Labdarúgó NB I, 14. forduló
Fehérvár
3
Végeredmény
3
Kecskeméti TE

90+6

Szendrei középtávoli lövése Tóthé.

90+6

VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+4
Sárga lap

Szabó Alex sárga lapot Karamoko ellökéséért. Könyökkel támadott nyakra. Minimum sárga.

90+2

Sárga lap a kecskeméti kispadra egy stábtagnak.

90+1

DE VAN A VIDINEK EGY KATONA MÁTYÁSA!

90+1
GÓL
GÓÓÓL!!! (3–3) Katona Mátyás
90+1

Az is igaz, nincs mellette egy csatár sem.

90+1

Ballal a bal felsőbe lő picit jobbról, 24 méterről, miután megszerzett egy rövid Belényesi-felszabadítást. 3–3!

90

Grzelak óvatos duhaj.

89
CSERE

Rúben Pinto be, Christensen le, szűrőcsere.

89

Öt perc a ráadás.

83

Karamoko ballal 18-ról a kapus elé rúgja a labdát.

82

Pálinkás passzát az ötös bal sarkáról jobbal kapura teszi Horváth, Tóth balra vetődve nagyot véd, a labda középre jön ki róla, SZENDREI ÁKOS ballal öt méterről a kapu közepébe lő. 2–3!

81

És ez a gól is ér!

80

SZENDREI ÁKOS IS ÉRTÉKESÍT EGY LECSORGÓT!

80
GÓL
GÓÓÓL!!! (2–3) Szendrei Ákos
79

Horváth bal oldali beadását Szendrei ötről a kapusba rúgja, majd a kapuba fejelné, de erre odaér Tóth kapus, bravúrral, a labda NAGY OLIVÉR elé csorog most, aki jobbal az ötös jobb sarkáról a kapus lába között a bal alsóba lő. Majdnem védett ismét Tóth, de balszerencséjére a labda a lábáról a bal kapufa mellé pördült. 2–2!

79

Nagy első NB I-es gólja, szinte első mai labdaérintéséből.

77

NAGY OLIVÉR EGYENLÍT!

77

Ha rábólint a VAR.

77
GÓL
GÓÓÓL!!! (2–2) Nagy Olivér
76

Kastrati jobb oldali beadását kifejeli középről Szalai.

75
CSERE

Mihajlo Meszhi be, Vágó Levente le, szűrő helyett karmester.

75
CSERE

Nagy Olivérváltja Szűcs Kornélt a KTE csapatának jobb oldalán.

72
Sárga lap

Szűcs Kornél sárga lapot kap Schön felrúgásáért.

72

Horváth beadása a Pálinkást megelőző Tóthé.

72

HELYZET, balról ballal középre ad Katona, Karamoko ballal nagyon rosszul találja el kapásból a labdát, Szabó blokkol, Belényesi takarít.

72

A Kecskeméti TE – az előző bajnokságot is beszámítva – sorozatban 7 házon kívüli vereség után szerzett újra pontokat Kisvárdán, ráadásul hátrányból sikerült 2–1-re fordítania. A lila-fehér klub életében ez volt a 100. győzelem az élvonalban.  

71

Fotó: Török Attila

71

Nincs elérhető leírás.

69

Pálinkás kiváló beadásának mellérúg a kapu torkában a Gergényit megelőző Szendrei, a levegőbe felugorva.

68

Szendrei 4 meccsen összesen 47 percet játszott a Vidiben.

67

Zsótér Horváth passzát ballal 15-ról Tóth kapus ölébe rúgja.

67
CSERE

Szendrei Ákos váltja Zsótér Donátot.

65
Sárga lap

Zsótér Donát sárga lapot kap Gergényi lekönyökléséért.

65

A Vidi pontjai 80 százalékát otthon zsebelte be, 20-ból 16-ot, a hazai mutatója 5–1–1, csak az FTC-től kapott ki és a ZTE-vel ikszelt, a többi ellenfelét legyőzte. Vendéglátóként a legtöbb gólt szerezte, 7 mérkőzésen összesen 20-at.

63
62
CSERE

Matheus Leoni váltja Tóth Barnát, ék helyett bal oldali mindenes.

62
CSERE

Pálinkás Gergő váltja Zeke Máriót, szélső mindenes helyett csatár.

61

EZ MÁR BENT VAN, Kastrati keresztpasszát az ötös bal sarkáról KATONA MÁTYÁS ballal a bal alsóba vágja egy szép, ügyes levétel után. 2–1!

61
GÓL
GÓÓÓL!!! (2–1) Katona Mátyás
60

Belényesi becsúszva szereli Christensen jobb oldali, lapos beadása után az ötös jobb sarkán Kastratit.

58
CSERE

Karamoko Mamoudou be, Kodro le. Csatárcsere.

58
CSERE

Kastrati M. Lirim be, Bese Barnabás le. Szélsőcsere.

55

Tóth balra fejeli Zsótér kornerét, egy csel után ballal kapura lő az ötös bal sarkáról, Tóth kapus jobbra vetődve eléri a félmagasan szálló sistergőst.

53

A KTE az előző hat fordulóban mindig szerzett is, kapott is gólt, a legutóbb 4 bajnokiján pedig mindig legalább 3 találat volt.

53

Tóth emel Horváth elé az ötös jobb sarkára, aki ballal lőne is, de közbelép az utolsó pillanatban Csongvai.

52

Fix x? Az NB I két legjobb formában lévő együttese csap össze ebben a párosításban, hiszen a legutóbbi 3 fordulóban csak ők ketten voltak százszázalékosak a mezőnyből.

50

MAJDNEM GÓL! Katona Christensen passzából 19 méterről, kissé jobbról a jobb oldali kapufára lő. Szabóé a lecsorgó.

46

Ebben a naptári évben már háromszor találkoztak és mindannyiszor egy góllal a kecskemétiek voltak jobbak. Az örökmérleg azonban továbbra is a fehérváriak felé billen: 9 Vidi-siker, 2 iksz, 7 KTE-győzelem.

46

FOLYTATJUK!

46

E párharc legjobb góllövői:
Nikolics Nemanja 5
André Alves 4
Foxi Kethevoama 3
Kormos László 2
Juhász Roland 2

46

A Sóstói Stadionban ez lesz a 10. mérkőzésük, a mérleg a hazaiak szemszögéből 5 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség. Legutóbb, áprilisban 2–1-re a vendég kecskemétiek nyertek, akik ezzel véget vetettek a négyes fehérvári vereségszériájuknak.  

46

Nincs elérhető leírás.

46

Fotó: Török Attila

46
46

50 százalékban volt a hazaiaknál a labda ma, 6-szor lőttek kapura, 4-szer annak a felületére, a másik oldalon ez az arány 4/3.

46

EGYETLEN PONT választja el a két csapatot a tabellán, a Fehérvár és a KTE is kitűnő formát mutatott az elmúlt hetekben, minden adva van ahhoz, hogy a szurkolók jó meccset lássanak a Sóstói Stadionban. A Vidi a válogatott szünet előtti utolsó fellépésén a Ferencváros otthonából vitte el a pontokat, nehezen hihető, hogy ezután hazai környezetben botlana. Ám ha van csapat, amely feladhatja neki a leckét, az a Szabó István által ragyogóan felkészített Kecskemét. ZOMBORI András a mérkőzés előtt.

46

Nincs elérhető leírás.

45+6

VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+5

Ez a beadása jobb, Szűcs azonban nem fejeli meg a labdát, mert a mellett futó, furán jobbra a levegőben eldőlő Schönre koncetrált. Végül is frenetikus mentés volt.

45+4

Zeke lapos beadása sem az igazi.

45+3

Nyom a KTE, de nincsenek jó beadások és indítások.

45+1

Öt perc a ráadás!

43

Bizony volt itt lökés!

43

Bizony, szabadrúgás kifelé!

43

Spori a kis TV előtt.

42

Szűcs jobb oldali beadását TÓTH BARNA öt méterről a kapu közepébe fejeli, de nyújtott kézzel meglökte Szerafimovot. 1–2?

42

Gól a gól? Mert akkor vezet a Kecskemét!

37

Horváth jobb oldali, jobblábas beadása nagyon veszélyes, de jól lép ki a kapujából Tóth, és kiüti előrevetődve a labdát.

34
Sárga lap

Szalai Gábor sárga lapot kap Katona orron könyökléséért.

33

A KTE egy rossz periódusból kilábalni látszik, a Ferencváros hazai legyőzése után győzni tudott Kisvárdán, javítva ezzel nagyon-nagyon rossz idegenbeli mérlegén, lezárva ezzel vereségsorozatát. A Sóstói Stadionban az a két csapat találkozik, amely a legutóbbi három fordulóban kilenc pontot szerzett (mlsz.hu).

33
CSERE

Deybi Flores váltja Kalmár Zsoltot.

33

A bajnoki évadot nagyon gyengén kezdő Fehérvár szerezte a legtöbb pontot a legutóbbi öt fordulóban, húsz pontjából tizenötöt a legutóbbi hat fordulóban gyűjtött, csupán Diósgyőrben kapott ki. Pályaválasztóként a legutóbbi négy bajnokiját kivétel nélkül megnyerte. Immár a negyedik helyen áll a tabellán, csupán hárompontnyira a képzeletbeli dobogó alsó fokától.

30

Csere lesz.

30

A földet veri fájdalmában... Lesérült egy sima labdalevételnél, amikor jobbal kinyúlt a labdáért előre.

29

Kalmár a jobb combja tövéhez kap, és elterül a gyepen. Ápolás.

26

Zsótér jobb oldali beadását Szuhodovszki jobbal nagyon rosszul találja el az ötös bal sarkán, de olyan rosszul, hogy visszapörgeti a labdát a feladónak, Zsótér ismét középre ad, az ötös rövid sarkáról Tóth jobbal a jobb alsó mellé pörgeti a labát! ZICCEREK!

22

Gergényi lő kapura az ötös bal sarka elől, ballal, de éppen a kapust találja el. Szalai meg Kodro próbálkozását blokkolja a másik oldalon. Korner.

20

Csongvai keresztpasszát elkapja a jobb sarok előtt a kivetődő Varga Szabó elől.

18

Szabó ballal 17-ról kapura lő, a labda megpattan Belényesin, Varga fogja a labdát a jobb alsó előtt, vetődnie sem kell ehhez.

15

Kalmár jobbal kapura lő kissé jobbról, 22-ről, Varga vetődve véd a bal alsó előtt.

12
12

EGYENLŐ, Schön passzát az ötös bal sarkáról ballal a kapu közepébe rúgja KATONA MÁTYÁS! A labda átment Belényesi és a kapus lába között is, előbbin meg is pattant picit. 1–1!

11
GÓL
GÓÓÓL!!! (1–1) Katona Mátyás
10

VEZET A KECSKEMÉT! Zeke bal oldali, ballábas beadását SZALAI GÁBOR az ötös bal sarkáról, Szerafimov mellől a kapu jobb felső sarkába fejeli! 0–1!

9
GÓL
GÓÓÓL!!! (0–1) Szalai Gábor
6

Kalmár labdát szerez a 16-os előtt, de szereli Katonát a passz után. Gergényi visszaszerzi, Schön bal oldali, ballábas beadása kapuscsemege.

5

Szerafimov szögletre fejeli Zsótér beadását.

1

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

0

Még három hazai bajnoki vár ebben az évben a Fehérvár FC-re, amelynek kapusa, Tóth Balázs abban bízik, csapata folytatja jó sorozatát a Sóstói Stadionban.

0
0

A futballban alapszabály, hogy egy csapat hosszú távon csak akkor lehet sikeres, ha hétről hétre jó kapus áll a gólvonalon – a Vidinél Tóth Balázs ilyen. A 26 esztendős, korábban a válogatott keretnél is számításba vett labdarúgó idény közben érkezett, éppen a két csapat kecskeméti összecsapása előtt. Az 1–0-ra elveszített bajnokit még a kispadról nézte végig, a következő fordulóban azonban már ő állt a kapuban (2–2 a Puskás Akadémia vendégeként), nagy szerepe van abban, hogy a Fehérvár azóta négy meccset is kapott gól nélkül teljesített, és egyre inkább úgy játszik, amint a kerete erőssége alapján elvárható.

0
0

„Jó hangulatban és kiváló munkamorállal dolgoztak a játékosok az elmúlt két héten, a válogatott szünetben. Mindenki tisztában van azzal a csapatból, milyen fontos, hogy napról napra jó munkát végezzünk az edzéseken. A Kecskemét mind fizikálisan, mint technikailag jó játékosokkal rendelkező ellenfél. Nagyon kiegyenlített a tabella, így minden egyes mérkőzés kihívás számunkra” – így a molfehervarfc.hu-n Bartosz Grzelak.

0
0

„Jó formában lévő Fehérvárral fogunk találkozni, melynek mostani eredményei egyáltalán nem lepnek meg, inkább az lepett meg, ahogy korábban teljesítettek. Ebből a nehezebb időszakból viszont egyértelműen kijöttek, elég csak azt alapul venni, hogy sikerült nyerniük a Groupama Arénában, ahova nem győzni járnak a csapatok. Utóbbi öt meccsükből négyet megnyertek a bajnokságban, de ismét csak azt tudom mondani, hogy ez nem véletlen, hiszen rengeteg válogatott, vagy volt válogatott játékos is tagja a keretüknek. Nagyon erős csapat, mostanra megtalálták a megfelelő játékrendszert is, ezáltal magabiztosak lettek, úgy játszanak, ahogy eddig is szerettek volna. Ahogy eddig, most is csak a következő meccsre koncentrálunk. Lehetne számolgatni, de mi ezzel egyáltalán nem foglalkozunk, csak azzal, hogy szeretnénk Székesfehérvárról is ponttal, pontokkal hazatérni. Nagyon bízom benne, hogy kitűnő szurkolótáborunk most is mellettünk lesz és segít, mert tényleg nincs olyan távoli hely, ahova ne kísérnének el minket, ami nagy erőt ad nekünk” – mondta ugyanott a Kecskemét vezetőedzője, Szabó István.

0

Egy kis örökmérleg! Az örökmérleg továbbra is a fehérváriak felé billen: 9 Vidi-siker, 2 iksz, 7 KTE-győzelem, 32, ill. 23 rúgott góllal.

0

HOL VAN MÁR a rossz bajnoki kezdés? Nem biztos, hogy mindenki emlékezik, de a Fehérvár FC-nek három bajnoki után még egy pontja sem volt, és minden jel arra utalt, ismét a kiesés elkerüléséért kell harcolnia. Az első győzelemre az 5. fordulóig kellett várni (2–0 a Mezőkövesd Zsóry ellen), aztán a bajnokság első körét már a hetedik helyen zárta, mostanra pedig eljutott odáig, hogy senki sem lepődne meg, ha a közeljövőben fellépne a dobogóra.

0

Beszédes adat, hogy az utóbbi hat találkozójából ötöt megnyert, ráadásul nem lehet azt mondani, hogy a labdarúgók ne dolgoznának meg a bajnoki pontokért.

0

JÖTTEK-MENTEK!
A Fehérvártól a Kecskeméthez:

2023, Zeke Márió, kölcsön után végleg
2022, Szabó Levente
2014, Tomas Tujvel, k.
2012, Vaskó Tamás, k.
2011, Lencse László, k.
2011, Gyurcsó Ádám, k.
2010, Goran Vujovics
2009, Szabó Tamás, i.
2009, Koller Ákos, i.
2008, Fekete Attila, i.
2001, Gyurováth Sándor
2009, Tóth Attila
1999, Vancsa Miklós
A Kecskeméttől a Fehérvárhoz:
2019, Vágó Gábor, ingyen
2010, Szabó Tamás, i.
2006, Fekete Attila, i.
2004, Csizmadia Csaba
1989, Lázár Mátyás
1994, Zoran Kuntics

0

„Ha abból indulok ki, hogy a válogatott mérkőzések miatti szünet előtt egymás után háromszor nyertünk, jobb lett volna az előző héten is játszani, ugyanakkor nincs probléma azzal, hogy így alakult: dolgoztunk, és még több energiát tudtunk a munkába fektetni – mondta lapunknak Tóth Balázs, a fehérváriak kapusa. – Jó sorozatban vagyunk, de nem jelenteném ki, hogy az egyik leg jobb formában lévő csapat a miénk, bár kétségtelenül igaz, a statisztika ezt mutatja. Nyilván lehet nálunk is hullámvölgy, amikor elmaradnak a győzelmek, ezért sem érdemes túlzottan előretekinteni. Majd ha elértük azt a pontszámot, amivel biztos a bennmaradás, lehet merészebben tervezni.”

0

A hazaiak piros-kék mezben és kék nadrágban, a vendégek lila-fehér mezben és fehér nadrágban.

0

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FEHÉRVÁR–KTE  MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

0

A hazaiaktól Rockov, Fiola (bokaszalag-szakadás), Hangya (térdműtét után), Larsen (térdszalaghúzódás) és Pető (alkartörés) sérült, a vendégektől Iyinbor, Kovács, Banó-Szabó (combműtét után), Kersák (ujjtörés) és a Nagy K., Nikitscher (mindkettő térdműtét után) páros maródi.

0

Eltiltott: a kecskeméti Májer (öt sárga lap).

0

„Előttem van a kecskeméti mérkőzés, rosszul éltem meg, hogy a kispadon ülve nem tudtam segíteni – folytatta Tóth Balázs. – Akkor a öntetlen talán igazságosabb eredmény lett volna, de most lehetőségünk van javítani. A KTE mindig kellemetlen ellenfél, sohasem könnyű ellene futballozni. Tavaly, amikor újonc volt, az ellenfelek talán kevésbé készültek belőle, ám a teljesítményével egyértelműen kivívta a tiszteletet. Ha ránézünk a tabellára, láthatjuk, annyira szoros a mezőny, hogy egy vereséggel négy-öt helyet is vissza lehet csúszni, győzelemmel viszont a dobogóra kerülhetünk, szóval, van motiváció. Ebben az évben még háromszor játszunk itthon, és ha tartani tudjuk a hazai formánkat, olyan őszt zárnánk, amilyenre senki sem számított. A cél egyértelműen ez!”