Egerszeg a mosoly városa

PIETSCH TIBORPIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2002.08.21. 20:48
Címkék
A zalaegerszegi stadion bejáratánál a dicső múltat hirdeti egy A3-as méretű poszter: a Puskás Ferenc-stadiont részletesen bemutató rajz köszön vissza, kiegészítve egy rövid ismertetővel, melyből kiderül, kinek hova szól a belépője. Bár a celluxszal felragasztott papirost le lehetne szedni a falról, ez Egerszegen eszébe sem jut senkinek, hiszen ily módon mindenki láthatja, múlt szerdán hol bukott el a világhírű Manchester United.
A Pesten gólt szerzô Koplárovics Bélára (balra) immár az angol újságírók is kíváncsiak (Fotó: Németh Ferenc)
A Pesten gólt szerzô Koplárovics Bélára (balra) immár az angol újságírók is kíváncsiak (Fotó: Németh Ferenc)
A Pesten gólt szerzô Koplárovics Bélára (balra) immár az angol újságírók is kíváncsiak (Fotó: Németh Ferenc)
A Pesten gólt szerzô Koplárovics Bélára (balra) immár az angol újságírók is kíváncsiak (Fotó: Németh Ferenc)
A Pesten gólt szerzô Koplárovics Bélára (balra) immár az angol újságírók is kíváncsiak (Fotó: Németh Ferenc)
A Pesten gólt szerzô Koplárovics Bélára (balra) immár az angol újságírók is kíváncsiak (Fotó: Németh Ferenc)
Odabent az öltözőfolyosón nagy a nyüzsgés. Bármennyire is hihetetlen, de a csapat körül megjelentek az ifjú hölgyrajongók is. Finom kölni illata lengi be a néhány hete átadott, kék-fehérbe "öltöztetett” folyosót, miközben a lányok összesúgnak: "Te, ott jön az Ottó meg a Szasa. Merjek tőle autogramot kérni?” Végül aki mer az nyer: egy aláírás és egy mosoly a jutalma. Különben – mintha csak előírás lenne (persze nem az) – mindenki mosolyog errefelé. Az United legyőzésével jókedvet "kölcsönzött”, ezért is javasoljuk: hazánk depressziós polgárait érdemes egy zalai kúrára beutalni…
Még a titkárságon is végtelenül kedvesek az ott dolgozó hölgyek, holott fél percenként kell elmondaniuk a telefonba, hogy "igen, lesz út Manchesterbe, de részletekkel leghamarabb csütörtök reggel szolgálhatunk. Izgulni azért nem kell, mivel kétezerötszáz jegyet kapunk”. Másképpen: az érdeklődés hatalmas a szurkolók körében, ami érthető, elvégre az évszázad (na jó, az év) mérkőzéséről egyetlen egerszegi sem akar lemaradni. Még az sem zavarja a fanatikusokat, hogy a befizetendő 120 ezer forintjukért cserébe amolyan "jöttem, láttam” utazásban lesz részük, hiszen a meccs napján van indulás, érkezés meg néhány órával a lefújást követően.
Visszatérve az öltözőfolyosóra, aki csak arra járt, megszorította Bozsik Péter kezét. Akivel régen futott össze a tréner, az az MU elleni diadal okán gratulált neki, akivel pedig gyakrabban találkozik, az a kedden kapott elismerés miatt veregette meg büszkén a vállát. Mint megírtuk, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje (Polgári Tagozata) kitüntetést kapta a szakember. Igaz, eleinte alig akarta elhinni, hogy pont ő részesül eme elismerésben…

Békéscsabán cáfolják a sztrájkról szóló hírt

Tudósítónktól


Amíg Zalaegerszeg ünnepel, Békéscsabán igencsak komor a hangulat. S nem véletlenül: az újonc a hét végi fordulóban 4–1-re kikapott Siófokon. A talákozó után Pásztor József, a lila-fehérek vezetôedzôje elmondta: a gyenge teljesítmények miatt megbünteti labdarúgóit. Kedden a békéscsabaiak Battonyán léptek pályára elôkészületi mérkôzésen, és ekkor olyan hírek röppentek fel, hogy a játékosok egy része hétfôn nem edzett. A klub egyik tulajdonosa, Kepenyes János azonban cáfolta a sztrájkhíreket: „Nem igazak ezek a pletykák. Egyébként meg továbbra is Pásztor József a csapat edzôje.”
Mindehhez Kerekes I. Györgyné ügyvezetô elnök szerdán a következôket tette hozzá: „A klub vezetôi megtárgyalták a Siófokon történteket, és úgy döntöttek, nem szabad kapkodni, higgadtan kell értékelni a történteket. A siófoki mérkôzésre a késôbbiekben visszatérünk, de most elôretekintünk, hiszen két fontos hazai találkozónk következik.”
"Múlt pénteken azzal hívtak fel a köztársasági elnök hivatalából, hogy tisztelt Bozsik úr, ön is a kitüntetettek között van. Ugyan egy kedves női hang volt a vonalban, én mégis arra gyanakodtam, ez csak egy a szokásos telefonos betyárkodások közül. Szegény hölgy vagy háromszor ismételte el a mondandóját, mire rájöttem, ennek fele sem tréfa…” –mesélte Bozsik Péter.
Félretéve a viccet: jövő kedden azzal a Manchesterrel méri össze erejét a ZTE, amelyet egy hete alaposan felbosszantottak Urbán Flóriánék. Mindezt, mármint, hogy felbőszítették az United futballistáit, az az angol újságíró is megerősítette, aki kizárólag azért látogatott Magyarországra, hogy az őt foglalkoztató bulvárlap tízmillió olvasójával minél jobban megismertesse a Zalaegerszegi Torna Egyletet. Vagy tíz oldalt teleírt, fényképeket készíttetett, és beszélt a kék-fehérek legújabb sztárjával, Koplárovics Bélával, a tavasszal még a szigetországban légióskodó kapussal, Szasa Iliccsel, Bozsik Péterrel, valamint Lang József klubelnökkel. A végén mindössze annyit jegyzett meg: "Remek fickók ezek az egerszegiek.”
Na már most ezek a remek fickók életük legfontosabb fellépésére készülődnek (ők fogalmaztak így, nem mi). Addig, vagyis a keddi visszavágóig még négy edzés (egy-egy csütörtökön, szombaton, vasárnap, illetve hétfőn a meccs helyszínén, az Old Traffordon) és egy pénteki hazai bajnoki vár rájuk.
"Lazításra nincs idő, de úgy tűnik, bírjuk a tempót – hallhattuk Bozsik Pétertől. – Hozzáteszem, annak is örülök, hogy nem látok semmi különöset a fiúkon. Senki sem szállt el a Manchester legyőzésétől, a sikert mindenki a helyén kezeli. Meglehet, egyesek belül bizonyára nehezen élik meg, hogy egyik pillanatról a másikra felkapott sztárok lettek, ám ez is a futball velejárója. És megsúgom, bár féltem attól, hogy az itthoni meccsekre nem pörögnek fel kellőképpen a fiúk, szerencsére a motivációval sem akad probléma. Számomra újfent nyilvánvalóvá vált, jó kis társaság ez.”
Persze mi ezt már régóta tudtuk – és immáron egy hete az angolok is tisztában vannak vele…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik