NB II: a Vasas szerződtette Márkvárt Dávidot a DVTK-tól

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.06.21. 09:35
null
Márkvárt Dávid a Vasasba igazolt (Fotó: Meder István)
Márkvárt Dávid a Vasasban folytatja a pályafutását – számolt be róla az NB II-re készülő budapesti klub a hivatalos honlapján. A Diósgyőri VTK közleményében az áll, az angyalföldi együttes kifizette a labdarúgó szerződésében szereplő kivásárlási záradékot.

A 26 esztendős középpályás 2018 nyarán igazolt a Diósgyőrhöz, amelynek színeiben 85 NB I-es bajnoki meccsen lépett pályára.

Az első osztályból kieső DVTK hivatalos honlapján az áll, a Vasas kivásárolta Márkvártot az élő szerződéséből.

„Nem kívántuk értékesíteni Márkvárt Dávid játékjogát – idézi a dvtk.eu Benczés Miklós sportigazgatót. – Viszont szerepelt a szerződésében egy kivásárlásról szóló záradék. Ennek értelmében amelyik klub megadja a megjelölt összeget, és a játékossal is meg tud állapodni, az átigazolhatja, tehát ebben ebben az esetben a döntés a játékos kezében volt. Két klub érdeklődött iránta, Dávid a Vasast választotta.”

„A középpályán több poszton is bevethető Márkvárt Dávid játékstílusa illeszkedhet abba a labdabirtokláson alapuló, kreatív játékfelépítésbe, melynek kialakításán új szakmai stábunk dolgozik – nyilatkozta Nagy Miklós, a Vasas sportigazgatója a vasasfc.hu-nak. Korábbi klubjának kiesésével előnyös vételi opció lépett életbe a szerződésében, mely opcióval élve kedvező feltételekkel tudtuk megszerezni a játékjogát.”

„Nagyon boldog vagyok, hiszen egy olyan múltú klubhoz érkeztem, amely óriási tradíciókkal és sikerekkel rendelkezik
– így a háromszoros válogatott Márkvárt Dávid.Izgatottan várom már, hogy elkezdődjön a közös munka, mely során egyetlen célunk lehet: feljutni az első osztályba, lehetőleg bajnoki arannyal. Több játékost ismerek, sokakkal játszottam már együtt, így biztos vagyok abban, hogy nagyon jó közegbe kerültem, amelyben zökkenőmentes lesz a beilleszkedés.”

Márkvárt a Vasas harmadik nyári igazolása a Hollandiából hazatérő Varga Donát és a Békéscsabától érkező Uram János után.

A DVTK-hoz kapcsolódó hír még, hogy a klub szeretné megszerezni a Puskás Akadémia fiatalját, Bokros Szilárdot.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik