Kádár Tamás a skót élvonalba kerülhet kölcsönbe

Vágólapra másolva!
2012.01.11. 15:57
null
Anglia után Skócia lehet Kádár Tamás (jobbra) új állomáshelye (Fotó: Action Images, archív)
Címkék
Ismét képben van a skót élvonalban szereplő Kilmarnock labdarúgócsapatánál Kádár Tamás, az angol Newcastle United magyar válogatott légiósa. A védőt már a nyáron is hívták a skótok, de előbb egy minden szempontból előnyösebb holland ajánlat, majd egy sérülés közbeszólt. Egy hete azonban ismét élővé vált a vonal a labdarúgó ügyeit intéző CMG menedzseriroda, valamint a két érintett klub között: ezek szerint a skótok fél évre kölcsönbe vinnék el Kádárt. A Nemzeti Sport információját megerősítette az iroda társigazgatója, Kövesdi Viktor.

 

„A nyáron egy holland élvonalbeli klub ajánlata minden szempontból előnyösebbnek tűnt, már sikerült a kluboknak is megegyezniük egymással, de Tamás sérülése miatt akkor meghiúsult az átigazolás – mondta Kövesdi Viktor a Nemzeti Sport Online-nak. – A Kilmarnock viszont már akkor is képben volt, de a játékos és a Newcastle inkább a holland ajánlat felé hajlott, az került előtérbe. A nyári sérülés aztán minden átigazolási lehetőséget keresztülhúzott, de Tamás most már teljesen egészséges, folyamatosan játékban van, így a Kilmarnock játékos-megfigyelőinek szeme elől nem tűnt el, továbbra is figyelemmel kísérték a pályafutását. Nem úgy a hollandok, akik a nyáron végül mást igazoltak le, tehát védőt most nem keresnek, így esetükben nem aktuális már a dolog. Most egy hete kezdtünk el ismét komolyabban foglalkozni a skóciai lehetőséggel, egyelőre folyamatban vannak az egyeztetések.”

VÉDŐRE NEM VÁRVA
Az egyszeres skót bajnok (1964–1965) Kilmarnock jelenleg a hetedik helyen áll a bajnokságban, biztos távolban a kieső helytől és hatpontnyira az El-indulást érő negyedik pozíciótól. A „Killie" egyértelműen védőt keres a téli átigazolási piacon, miután két hátvédjét, Billy Berntssont, valamint Patrick Adát eladta. A csapat vezetői jelenleg a Scunthorpe középhátvédjével, Michael Nelsonnal tárgyalnak, illetve sajtóhírek szerint Ben Gordonnal, a Chelsea védőjével is közel állnak a megegyezéshez.

Kádárnak, mivel a skótok pontosan ismerik a képességeit, aligha kell próbajátékra utaznia, egészségi állapotát pedig bajnoki mérkőzéseken is ellenőrizhették. Akárcsak tegnap. Amint arról kedden beszámoltunk: a Newcastle tartalékcsapata a Wigan elleni bajnokit 3–1-re megnyerte, a magyar védő csapatkapitányként végig a pályán lehetett. A Kilmarnock részéről változatlanul van fogadókészség, Kádár hajlana az ideiglenes váltásra, a Newcastle-nál azonban nem ilyen egyszerű a képlet.

„Az angoloknak azzal van problémájuk, hogy Kádár Anglián kívülre kerülne kölcsönbe, márpedig így minimum nyárig le kellene mondaniuk róla. Így ők azt szeretnék elérni, hogy angol klubhoz kerüljön, ott ugyanis mások a vonatkozó szabályok, akár egy hónapos kölcsönadás is elképzelhető. Ez azért szimpatikusabb számukra, mert így védőik sérülése esetén számíthatnának rá. Más kérdés, és ezt mi is hangsúlyoztuk nekik, hogy az ősszel is voltak sérültek az első csapat keretében, de valahogy mégis megoldották a dolgot Kádár nélkül.”

Fiatal védőnk immár végérvényesen abba a korba ért, amikor felnőtt csapatban kellene erősödnie. Szakmailag ebből tudna profitálni, míg a válogatott abból, ha állandó játéklehetőséghez jutna a felnőttek között. Egervári Sándor szövetségi kapitány is erre hívta fel a figyelmét a válogatott keret azon futballistáinak, akik Kádárhoz hasonló cipőben járnak: ritkán vagy egyáltalán nem kapnak játéklehetőséget klubjuk első csapatában.

„A kapitány azt kérte, hogy lehetőség szerint olyan európai élvonalbeli klubhoz próbáljanak meg kerülni ezek a kerettagok, méghozzá minél előrébb jegyzett bajnokságba, ahol állandó játéklehetőség adódik számukra. Szóba kerültek még azok a másodosztályú bajnokságok, amelyek színvonala vetekszik más országok élvonalbeli pontvadászatával. Mi úgy véljük, hogy a Kilmarnock – illetve a skót élvonalbeli klub mellett képben lévő német másodosztályú egylet – ilyen hely lehet annak a játékosnak, aki egyszerre tagja a felnőtt és az U21-es válogatott keretének.”

Eközben az Evening Chronicle kicsit előreszaladva már a Newcastle United esetlege nyári változásairól számolt be. Kádár Tamás neve abban a cikkben is felvetődött, méghozzá a távozók között, ami nem is csoda, tekintve, hogy szerződése június végén lejár, bár az angoloknak opciós joguk van a hosszabbításra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik