Erwin Koeman élvonalbeli körútra indul

MLSZ/MTI MLSZ/MTIMLSZ/MTI MLSZ/MTI
Vágólapra másolva!
2009.10.29. 12:44
Címkék
Erwin Koeman élvonalbeli körútra indul: a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya két bajnoki fordulóban megnézi a Soproni Liga csapatainak felét.
Erwin Koeman ismét az élvonalbeli stadionokat látogatja (Fotó: Czagány Balázs, archív)
Erwin Koeman ismét az élvonalbeli stadionokat látogatja (Fotó: Czagány Balázs, archív)

 

Erwin Koeman úgy döntött, hogy a vb-selejtezők befejeződése és a szezonzáró belga–magyar felkészülési meccs között feltérképezi a hazai élvonalban szereplő csapatok felét. A szövetségi kapitány két hétvégét tölt Magyarországon, és ez alatt öt találkozót, összesen nyolc csapatot néz meg.

Amíg a szövetségi kapitány a Soproni Liga találkozóin tart helyszíni szemlét, addig a Hollandiában játszó jelöltjeinek megfigyelését egyik segítőjére, Pető Tamásra bízta, aki az elmúlt hetekben az itthoni bajnokikon végzett hasonló feladatot.

Erwin Koeman megerősítette, hogy e hét végéig kijelöli bő keretének tagjait a belgák ellen november 14-én esedékes barátságos mérkőzésre.

Orbán Viktor Fidesz-elnök a vasárnapi Videoton-Debrecen (3–0) találkozót követően hiányolta, hogy Koeman nem tekintette meg az éllovas és a Bajnokok Ligája-résztvevő rangadóját. A felcsúti Puskás Akadémia alapítója bírálta az MLSZ-t, s többek között így nyilatkozott: "Azt el kell mondanom ugyanakkor, hogy fájlalom, hogy a szövetségi kapitányt nem láttam itt, továbbra sem érzem, hogy a magyar válogatott jó kezekben lenne, nem látom, hogy azok a játékosok, akik itthon hétről hétre megfeszülnek, fiatalok, tehetségesek, ilyen terhet is el tudnak viselni, mint amilyen a mai volt, azokra odafigyelne valaki a válogatott háza táján."

Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke az MTI érdeklődésére ezzel kapcsolatban csütörtökön azt mondta, hogy a kapitány programja már hetekkel ezelőtt, a Dánia elleni utolsó világbajnoki selejtezőt követően kialakult. 

ERWIN KOEMAN PROGRAMJA
október 30.: Debreceni VSC-TEVA–Újpest FC
október 31.: MTK Budapest–Győri ETO FC, Ferencváros–Diósgyőri VTK
november 6.: Újpest FC–Videoton FC
november 7.: Kecskeméti TE-Ereco–MTK Budapest

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik