A Volán váratlan zakója

VAS ANDRÁS, SZÉKELYHIDI JÁNOSVAS ANDRÁS, SZÉKELYHIDI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2003.01.25. 22:07
Címkék
Erdôsi (sötét mezben) nagyszerű teljesítményt nyújtott a blediek ellen
Erdôsi (sötét mezben) nagyszerű teljesítményt nyújtott a blediek ellen
Erdôsi (sötét mezben) nagyszerű teljesítményt nyújtott a blediek ellen
Erdôsi (sötét mezben) nagyszerű teljesítményt nyújtott a blediek ellen
Erdôsi (sötét mezben) nagyszerű teljesítményt nyújtott a blediek ellen
Erdôsi (sötét mezben) nagyszerű teljesítményt nyújtott a blediek ellen
Dunaferr SE–HK Bled (szlovén) 7–3
(3–1, 2–1, 2–1)

Dunaújváros, 500 néző. V: Kovács B., Soós, Abonyi
DUNAFERR: Ferjo – TOKAJI (2), HORVÁTH A. 1 (2), Peterdi 1, Balaz, LADÁNYI 1 (1), Gebei, Vargyas, Borbás, Dobos 1, Sándor, Vas M. 1, Szélig, Kaszala (1), ERDÔSI 1 (2), Orsó 1 (1), Holló, Lencsés, Borsos (2), Bali Zs. (1). Edző: Dusan Kapusta
BLED: MISIC – Kovacevic (1), Kadic, Pirnat, T. HAFNER 1 (1), TISLAR 1, Pavlic, Bevk, M. Hafner (1), Krivec (1), J. Kralj (1), Javor 1, U. Kralj, Strasnik. Edző: Diko Stevic
Kiállítások: 2, ill. 4 perc+10 perc fegyelmi (Bevk)

Meglehetős érdektelenség kísérte a blediek dunaújvárosi vendégjátékát: a kiváló hangulatáról ismert csarnokban szinte elveszett az a néhány száz fanatikus, akik kíváncsiak voltak a negyedik számú szlovén egyletre. A festői szépségű Bledi-tó partjáról érkezett kék-fehér alakulat ugyanis nem mondható éppen világverőnek, jelenleg miután egy év kihagyással visszatértek a ligába – ahol utoljára a 2000–2001-es idényben szerepeltek és végeztek –96-os gólkülönbséggel az utolsó helyen –, három győzelemmel sereghajtók.
Pedig a keret a nevek alapján nem tűnik ennyire gyengének: Az A-csoportos szlovén válogatottba Pirnat és Kovacevic révén két játékost ad a gárda, mellettük öten a divízió–1-es junior csapatot erősítik, s itt terelgeti a pakkot a délnyugati szomszédainknál intézménynek számító, 36 éves csatárzseni, Toni Tislar is.
Persze ettől függetlenül a csata abszolút favoritjának az Acélbikák tűntek, melyet az odavágó is nyomatékosított – Dusan Kapusta tanítványai idegenben simán verték az ellent, azaz mindenki tisztában volt vele már a kezdetekkor, hogy csupán a gólkülönbség kérdéses a hatvan perc elteltével. A hazaiakra vasárnap az Olimpija Ljubljana ellen várt igazi ki-ki meccs, így arra lehetett számítani, a vasgyáriak nem adnak ki mindent magukból.
A fentieknek megfelelően kezdődött az összecsapás, ám a vendégek hamar ébresztőt fújtak: a második perc végén a deresedő halántékú Tislar finoman felbőrözte Ferjót, alaposan felpaprikázva ezzel az újvárosiakat, akik azonnal magasabb fokozatba kapcsoltak. Alig több mint fél perc múlva Ladányi használta ki a Pavlic büntetése miatti emberelőnyt, majd a 10. percben az újvárosiak Godója hátrányban – Balaz múlatta idejét a büntetőpadon – ugratta ki Peterdit, aki könnyedén járt túl Misic eszén. A szlovén portás a későbbiekben Vas Márton kék vonal közeléből leadott löketével szemben is kapitulált, így megnyugtató hazai előnyel zárult az első játékrész.
Hogy aztán a második harmad elején hamar deja vu érzése legyen a szurkolóknak, ugyanis Hafner Tislari sebességgel köszönt be a sokat bizonytalankodó Ferjónak. Nemsokára jött a válasz is, egy buli után Orsó találta meg a rést Misic lába között, majd Erdősi köszönt be az amúgy jól védő hálóőrnek.
Nem sok nyitott kérdés maradt tehát az utolsó húsz percre, mint ami a kezdéskor várható volt, csak a gólkülönbség nagysága miatt izgulhatott a nagyérdemű. A Kapusta-bandából Horváth és Dobos iratkozott még fel a góllövők közé, míg a bledieknél Jávor is átverte Ferjót, kialakítva ezzel a végeredményt.

Mestermérleg
Dusan Kapusta: – Nem koncentráltunk megfelelően, ám most ennyi is elég volt a sikerhez. Vasárnap a Ljubljana ellen nehezebb dolgunk lesz.
Diko Stevic: – A sok sérült miatt meglehetősen tartalékos csapatomtól ezúttal enynyire futotta.

Alba Volán-FeVita–HDD ZN Olimpija (szlovén) 0–2
(0–1, 0–0, 0–1)

Székesfehérvár, 1000 néző. V: Árkovics, Halassy, Stadler
ALBA VOLÁN: BUDAI – Sille, Tőkési, Gröschl, Ocskay, Palkovics, Ondrejcik, Kangyal, Sz. Kovács, Fedor, Kiss G., Svasznek, Szuna R., Fodor, Majoross, Simon, Dunai, Borostyán G., Rajz A., Gergely, Kovács Cs.. Edző: Jan Jasko
OLIMPIJA: KRISTAN – DERVADIC, Durakovic, Kontrec, Jan, Rahmatullin, Zajc (1), Golitic, Augustintic, Rozic, Zagar, Lanyerec, Groznik, Berglav, Music (1), MURIC 1, Emersic, ZUFAN 1. Edző: Chris Imes
Kiállítások: 14 perc + végleges fegyelmi (Fedor és Ondrejcik), végleges kiállítás: (Kovács F.), ill. 16 perc + 10 perc fegyelmi (Rahmatullin) + végleges kiállítás (Durakovic)
A szlovén csapat várakozásnak megfelelően rendkívül fegyelmezetten védekezett, a hatodik percben Kovács Csaba mégis megszerezhette volna a vezetést, ám Kristan már ekkor is bemutatta hogy remek kapus. Néhány perces hazai fölény után a vendégek is vezettek egy-két akciót, Budai előbb Emersic korongját csípte el, majd Groznik lövését védte remekül. A 18. percben Zufan egyedül vezette kapura a korongot, de ziccerben kapu mellé lőtt. Ugyanebben a percben másik lehetőségét viszont már kihasználta, ekkor is egyedül vezethette a korongot kapura és hat méterről biztosan lőtt a jobb felső sarokba.
A második harmadban az Olimpija kezdett jobban, a vendégek sorozatban vezették támadásaikat, és nem egyszer Budaitól kellett a bravúr: előbb Kontrec, majd Rozic lövését védte. A másik oldalon Palkovics korongját csípte el Kristan. Lényegesen jobb volt ez a harmad, felgyorsult a játék, mindkét együttes nagy lendülettel játszott. Tőkési a kék vonalról bombázott kapura, de Kristan látta a játékszert, és mint oly sokszor, ezúttal is remekül hárított. Előbb a szlovén együttes került kettős emberelőnybe és bizony a szerencsére is szükség volt, hogy ne növelje góljai számát a vendégcsapat, aztán a Volán került kettős emberelőnybe, de ahogy a vendégek, úgy a hazaiak sem tudták kihasználni, sőt a 38. percben egy Tőkésiről rendkívül balszerencsésen lepattanó korong sakk-matt helyzetet alakított a magyar kapu előtt.
Az utolsó harmadot is jobban kezdte a szlovén együttes, sorozatban alakította ki helyzeteit és a harmadik ziccert a 45. percben Muric ki is használta. A mérkőzés hajrájára a bunyó került előtérbe, az 56. percben ennek révén Ondrejcik és Fedor kapott végleges fegyelmit, majd ugyanebben a percben Kovács és Durakovic vívott egymenetes ökölvívó-mérkőzést.

Mestermérleg

Jan Jasko: – Nem azt produkálta a csapat, amit vártunk, sem taktikailag, sem pedig fegyelem szempontjából. ennek ellenére ha kihasználjuk helyzeteinket, akkor nem így fejeződött volna be a mérkőzés.
Chris Imes: – Véleményem szerint sikerült megfogni a Volán két erős támadóját, és úgy érzem, bár meglepő, de megérdemelten győztünk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik