Mentegetőznek a vezetők

Az összeállítást készítette: CSILLAG IMRE, GYENGE BALÁZS, MONCZ ATTILAAz összeállítást készítette: CSILLAG IMRE, GYENGE BALÁZS, MONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2002.12.12. 20:52
Címkék
Egyre sötétebb felhők gyülekeznek a verhetetlennek hitt Real Madrid felett, miután a csapat hazai pályán képtelen volt két vállra fektetni csoportbeli leggyengébb ellenfelét, a Lokomotiv Moszkvát. Pedig az első félidő derekán Raúl még a hazaiakat juttatta előnyhöz, ám a második játékrészben az oroszok végzetes ellenakcióikkal elnémították a Bernabéut.
Tudta-e, hogy…

…a Lokomotiv két rossz sorozatot is megszakított a Bernabéu-stadionban? A Reallal 2–2-t játszó orosz gárda ugyanis a korábbi három spanyolországi vendégszereplése alkalmával nem szerzett pontot, ráadásul még gólt sem szerzett. Eközben a királyi gárda elkönyvelhette az elsô hazai ikszét egy orosz társulattal szemben.
Tudta-e, hogy…

…a Lokomotiv két rossz sorozatot is megszakított a Bernabéu-stadionban? A Reallal 2–2-t játszó orosz gárda ugyanis a korábbi három spanyolországi vendégszereplése alkalmával nem szerzett pontot, ráadásul még gólt sem szerzett. Eközben a királyi gárda elkönyvelhette az elsô hazai ikszét egy orosz társulattal szemben.
Hogy Vicente del Bosque alakulata végül mégsem megszégyenülten hagyta el a gyepet, arról elsősorban Graham Barber játékvezető gondoskodott, ugyanis éppen akkor vetett véget az összecsapásnak, amikor az egyik moszkvai játékos egy hosszútávfutó magányosságával törhetett volna Casillas kapujára.
A spanyol lapok szerint a Madrid hiába rúgdosta az elmúlt mérkőzéseken a gólokat, a védelem továbbra is csapnivalóan működött-működik. Az elemzők elsősorban Hierrón és Pavónon – körülményesek voltak, rendszeresen lemaradtak a gyors csatárokról, a helyezkedésük kritikán aluli volt – verik el a port, ám Del Bosque edző is megkapta a magáét. A tréner annak ellenére állította hadrendbe a veterán Hierrót, hogy a Lokomotivnak becézett bekk még nem épült fel teljesen az izomhúzódásából – arról már nem is beszélve, hogy a játékost hordágyon kellett levinni a 82. percben. Ugyanakkor a támadók sem úszták meg, az ő hibájuk az volt, hogy a vezető gól megszerzése után egyszerűen eltűntek a pályáról. Sőt, a Világkupa-mérkőzésen, majd Mallorcán a régi önmagát idéző Ronaldo már jóval Raúl gólja előtt "kivonta magát a forgalomból” – csak az első percekben adódott előtte lehetőség, de azt is elpuskázta –, így nem csoda, hogy a fordulás után Guti vette át a helyét.
A legfájóbb igazság a Real számára azonban mégis csak az, hogy az orosz bajnokcsapat sem alkotott maradandót, mégis pontot szerzett. Jurij Szjomin tanítványai gyakorlatilag tíz emberrel védekeztek, Ovcsinnyikov kapusnak kevés hárítanivalója akadt, míg a csatárok csak egyéni elfutásokkal próbálkoztak, igaz, ezekből kettő az amúgy is hűvös madridi éjszakában megfagyasztotta a levegőt: Obiorah, majd Mnguni is gyakorlatilag ugyanarról a helyről (a tizenhatos jobb széléről) vette be Casillas kapuját. A fiatal kapus mellett egyébként jószerivel csak Raúl térhetett tiszta lelkiismerettel nyugovóra, és nemcsak a második, egyenlítést jelentő gólja miatt, hanem mert a madridiak közül benne volt meg egyedül a nyerési vágy és a kellő elszántság.
"Tisztában voltunk vele, hogy a Lokomotiv roppant fegyelmezetten védekező és a kontrákra építő csapat. Ellenfelünk ezt be is bizonyította, mégis igazságtalannak tartom az eredményt, mert hatalmas fölényben játszottuk végig a találkozót. Hiba volt elszalasztani a győzelmet, de még rengeteg pont kiadó, így kár bármit is jósolgatni, viszont tény, hogy hozzászoktunk ahhoz, hogy hat megszerzett ponttal kezdjük újra az évadot februárban” – nyilatkozta a derbi után Del Bosque mester, akinek nehezíti a helyzetét, hogy Hierro, Makelele, Roberto Carlos, Ronaldo és Guti is megsérült a kilencven perc során. Jorge Valdano, a Real sportigazgatója is magyarázkodva állt a mikrofonok elé: "Egy nagyszerű madridi teljesítménynek és egy pocsék eredménynek lehettünk szemtanúi, amelynek köszönhetően már tényleg nehéz lesz kiharcolni a továbbjutást, de nem tehetünk mást, mint hogy bízunk a csapat kvalitásaiban. Részemről rendben van, hogy a Milan »csont nélkül« továbbjut, mi pedig a Borussiával párbajozunk.”
A Lokomotivnál a világraszóló eredmény ellenére is szerényen viselkednek, Szjomin edző például a következőket mondta: "Nagyon büszke vagyok a csapatomra, és annak ellenére nyugodt a lelkem, hogy az utolsó pillanatban a győzelemtől fosztottak meg minket. A Bernabéuban a döntetlen felér egy győzelemmel.”
A meccs számokban
Real Lokomotiv
Lövési kísérletek 22 6
Kapura lövések 12 3
Szögletek 17 0
Szabálytalanságok 9 17
Leshelyzetek 0 2
Labdabirtoklás (%-ban) 61 39
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik