Légiósok: Valaki szándékosan le akart járatni – Futács

Vágólapra másolva!
2018.09.04. 11:45
null
Futács állítja, sohasem tárgyalt a Hajduk háta mögött az NK Osijek és Dinamo Zagreb vezetőivel (Fotó: Hajduk.hr)
Augusztus 31-én közös megegyezéssel felbontotta a Hajduk Split a tavalyi gólkirály, Futács Márkó szerződését. A csatárral a 24sata.hr készített interjút, amelyben a magyar támadó elmondta, milyen sokként érte, amikor saját szurkolói rátámadtak, illetve az, hogy a klubja nem védte meg. Bántja, hogy ártatlan embert hurcoltak meg miatta a rendőrök, és tagadja, hogy tárgyalt volna az NK Osijek és Dinamo Zagreb vezetőivel.

 

Futács elmondta, az április 22-e mindent megváltoztatott az életében. A Hajduk hazai pályán játszott rangadót a Dinamo Zagrebbel, de 2–1-es vereséget szenvedett. Másnap a csapat öt játékosa a belvárosban sétált, amikor Ahmed Szaidot megtámadták, és a négy játékostársán kívül senki sem sietett a védelmére. Futács is kapott egy rúgást, amelynek következtében a napszemüvege felsértette a bőrt az orrán.

„Amióta ez történt, nem is jártam a városnak ezen a részén. Egy kicsit a félelem is dolgozott bennem, egyszerűen nem akartam még egyszer átélni hasonlót. Mindvégig úgy éreztem, a rajongók szeretnek és tisztelnek, azért próbáltam Szaid védelmére kelni, hogy megnyugtassam a kedélyeket. Sajnos nem sikerült, én is kaptam a verésből. Legalább 50–100 ember volt a helyszínen vagy a közeli kávézókban, és senki sem segített. Napközben Splitben megtámadták a Hajduk játékosait, és az emberek a kisujjukat sem mozdították értünk. Hihetetlennek tűnt” – nyilatkozta.

(Fotó: Net.hr)
(Fotó: Net.hr)

 

Még inkább meglepte, hogy klub sem úgy reagált, ahogy ebben a helyzetben elvárható lett volna.

„Nem tisztem kioktatnom senkit, de egy ilyen nagy klubnál tudni kellene, hogy kezeljék a hasonló helyzeteket. A vezetésnek a játékosok pártjára kellett volna állniuk. Sajnos ez nem történt meg, és ez nagy sokkot okozott, főleg a családom számára, akik Splitet a második otthonuknak tartották.”

De ezzel még nem volt vége a káosznak.

„Egy nap odajött hozzám egy fiatalember az utcán. A mobiltelefonján mutatott egy képet, és megkérdezte, tudom-e, ki ez. Felismertem azt a személyt, aki megütött. Erre mutatott egy másik fényképet, amely megdöbbentett. Szemmel láthatóan egy másik ember volt a felvételen, de nagyon hasonlított az elsőre, mintha ikertestvérek lettek volna. És ez volt az az ember, akit a rendőrök őrizetbe vettek az ellenem elkövetett támadás miatt, amit én akkor meg is erősítettem nekik. A fiatalembernek azt mondtam, hogy nagyon sajnálom a történteket, meg voltam arról győződve, hogy az elkövetőről van szó. Azt is közöltem vele, hogy minden rendelkezésemre álló lehetőséggel készen vagyok mindent megtenni, hogy az igazságtalanságot orvosoljuk, de utána senki nem keresett ezzel kapcsolatban. Tényleg nagyon sajnálom, ha tévedtem, ezt az alkalmat is kihasználom, hogy bocsánatot kérjek a fiatalembertől, ha rosszul azonosítottam a támadómat. Sajnos, úgy néz ki, hogy ezt a jóakaratom ellenére sem tudom megváltoztatni.”

Nagyon bántotta, hogy a klub nem tárgyalt vele, hiába edzett keményen, csak azzal vált számára egyértelművé, hogy nem számítanak rá, amikor nem látta a nevét a Rijekába utazó keretben.

„Valószínűleg sohasem tudom meg, hogy mikor és miért született meg a végső döntés arról, hogy távoznom kell. Talán egy edző hozta meg, talán valaki a vezetőségből. De az a legnagyobb hazugság, amit valaha hallottam magamról, hogy én jeleztem: amíg nem készültem fel teljesen, addig nem szeretnék játszani. Sohasem mondtam ezt! Aki más mond, az hazudik!”

(Fotó: Hajduk.hr)
(Fotó: Hajduk.hr)

 

Úgy érzi, hogy 28 évesen még fiatalnak számít, sok jó év áll előtte, ő pedig szeretne játszani, nyerni, gólokat szerezni és pénzt keresni. Sokan viszont megpróbálták befeketíteni Horvátországban.

„Valaki szándékosan le akart járatni. Néhány lap azt írta, a szerződésem felbontásáért hathavi fizetést kértem. Ez hazugság, csak arra alkalmas, hogy szándékosan rossz színben tüntessen fel. Nem kértem pénzt, sőt, inkább lemondtam bizonyos részéről. Sohasem tárgyaltam a Hajduk háta mögött az NK Osijek és Dinamo Zagreb vezetőivel. Sőt egyetértettem vele, és aláírtam a szerződésemnek azt a záradékát is, amelynek alapján büntetést kell fizetnem, ha másik horvát klubhoz szerződnék” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik