Nemzetisport.hu 2012.04.24 16:01 Frissítve: 2015.01.21 01:08

A hajrában nyert a ligaválogatott az U21-esek ellen

A magyar NB I-es labdarúgókból álló ligaválogatott – természetesen Egervári Sándor szövetségi kapitány irányítása alatt – az U21-es válogatottal mérkőzött meg zárt kapuk mögött Telkiben, és Dudás Ádám hajrában értékesített büntetőjével 1–0-ra legyőzte az ifjakat.

Egervári Sándor több kiemelkedő teljesítményt is látott Telkiben (fotók: Németh Ferenc)

 

Nagy akarattal és ambícióval vetették harcba magukat a ligaválogatott és az U21-es válogatott tagjai, akik nemcsak az edzőknek, hanem a jelenlévő menedzsereknek is bizonyíthattak a mérkőzésen. A találkozó amúgy jó iramot hozott az első félidőben, a helyzetekben azonban hiány volt, a kapusoknak egyszer sem kellett nagyot védeni.

A ligaválogatottnál a szabadrúgásokból próbálkozó Dudás Ádám – aki amolyan „győri csereként” Koltai Tamás helyett került be az Egervári-csapatba – és Csernyánszki Norbert mellett a másik rangidős, Halmosi Péter volt dicsérhető. A fiataloktól Kovács István és Gosztonyi András volt igen aktív.

Az időjárás egyébként egyáltalán nem fogadta kegyeibe a labdarúgókat: a mérkőzés nagy részében zuhogott az eső, és a nagy szél talán még ennél is jobban rányomta a bélyegét a játékra.

A szünetben a kispadok alá húzódtak a játékosok, az U21-eseknél pedig ott is maradt mindenki, ugyanis Róth Antal a teljes csapatot lecserélte, de Egervári Sándor gárdája is csak „nyomaiban” emlékeztetett az első félideire. A szövetségi kapitány egyébként a második félidőben a lecseréltek közül Balogh Bélát és Dudást is visszaküldte, és ennek jelentősége is volt a folytatásban.

Balogh nevéhez fűződött az összecsapás egyik legnagyobb helyzete, ám fejese fölé szállt, míg utóbbi végül eldöntötte a találkozót, miután az utolsó percben tizenegyeshez jutott a ligaválogatott, és Dudás Ádám értékesítette a büntetőt. Ligaválogatott–U21-es válogatott 1–0.

„Mindkét csapatban voltak kiemelkedő teljesítmények a mai délután. Az eredmény nem volt lényeges, így a győzelem sem igazán fontos. Örülünk, hogy hasznosan tölthettük az elmúlt két napot, és öröm volt a fiúkkal dolgozni ebben a rövid időszakban is” – mondta a mérkőzés után a Nemzeti Sport Online-nak Egervári Sándor.

A JÁTÉKOSOK ÉS EGERVÁRI SÁNDOR ÉRTÉKELÉSE

 

 


 

Horváth Zsolt harcolta ki a büntetőt a hajrában

 

PERCRŐL PERCRE
 90'Németh Ádám a tizenegyes után le is fújta a mérkőzés. Nyert a ligaválogatott!
 90'Az utolsó támadásból született a mérkőzés egyetlen gólja: Jova szabálytalankodott Horváth Zsolttal szemben a büntetőterületen belül, a tizenegyest pedig Dudás Ádám értékesítette. 1–0
 79'Emlékeink szerint az első kapura tartó lövés: ismét Hidi próbálkozott 22 méterről, középről középre. Rózsa magabiztosan hárított.
 69'U21-es akció végén Hidi futtában lőtt gyatrán 25 méterről jócskán mellé. Ebben az akcióban több volt...
 66'Dudás szögletét Balogh Béla csúsztatta alig fölé az ötösről.
 Nem sokáig tartott a csapadékmentes időszak: újra nekieredt.
 63'Ismerősök a pályán: a már lecserélt Balogh Béla és Dudás állt vissza Egerszegi, illetve Halmosi helyére.
 A szünetben elállt az eső, de kifejezetten hűvös van.
 55'Az eddigi legnagyobb helyzet: Ugrai és Bertus játszott össze, előbbi lőtt 15 méterről és fél méterrel tévesztett célt, ráadásul Rózsa is rajta volt a labdán.
 47'Nagy helyzettel kezdődött a második félidő: Halmosi lőtt mellé egy szöglet után 11 méterről.
 46'Róth Antal a teljes csapatát lecserélte, de a ligaválogatottnál is tömeges váltás volt.
 46'Elkezdődött a második félidő.
 Illusztris vendégek sora a lelátón: ott van Csank János, Bognár György, Török László, Pisont István, Kis Károly, Marc Leliévre, az Újpest edzője, Kubatov Gábor, az FTC elnöke, Szekeres Tamás, a válogatott technikai igazgatója. A menedzserek – Filipovics Vladan, Szabó Tibor, Fülöp Ferenc – is árgus szemekkel figyelnek, Tököli Attila, Lázár Bence és Simon Krisztián pedig csapattársait is megnézheti.
 Az eső ömlik, a játékosok behúzódtak a kispadok alá.
 45'Kitört a szünet. Az iram nem rossz, de helyzet nem nagyon van.
 45'Az utolsó említésre méltó esemény a félidőben: Balogh Balázs szögletét kellett fölé paskolnia Csernyászkinak.
 44'Helyzet nélkül folytatódik a mérkőzik, a kapusoknak még nem volt komoly dolguk.
 Egy évvel és három hónappal azt követően, hogy magyar állampolgár lett, Nikolics Nemanja számára ez az első alkalom, hogy címeres mezt ölthetett. A csatár érzéseiről beszélt a Nemzeti Sportnak is, erről itt olvashat!
 42'Gyűrik egymást a felek. Az egyik oldalon Halmosit és Dudást, a másikon Gosztonyit és Kovácsot lehet kiemelni.
 36'
Dudás szabadrúgása 20 méterről pattant fölé Prekletről.
 Telkire lecsapott a vihar, az áram is elment.
 32'Az előrehúzódó Windecker beadását Kovács fejelte kapura, de a labda három méterrel mellé szállt.
 Egyre borúsabb az idő Telki felett, lóg az eső lába.
 27'Elindultak melegíteni az U21-es válogatott cseréi.
 22'Kovács István szerelte Balogh Bélát, majd megiramodott, de amikor a  tizenhatoson belülre érve lőtt volna, Lipták utolérte, és még beleért a labdába.
 19'Dudás 18 méterről leadott szabadrúgása alig kerülte el Dibusz kapuját.
 14'
Az utóbbi percekben kijöttek a nyomás alól az U21-esek.
 10'Egy bal oldali U21-es támadás után Tischler Patrik belsőzött öt méterről a kapu mellé.
 7'
A bal oldalon Halmosi, Lencse, Nikolics háromszögelés után a Videoton támadója lőtt kicsivel föle. Nagy helyzet volt!
 5'Lencse került helyzetbe, de az ötös sarkáról föle lőtt.
 4'Az első percekben a ligaválogatott játszott fölényben, nagy helyzet egyelőre nem volt.
 Meglehetősen nagy szél van, ami a telki nyitott pályán a játékra is befolyással lehet.
 1'Elkezdődött a találkozó. Piros mezben, fehér nadrágban, zöld sportszárban a ligaválogatott, tiszta fehérben a fiatalok.
 „Megható a gesztus, egyáltalán nem számítottam rá – mondta az ünnepelt az mlsz.hu-nak, aki a labdarúgás hétköznapjaiban az MTK labdarúgóinak az egészségét felügyeli. – Cseppet sem érzem magamat hetvennek, de ez nem is csoda, hiszen mindennap huszonéves fiatalok között lehetek, ami nem enged megöregedni.”
 Egervári Sándor szövetségi kapitány délelőtt háromnegyed órás, könnyed átmozgató edzést tartott  a ligaválogatott tagjainak. Délben megebédeltek a játékosok, és mielőtt a mérkőzést megelőző pihenőre tértek volna, kisebb ünnepséget kerekítettek az edzőközpontban. Dr. Szilágyi Györgynek, a csapat orvosának két oka is van az ünneplésre: névnapja van, és ma lett 70 éves. Miután befejezte az ebédet, a beavatott pincérek egy tortát toltak be az étterembe.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
LIGAVÁLOGATOTT–U21-ES VÁLOGATOTT 1–0 (0–0)
Telki, zárt kapuk mögött. Vezette: Németh Á. (Farkas B., Butkai)
LIGAVÁLOGATOTT: Csernyánszki (Rózsa, a szünetben) – Kulcsár D., Balogh Béla (Debreceni, a szünetben), Lipták (Szabó J., a szünetben), Mohl – Dudás Á. (Bartha, a szünetben), Egerszegi (Balogh Béla, 63.), Józsi, Halmosi (Dudás Á., 63.) – Nikolics N. (Hrepka, a szünetben), Lencse (Horváth Zs., a szünetben). Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
U21-ES VÁLOGATOTT. 1. félidő: Dibusz – Litauszki, Fiola, Kálnoki Kis, Sváb – Gosztonyi A., Preklet, Windecker, Balogh Balázs – Kovács I., Tischler. 2. félidő: Jova – Jánvári, Eppel, Fodor, Nagy P. – Bertus, Hidi, Balázs, Haraszti – Beliczky, Ugrai. Szövetségi edző: Róth Antal
Gólszerző: Dudás Á. (90. – 11-esből)

 

2021.07.20 14:03:05

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Noha a magyar futballválogatott gyengélkedett, a vezetők nem mondták le a brazilok riói meghívását.

2021.07.15 22:41:39

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Mészöly Kálmánban mintha a tárt karú szeretet hajlamát, s a fékezhetetlen – nem rossz értelemben vett! – „dúvadságot” gyúrta volna össze a Teremtő, ami így egyben a lebírhatatlan életörömöt, életakaratot mutatja nekünk.

2021.07.15 22:14:35

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Örüljünk annak, hogy csakhamar kettő lesz az egyből.

2021.07.14 23:11:43

Magyar válogatott KAMLER JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Tökéletesen behatárolható a profi labdarúgásban betöltött szerepe.