Gyász: öngyilkos lett Kutasi Róbert, a REAC klubigazgatója

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2012.03.02. 07:31
null
Kutasi Róbert (1964. február 1.–2012. március 1.)
Címkék
Csütörtökön öngyilkosságot követett el Kutasi Róbert, a REAC labdarúgóklubjának igazgatója – úgy tudjuk, a sportvezető kiugrott egy zuglói panelházból. Az egyesület a honlapján közölte a gyászhírt.

 

„Tisztelt Sportbarátaink!

A REAC elnöksége mély fájdalommal tudatja azt az iszonyatos hírt, amely egyben számunkra felfoghatatlan is: klubunk igazgatója, KUTASI RÓBERT 2012. március 1-jén az értelmetlen halált választotta.

Az űr, melyet maga után hagyott, soha nem pótolható. A REAC KUTASI RÓBERT Klubigazgatót saját halottjának tekinti!

Mindannyian osztozunk a család mély gyászában!

a REAC Elnöksége”

A RENDŐRSÉG KIZÁRTA
AZ IDEGENKEZŰSÉGET
Mucsi Nóra, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletes az MTI érdeklődésére elmondta: 2012. március 1-jén, délután az XIV. kerület egyik épületének folyosójáról egy 48 éves férfi, feltehetően öngyilkossági szándékkal leugrott és a helyszínen életét vesztette. A lefolytatott helyszíni szemle során idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel, a további eljárást a BRFK rendkívüli haláleseti osztálya folytatja le.

A REAC hat korábbi, illetve jelenlegi labdarúgóját kedden vették őrizetbe a fogadási csalás ügyében, csütörtökön pedig előzetes letartóztatásba helyezték őket. Velük együtt a klubnak összesen nyolc korábbi, illetve jelenlegi játékosát gyanúsítják.

Az intézkedés hatására Kutasi Róbert, a REAC klubigazgatója összeomlott. A sportvezető egyike azoknak, akik élharcosai voltak a fogadási csalás ellen küzdőknek. A bochumi események után 2009 decemberében többek között Kutasi Róbert kezdeményezésére is szigorított a fegyelmi szabályzaton az MLSZ.

„Vége az életemnek – mondta csütörtök délután a Nemzeti Sportnak összetörten Kutasi Róbert. – Amiért harcoltam, mind semmivé vált, abban a klubban gyűrt maga alá a mocsok, amelyért dolgoztam, azok az emberek tettek tönkre, akikben megbíztam. Csúzlival lövöldöztem az aknavetőkre, s belátom, vereséget szenvedtem."

Sajnos ez volt az utolsó nyilatkozata.

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja megemlékezésében arról írt, hogy Kutasi – aki az NB II-es bizottság elnöke volt – a kilencvenes évek elejétől egészen haláláig sportújságíróként is dolgozott, s az utóbbi tizenegy évben klubigazgatóként vezette a REAC csapatát. Sportvezetői karrierje során betöltötte a sajtófőnöki posztot az MLSZ-nél, és a szövetség elnökségi tagja is volt, 2010-ben jelentős szerepet vállalt a jelenlegi elnökség felállásában.

Kutasi Róbert 48 évet élt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik