Nemzetisport.hu 2010.04.06 23:18 Frissítve: 2014.03.24 02:41

Hercegfalvi súlyos sérülést szenvedett

Az amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Kansas City Wizards csatára, Hercegfalvi Zoltán súlyos sérülést szenvedett csapata A. C. St. Louis elleni hétvégi felkészülési mérkőzésén. Az amerikai klub hivatalos honlapjának beszámolója szerint Hercegfalvinak elszakadt a belső térdszalagja, és pénteken már meg is műtik. Az előzetes hírek alapján akár 5-8 hónapos kihagyásra számíthat, így a Budapest Honvéd kölcsönjátékosaként az MLS-ben szereplő támadó számára valószínűleg véget ért az idény.

Hercegfalvira hosszú kihagyás vár
Hercegfalvira hosszú kihagyás vár

Hercegfalvi Zoltán, az amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) egyetlen magyar játékosa néhány hete még bizakodóan nyilatkozott honlapunknak a 2010-es évvel kapcsolatban. A Kansas City Wizards csatára azonban azóta súlyosan megsérült, és akár fél évet is kihagyhat.

A magyar futballista nem bajnoki mérkőzésen, hanem a hétvégi felkészülési találkozón vált harcképtelenné.

– Miután mi szabadnaposok voltunk a hétvégén, St. Louisba utaztunk felkészülési mérkőzésre – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Hercegfalvi. – Kezdőként kaptam lehetőséget, és a 60. perc körül egy kitámasztásnál reccsent a térdem.

Azonnal sejtette, hogy nagy a baj?
– Igen. A kispadnál ugyan még azt mondták, hogy talán csak húzódás, esetleg porcsérülés, de hétfőn voltam MRI-n, amely kimutatta, hogy elszakadt a térdszalagom. Pénteken meg is műtenek.

Ezen a mérkőzésen ráadásul gólt is lőtt.
– Esett az eső, és amikor az egyik védő hazafelé passzolt, a kapustól elpattant a labda. Én számítottam erre a lehetőségre, és lecsaptam rá.

Hogyan tovább? A rehabilitáció idejére kint marad vagy esetleg hazatér?
– A Wizards teljes mértékben rám bízta a döntést, én pedig – miután beszéltem a Honvéd vezetőivel – úgy határoztam, hogy az Egyesült Államokban maradok.

Az esetről nyilatkozott a Kansas City Wizards vezetőedzője, Vermes Péter is.

„Nagyon kár ezért, hiszen Zoli a kispadról beszállva is rendre segítségére volt a csapatnak. Ezen a meccsen is fantasztikusan játszott."

VERMES HERCEGFALVI SÉRÜLÉSÉRŐL
 

 

2021.09.20 09:38:13

Légiósok BODNÁR ZALÁN, SOMOGYI ZSOLT

A Lipcsében csapatkapitánynak kinevezett Gulácsi Péternek voltak elődei, de nem sokan.

2021.08.20 22:13:50

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Az ok egyszerű: pedagógia.

2021.07.27 04:15:25

Légiósok BODNÁR ZALÁN (Split)

Helyszíni riport a horvát bajnokság fergeteges hangulatú Hajduk Split–NK Osijek rangadójáról.

2021.05.19 08:35:18

Légiósok BABJÁK BENCE

Jesse Marsch megmondta: a magyar kapus nem mehet sehova – a Leipzig minden ajánlatra ráígért.