A pénz beszél, az MU igazol

CS. G.CS. G.
Vágólapra másolva!
2002.07.15. 21:52
Címkék
Sir Alex türelmetlenkedett egy sort, mígnem elnöke közölte, indulhat a bevásárló körút
Sir Alex türelmetlenkedett egy sort, mígnem elnöke közölte, indulhat a bevásárló körút
Sir Alex türelmetlenkedett egy sort, mígnem elnöke közölte, indulhat a bevásárló körút
Sir Alex türelmetlenkedett egy sort, mígnem elnöke közölte, indulhat a bevásárló körút
Sir Alex türelmetlenkedett egy sort, mígnem elnöke közölte, indulhat a bevásárló körút
Sir Alex türelmetlenkedett egy sort, mígnem elnöke közölte, indulhat a bevásárló körút
Családi kupaktanács határoz Rio Ferdinand sorsáról: a Leeds United sztárjátékosa közölte, ma tudatja Terry Venables-szel, marad-e, vagy inkább a Manchester Unitedet választja. Ferdinand egy beszélgetésen már túl van a leedsiek új szakvezetőjével, hiszen vasárnap együtt reggeliztek Londonban. Venables mindent bedobott a kulcsember megtartása érdekében, megígérte, ha Rio marad, "egy leedsi legendát” csinál belőle.
Ferdinand ezután negyvennyolc órát kért az őrlődésre. "Óriási dilemma előtt állok – közölte a védő, akit húsz hónapja 18 millió fontért vett meg a Leeds a West Hamtől. – Venablestől, akit mint embert és mint edzőt rendkívül nagyra becsülök, pontosan azt kaptam, amit vártam. Kiterítette a kártyáit, elmondta, milyen fontos szerepet szán nekem – igaz, egy pillanatig sem könyörgött, ő nem az a típus.” A 23 éves játékos azt is elárulta, apját, anyját, a West Hamben futballozó öccsét és nővéreit is végigkérdezgeti, azután hozza meg döntését. Nincs könnyű helyzetben, hiszen korábban számtalanszor elmondta, Leedsben csodásan érzi magát – miközben az MU-nál végre nyerhetne valamit, továbbá megbízható információk szerint jelenlegi bérének kétszerese, heti 60 ezer font (24 millió forint) várná.
Egy biztos, Manchesterben egyetlen pillanatig sem fognak habozni, ha Ferdinand feléjük kacsint. Egy hétfőn megjelent interjúban Peter Kenyon klubelnök kijelentette, elérkezett az idő, hogy kiaknázzák az európai futball gazdasági válságát. A földkerekség legtehetősebb egyesületénél – ellentétben egy sor, minőségi vetélytárssal – tele a kincstár, azaz gond nélkül át tudna utalni a Leedsnek 30 millió fontot (12 milliárd forintot). "Készpénztartalékaink hatalmasak, gazdálkodásunk biztonságos és bő forrásokon alapszik – szögezte le Kenyon a Daily Mail hasábjain. – Ez a múltban is segített bennünket pályán és pályán kívül egyaránt, s most, amikor a többségnek rántania kell a nadrágszíjon, magától értetődő, hogy élni kívánunk financiális fölényünkkel. Mindez nem jelenti azt, hogy öt-hat új minőségi játékosban gondolkodunk, mint a Liverpool vagy az Arsenal.
Oxford fűje mindig zöldebb

Februárban a Real Madrid képviselôi jártak Oxfordban, mostanság pedig a Juventus háromtagú delegációja vizitál a tudományok egyik angliai fellegvárában. Kivételesen nem az egyetemi fakultások érdeklik az olasz bajnokcsapat reprezentásait, hanem az angol harmadik vonalban játszó csapat pályájának füve. Az ugyanis mindig zöldebb – bármelyik másik pályánál. A Kassam-stadionban egy nagy hozzáértéssel kikísérletezett gyepen folyik a játék: a borítás fű és egy művi úton elôállított, szerves anyagokból kialakított keverék mixelése, amely sokkal ellenállóbb, mint a hagyományos gyepszônyeg. Hírlik, a torinóiak feltett szándéka, hogy a Stadio delle Alpiban is hasonló „zöldség” uralkodjék, mint az oxfordiaknál.
Csupán azt a néhány futballistát kívánjuk leszerződtetni, aki hozzátesz mindahhoz, amit már tud ez a csapat, és amivel összességében elégedettek lehetünk. A világklasszisok leigazolása különben is hosszabb ideig tart, mint az úgynevezett hasznos embereké.”
Kenyon azért is állt ki a nyilvánosság elé, mert a múlt héten a szakvezető, Sir Alex Ferguson elejtett egy-két türelmetlen megjegyzést arról, hogy miközben a legfőbb vetélytársak már javában üzletelnek a boltban, addig az MU még a kirakat előtt álldogál. Az elnök most megnyugtatott mindenkit, nemsokára nyílik a buksza, s megindulnak a szerződtetések, amelyek nagyban hozzájárulhatnak a régi dicsőség visszaszerzéséhez (egy esti hír szerint a brazil válogatott alapemberét, a vb-t végigjátszó Gilberto Silvát 7.6 millióért kívánják begyűjteni a Mineirótól; a játékos pedig nagy híve a költözésnek). "Biztos vagyok benne, hogy az Arsenalnál emlékeznek rá, mi következett a ’98-as hazai duplájuk után. A mi triplánk a BL-trófeával. Nem állítom, hogy szóról szóra megismételjük akkori produkciónkat, de hogy elszántak vagyunk, az biztos. Különösen Ferguson, akinek a bizonyítás mindennél fontosabb. Most is ég a vágytól, hogy megcáfolja kritikusait – és a múltban rendre sikereket ért el, amikor a kívülállók kezdtek benne kételkedni.”
Miközben az Old Traffordon még csak kezdik megfeszíteni az íjakat, akad több gárda, amelyik már célba talált. Habár kétségtelen, egyik sem ejtett nagyvadat. Fulhamben hétfőn jelentették be, hogy pont került Inamoto Junicsi ügyletére: a világbajnokságon feltűnt japánért hárommillió fontot fizet a londoni klub a Gamba Oszakának (Inamoto egyébként az előző idényt kölcsönben az Arsenalnál töltötte, ám nem is a kispadot, mintsem inkább a tribün székeit koptatta, annyira nem fért be a bajnokcsapatba). Jean Tigana rajta kívül Victor Sikorát is meg fogja szerezni: az Ajaxszal futott versenyből végül a fulhami menedzser került ki győztesen, az ő főkönyvelője utalhatja át a négymillió fontos vételárat a Vitesse számlájára.
Eközben Middlesbrough-ban megerősítették, hogy egy "feljavított” ajánlatot tettek Juninhónak, akinek apja, s egyben ügynöke a múlt héten kevesellte a fiának ajánlott fizetést, így akkor a felek megállapodás nélkül álltak fel az asztaltól. Most a klub szóvivője, Dave Allan bejelentette, nem tettek le a brazil világbajnok visszaszerzéséről, egyszersmind visszautasította azokat a pletykákat, melyek szerint csak azért röppentették fel a hírt Juninhóról, hogy meglódítsák a bérleteladást. Utóbbival kapcsolatban mindenesetre megjegyzendő: ha mégis igaz, akkor felettébb ügyes húzásnak minősíthető…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik