Anglia: a Liverpool ifjú magyarja Zidane és Dalglish nyomdokaiba lépne

Vágólapra másolva!
2011.08.18. 15:49
null
Adorján Krisztián akcióban (Fotó: liverpoolfc.tv)
A patinás angol labdarúgóklub, a Liverpool hivatalos honlapja az utánpótlás fiatal magyar légiósával, Adorján Krisztiánnal készített interjút az ifjú csillagait bemutató új sorozata nyitányaként.

 

„A világ egyik legnagyobb klubja, már gyerekkoromban odahaza is nagy rajongója voltam a Liverpoolnak – válaszolta Adorján arra a kérdésre, miért jó a Liverpoolban futballozni. – Amikor a fülembe jutott, hogy szerződtetni akarnak, rendkívül boldog voltam, és hálát adtam a sorsnak. Nagy álmom vált ugyanis valóra."

A honlap szerint a Liverpool szakmai stábja óriási ígéretnek tartja az elmúlt szezonban az U18-asok között kilenc gólt és 19 gólpasszt elkönyvelő magyar játékmestert, aki nem akárkiket tekint a példaképének.

„Kettőt is említenék – mondta a játékos a kérdésre, kit tekint a futballtörténelem legjobbjának a posztján. – Elsőként Kenny Dalglisht, első csapatunk szakvezetőjét, másodikként Zinedine Zidane-t. Zidane játékát mindig csodáltam, és jó néhány DVD-t megnéztem a menedzserünkről is, aki szerintem fantasztikus futballista volt."

A gyors kérdezz-felelek során többek között megtudhatjuk még, hogy Adorján legfájóbb futballhoz kapcsolódó emléke a Dániában két nap alatt elszenvedett két vereség a korosztályos magyar válogatottal; hogy legszívesebben Balin nyaralna; hogy minden klubtársát szívesen bemutatná a családjának, mert egytől egyig „nagyszerű srácok"; és hogy „A szökés" a kedvenc tévésorozata.

Az interjú a hagyományos NextGen Series mérkőzéssorozat alkalmából készült. A Liverpool fiataljainak bemutatkozása nem sikerült jól, szerda este 3–0-ra kikaptak a portugál Sportingtól – Adorján csereként a 60. percben lépett pályára, míg Hajdú Ádám végig a kispadon maradt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik