Légiósok: „Nemzetközileg is kiegyensúlyozott játékos lennék”

B. O. L.B. O. L.
Vágólapra másolva!
2020.10.29. 17:23
null
Szőke Adrián az U21-es válogatott edzésén (Fotó: Török Attila, 2019)
A felnőttpályafutása első gólját szerző Szőke Adrián szeretne nemzetközi viszonylatban is kiegyensúlyozott játékkal kirukkolni.

 

Megtört a jég, Szőke Adrián az edzőmérkőzések és a tartalékbajnokik után tétmeccsen is betalált a Heraclesben.

A magyar válogatott kerettag támadót szerdán a Telstar elleni Holland Kupa-találkozó 68. percében, 1–0-nál cserélték be, majd a ráadásban szép támadás végén ő állította be a 3–0-s végeredményt.

A 22 esztendős támadónak ez volt a 16. mérkőzése a felnőttek között, rákérdeztünk, milyen érzések kavarognak benne másnap.

„Alapvetően türelmes voltam magammal szemben, mert tudom, mennyi munka van mögöttem. De azért vártam már, hogy betaláljak, habár a gólszerzésnél összetettebb feladattal küldenek itt pályára– nyilatkozta lapunknak.– Természetesen mindig boldog vagyok, ha gólt szerzek vagy gólpasszt adok. Hosszabb bontási kísérlet előzte meg a találatot, megtartottam egy labdát, aztán a csapattársamnak sikerült betörnie a büntetőterületen belülre a bal oldalon. Ott helyezkedtem, ahol a labda érkezése a leginkább valószínűsíthető volt, és góllalfejeztem be az akciót.”

„Hollandiában nem szokás nagy jelentőséget tulajdonítani egy-egy jól sikerült megmozdulásnak, de a hibákat sem kezelik tragikusan, ha becsúsznak időnként. Tavaly a tartalékbajnokságban tizennégy gólt szereztem, szóval, a többiek sem élték meg csodaként, hogy eredményes voltam. Szeretném egy szinttel magasabban is segíteni a csapatot, erre törekszem minden erőmmel. Az erőnléti mutatóim folyamatosan fejlődnek, amióta itt vagyok. Még meg kell találnom az összhangot a hatékony védekezés és a büntetőterületbe érkezések száma között. Egyelőre sokszor elfutom magam védekezésben, de azért dolgozom, hogy ezen a téren is előrelépjek. Az a feladatom, hogy a játékom minőségével, az edzésmunkámmal, a viselkedésemmel és az életvitelemmel készen álljak bármikor a bevetésre. Ha ezeket betartom, nincs és nem is lesz gondom az önbizalmammal. Ebben az idényben szeretném megtenni azt a néhány fontosabb lépést, ami ahhoz szükséges, hogy nemzetközi szinten kiegyensúlyozott játékos legyek. Ez egyúttal azt is jelentené, hogy hasznos tagja lennék a csapatnak. Szerintem jó úton járok.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik