NSO-ÖSSZEÁLLÍTÁS 2022.01.28 20:41 Frissítve: 2022.01.31 14:40

NB II: a DVTK tovább erősített, a Vasashoz viszont nem érkezett nagy név a télen

Január 30-án, vasárnap folytatódnak az NB II küzdelmei, elkezdődik a tavaszi szezon. Az őszi 20 forduló lejátszása után most 18 forduló maradt a helyezések eldöntésére. Az idény végén az első két helyezett jut fel az első osztályba, illetve az utolsó három esik ki az NB III-ba. A Nemzeti Sport Online szokás szerint számba veszi a télen történteket. A két, feljutásra leginkább esélyes csapat a DVTK és a Vasas, előbbi tovább erősítette keretét, utóbbihoz – a korábbiakkal ellentétben – most nem érkezett nagy név. A tavasz kérdése még, hogy a Kecskemét és a Haladás tovább remekel-e, és bele tud-e szólni a feljutás kérdésébe, míg a kiesés elkerüléséért nagy harc várható, hiszen a 13. és a 19. helyezett között csupán két pont a különbség.

Nagyon jó esélyei vannak a feljutásra a miskolciaknak (Fotó: Kozma István/Észak-Magyarország)

 

TOVÁBB ERŐSÖDÖTT A DVTK, A VASASHOZ NEM ÉRKEZETT NAGY NÉV; BELE TUD-E SZÓLNI A KECSKEMÉT ÉS A HALI A FELJUTÁS KÉRDÉSÉBE?

A listavezető Diósgyőri VTK a spanyolországi Esteponában 12 napig kiváló körülmények között edzőtáborozott januárban, és bár a járvány átírta a felkészülési meccsek programját, így is olyan együttesekkel mérkőzhetett meg, mint a német 2. Bundesligában szereplő Karlsruhe, vagy a belga második ligás KMSK Deinze. A hazatérés után aztán már bekapcsolódott a közös munkába az újonnan igazolt válogatott támadó, Eppel Márton (a Kisvárdáról kölcsönkapott brazil-magyar Lucas Marcolini már korábban csatlakozott a kerethez), a bosnyák-magyar Asmir Suljic azonban ősszel kevés lehetőséget kapott, amely miatt „elkezdett hisztizni”, így szerződést bontottak vele. A 16 éves, tehetséges belső védővel, Komlósi Bencével profi szerződést kötött a klub, hat nappal később azonban az olasz Serie B-ben szereplő Parma már szerződtette is a játékost. A DVTK kerete tehát még erősödött is a télen, az elvárás továbbra is egyértelműen a feljutás, amelyre nagyon jó esélye van a miskolci csapatnak.

 
IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETI AZ NB II 2021–2022-ES IDÉNYÉNEK SORSOLÁSÁT!

A második helyen álló Vasas sorozatban negyedszer próbálja kiharcolni az élvonalba való visszajutást. Érdekesség, hogy a korábbi átigazolási időszakokhoz képest most nem érkezett nagy név a kerethez, amely annyiban változott a télen, hogy az eddig a Kecskeméti TE-nél kölcsönben szereplő támadó, Szalai József visszatért Angyalföldre, míg a Budafok játékosa, Ihrig-Farkas Sebestyén próbajátékon vesz részt a piros-kékeknél. Ugyan a múlt hét közepétől Bese Barnabás is a csapattal tréningezik, de számára csupán edzéslehetőséget biztosít a Vasas és nem tervezi a szerződtetését. A januári edzőmeccsek során egyszer sem kapott játéklehetőséget a két korábbi NB II-es gólkirály, Balajti Ádám és Birtalan Botond, valamint Szatmári Lóránd, velük ugyanis nem számol Kuttor Attila vezetőedző, így a kerettől külön végezték a téli felkészülést. A Vasasnál egyébként a járvány és egyéb betegségek miatt rengetegen hiányoztak a felkészülés során, ennek ellenére a gárda mind a négy edzőmérkőzését megnyerte a télen, igaz, a Szolnoki MÁV kivételével harmadosztályú együttesekkel játszott. A piros-kékek számára fontos, hogy már a tavaszi szezon elején jó formában legyenek, hiszen a hétfő esti rajton mindjárt a listavezető Diósgyőrt fogadják.

Kényelmes helyzetben várhatja a tavaszt az újonc Kecskeméti TE, mely őszi harmadik helyével magasan túlszárnyalta az előzetes elvárásokat. A szurkolók ugyan már álmodoznak, milyen lenne újra az NB I-ben szerepelni, de a lila-fehérek továbbra is két lábbal a földön állnak és nyomás nélkül készülnek fordulóról fordulóra. Az persze nagy kérdés, hogy a gyakorlatilag változatlan kerettel ki tud-e tartani a remek forma a bajnokság végéig. A KTE csupán két játékost igazolt a télen: a jobb oldalon bevethető Tóth Dávid a Haladásban nagyon keveset játszott ősszel, míg Szabó László az NB III-as Dabastól érkezett. A távozók oldalán sincsenek ugyanakkor meghatározó nevek: Puskás Zoltán és Madarász Bence kevés lehetőséget kapott, míg Marsa Levente és Szalai József inkább csereként ugrott be. A Kecskemét ereje továbbra is a csapategységben van (ennek köszönhetően több kiélezett meccset tudtak „behúzni” ősszel), de nagy kérdés, hogy valóban bele tudnak-e szólni a feljutás kérdésébe. A lila-fehérek otthon készültek a folytatásra, mindegyik edzőmeccsüket megnyerték, a Budaörs elleni 7–0-s főpróba pedig azt mutatja, továbbra is sikeréhes a társaság.

Reménykedve várja a tavaszt a Szombathelyi Haladás, amely jól szerepelt a téli felkészülési mérkőzéseken. A zöld-fehérek öt meccset vívtak, Zsámbékon 4–1-re, a Nagykanizsa ellen 5–0-ra, míg a horvátországi edzőtáborban az NK Aluminij (szlovén I. osztály) ellen 2–2-re végeztek, az NK Osijektől (horvát I. osztály) 3–1-re kikaptak, végül az Olimpija Ljubljana (szlovén I. osztály) ellen 3–2-re nyertek. Ami a keretet illeti, a téli időszakhoz képest viszonylag nagy mozgás volt. Tóth Dávid Kecskemétre, Mocsi Attila a ZTE-hez, Romic Danijel Budafokra igazolt, távozott Hegedűs Márk, míg Debreceni Zalán tavasszal kölcsönben Nyíregyházán szerepel. Érkezett Csató Martin, Liviu Antal (UTA Arad), valamint a gólerős Lencse László. A Hali jelenleg csupán négy pontra áll a már feljutást érő második helytől, és bár felmerült az osztályváltás lehetősége, Németh Szabolcs vezetőedző nem változtatott a bajnokság előtti célkitűzésen: óvatos duhajként az első nyolc hely valamelyikének elérését „lőtte be". A zöld-fehérek mellett szól, hogy tavasszal Szombathelyen fogadják a Diósgyőrt, a Vasas és a Kecskemétet is.

MOST IS SŰRŰ A KÖZÉPMEZŐNY – REMÉNYKEDNEK SZEGEDEN ÉS AZ ETO-NÁL, NEHÉZ HELYZETBEN A PÉCS

Tavaly ilyenkor a 14. helyen állt az NB II-ben a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, ezúttal viszont az 5. pozícióból várja a tavaszi folytatást. A fejlődési folyamat megkérdőjelezhetetlen, és ebben hatalmas szerepe van a szinte pontosan egy éve – 2020. december 31. óta – érkező vezetőedzőnek, Dragan Vukmirnak. A korábbi ferencvárosi, debreceni és MTK-játékos olyan együttest rakott össze, amely bárkit le tud győzni, a csapatvédekezése pedig az egyik legjobb a második vonal mezőnyében. A csapat a tíznapos törökországi edzőtáborozása alatt két orosz élvonalbeli klubbal, a Krilja Szovetov Szamarával (vereség, 0–2) és az Arszenal Tulával (győzelem, 2–1) játszott. Ezek az eredmények és a mutatott futball is azt igazolja, a csapat rendben van. A keretben két-két változás történt: Mohl Dávid (Mol Fehérvár II) és Ásványi Balázs távozott, míg érkezett az U19-es válogatott védő Debreceni Ákos, valamint a 19 éves kapus, Marko Rodics.

Az ETO FC a 6. helyen áll, ennél jobb helyen szeretnének végezni a győriek a bajnokságban, hátrébb semmiképp – ezt Hannich Péter sportigazgató nyilatkozta a győriek honlapján. Frissen igazolt labdarúgója még nincs a klubnak, de két játékossal még folynak a tárgyalások, az egyik sajtóinformációk szerint a támadó Makrai Gábor. Tony-Markos Kanalost nyárig Szatmárnémetibe adták kölcsön, Vaskeba nem maradhat a klubnál (mivel ő ukrán állampolgár), Kulcsár Kornél pedig megfelelő ajánlat esetén szabadon távozhat. A hírek szerint marad Győrben a 19 éves Vitális Milán, aki az együttes meghatározó játékosává vált ősszel, januárban pedig a dunaszerdahelyi DAC edzésein vett részt. Lipták Zoltán és Barna Szabolcs sérült, így rájuk Klausz Lászlóék nem számíthatnak még egy ideig, több saját nevelésű fiatalt viszont bevetnének tavasszal a zöld-fehérek.

Az ősz egyik meglepetéscsapata, a Dorogi FC a 2022-es esztendőt is remekül kezdte, hiszen első edzőmeccsén idegenben verte meg 2–0-ra a NB I-es Gyirmótot. Fenyvesi László gárdája ezt követően semleges pályán a szintén másodosztályú Ajkát is legyőzte (1–0), majd 4–0-ra nyert az NB III-as Tatabánya ellen. Hosszú idő után újra a csapattal együtt dolgozott a középpályás Tóth Barnabás, a keret pedig mindössze annyiban módosult, hogy a piros-feketék átigazolták az NB I-es tapasztalattal is rendelkező csatárt, Rácz Ferencet, az ősszel kevés játéklehetőséget kapó Józsa Marcell Ádám pedig a kölcsönből visszatért a Vasashoz. 

Törökországban edzőtáborozott télen a BFC Siófok, ahol egy győzelem és két döntetlen mellett egy vereséget könyvelhetett el – utóbbit a lengyel élvonalbeli Jagiellonia Bialystok (0–3) ellen. A bajnoki főpróbán aztán – már hazai környezetben – 2–2-es döntetlenre végzett az NB III-as Dunaújváros ellen Domján Attila együttese, amelynek keretében kevés változás történt télen. Új játékos egyáltalán nem érkezett (legalábbis eddig), míg Szakály Dénes az NB I-be igazolt, az MTK-hoz, Tóth Zoltánt pedig a harmadosztályba adták kölcsön. A Balaton-partiaktól így is várható, hogy megtartják középmezőnybeli pozíciójukat.

 
KÍVÁNCSI AZ NB II-ES KLUBOK TÉLI ÁTIGAZOLÁSAIRA?
IDE KATTINTVA MEGTUDHAT MINDEN ÁTIGAZOLÁST!

Nagy volt a játékosmozgás a Nyíregyháza Spartacusnál, távozott az őszi szezonban egyaránt kevés játéklehetőséget kapó Galambos Ádám és Hleba Tamás. A Törökországban edzőtáborozó együttes hat játékost igazolt, a fiatalszabályt szem előtt tartva visszatért Nyíregyházára a 18 éves Ignéczi Martin, valamint kölcsönbe érkezett Debreceni Zalán és a ghánai Amedome Godwords. A klub két korábbi játékosa Gengeliczki Gergő és Kovács Ádám képviseli a rutint az érkezők között, a DVSC egykori kapusa, Nagy Sándor pedig a kapuban lehet biztos pont. Érdekesség, hogy a szabolcsi csapat az Afrika-kupára is adott játékost, Hamed Yasin a szudáni válogatottban szerepelt a kontinenstornán.

Már az őszi szezon végén is megtépázta egy betegséghullám a Pécsi MFC-t, ami miatt megszakadt a hullámhegy teteje felé vezető útja. Vas László vezetőedzőnek ahelyett, hogy megszűntek volna a téli szünetben a gondjai, talán csak szaporodtak. A török edzőtáborban tervezett három edzőmérkőzésükből egyen az utolsó pillanatban kellett partnert cserélni, s 3–0-ra ki is kaptak Prekleték a német negyedosztályú berlini csapattól, s a következő időpontra nem is találtak ellenfelet. Ezt az követte, hogy a Paks elleni főpróbát is le kellett mondani, mivel az edzőtáborból többen is koronavírus-fertőzötten tértek haza. A Szentlőrinc elleni nyitány halasztását az MLSZ elutasította, így sokat csökkent az esélye annak, hogy a Pécs jó tavaszi rajttal megszilárdíthatja helyét a középmezőnyben. Emellett nagy változások sem történtek a klubnál az átigazolási időszak eddigi szakaszában. Mindössze a tapasztalt Tölgyesi Viktor távozott, s a helyére a harmadosztályú Makóból a 22 éves Nikitscher Tamás, valamint a DVTK 19 esztendős tehetsége, Zsemlye Balázs érkezett. A pécsiekre mindezek után nagyon nehéz szezon várhat majd, hiszen a kényszerpihenőből visszatérőket ismét formába kell majd hoznia az edzőknek, miközben a tavalyi remek szereplés okozta elvárások egyre nagyobb súllyal nehezednek a játékosok és a stáb vállára.

Nehéz szezon várhat a pécsiekre (Fotó: Meder István)

A 11. helyen telelő FC Ajka négyszer lépett pályára januárban felkészülési meccsen, a szintén NB II-es Dorogi FC ellen kezdett, a székesfehérvári találkozót 1–0-ra nyerték a dorogiak. A folytatásban a Soroksár vendégeként 3–1-re győzött az FC Ajka, amely a Budapest Honvéd (NB I) otthonában ikszelt (1–1), majd döntetlent játszott otthon a Pápai Perutz FC-vel (2–2). A bajnoki szünetben egy játékos távozott a keretből, Földi Botond, érkező egyelőre nincs. Az FC Ajka legutóbb november 7-én nyert bajnokit, a Budaörs vendégeként szerzett három pontot, azóta kétszer kikapott és három alkalommal ikszelt. Kis Károly együttesének célja, hogy tavasszal huzamosabb ideig legyen képes az eredményes játékra. Pozitívum, hogy jelenleg egyetlen hiányzó sincs a játékoskeretben.

A Szentlőrinc meglepően stabilan indította az őszt, pedig nyáron szinte a teljes keret átalakult és egy tízmeccses veretlenségi szériából építkezve jobb helyen várhatják a tavaszt, mint az újonc évükben. Nagy valószínűséggel tavasszal már a saját pályájukat használhatják, ami újabb lökést adhat a következő évi NB II-es tagság kivívásához. A piros-feketéknél ezúttal is viszonylag nagy mozgás volt, hiszen elbúcsúztak Petró Balázstól, Hajnal Gergelytől, Kovács Mátétól, Cenaj Drilontól és Ujvárosi Ádámtól, akik nem váltották be a szakmai stáb elvárásait, ezzel szemben csak ketten érkeztek kölcsönbe az MTK-tól. Egyrészt visszatért a tavalyi idény egyik meghatározó alakja, Nagy Barnabás, aki 7 NB I-es bajnokin kapott lehetőséget az ősszel a kék-fehéreknél, valamint a korábban a zágrábi Dinamót is megjárt, bosnyák U21-es válogatott Andrija Drjlóval erősítették meg a támadóalakzatot. Ha ők beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, s Mervó Bence is jó formába kerül, szép pillanatokat élhetnek át a lőrinci szurkolók tavasszal is.

ÖLDÖKLŐ HARC VÁRHATÓ A KIESÉS ELKERÜLÉSÉÉRT – A 13. ÉS A 19. HELYEZETT KÖZÖTT MINDÖSSZE KÉT PONT A KÜLÖNBSÉG

Jelentős változások nem történtek az ősz végére a 13. helyre felkapaszkodó Békéscsaba 1912 Előre keretében. Eddig egyetlen új játékost jelentettek be, a Pakson élvonalbeli tapasztalatot is szerző 27 éves bal oldali középpályás, Bor Dávid Ferenc személyében, akit a romániai FK Csíkszereda csapatától igazoltak le. Ketten távoztak, Kovács Ádám Tibor a Nyíregyháza Spartacus FC-t szolgálja, a kapus Laky László még nem talált csapatot. A huzamosabb ideje sérültek közül Babinyecz Balázs felépült, míg Mikló Roland egyelőre könnyített munkát végezhet. Információink szerint Kitl Miklósra műtét vár, valamint Fazekas Lóránt és Máris Dominik sem egészséges. Az algyői edzőtábort is beiktató csapat a csaknem egy hónapos felkészülés alatt három tesztmérkőzést vívott, mindegyiket idegenben, a Diósgyőri VTK (1–4) és az NB III-as Makó FC (2–1 és 1–1) ellen. A tavaszi célokat Schindler Szabolcs vezetőedző így fogalmazta meg: „Játékban és helyezésben is előrelépést várok a csapattól. Szeretnénk, ha stabil másodosztályú csapattá válna az Előre és nem lennének kiesési gondjaink."

Kicsit megtévesztő a Soroksár SC 14. helye, mert a stadionjának felújítása miatt az első öt fordulóban idegenben játszott, és így a 20-ból csak kilencszer szerepelt ősszel hazai pályán. Most viszont négy otthoni meccsel indítanak a XXIII. kerületiek, akik a sérülések és betegségek miatt csak csonka kerettel tudtak kiállni a felkészülési meccsekre. Előbb idegenben így is legyőzték a Siófokot (4–2), majd otthon alulmaradtak az Ajkával (1–3) szemben, végül az FTC NB III-as csapatát 5–1-re lépték le. A keretben mindössze annyi változás történt, hogy Gengeliczki Gergő Nyíregyházára igazolt. Tavasszal már a bennmaradás kiharcolása lesz a fő célja Lipcsei Péter együttesének.

Az összeállítást készítette: Bábics Norbert, Bereczky Bence, Füzesi Bálint, Gajdács Pál, Gelei József, Horváth Gábor, Kvanduk Bence, Mádi József, Nyitrai András, Pósfai Gyula, Pum András, Sánta László, Varga Balázs.

A III. Kerületi TVE remek decemberi hajrájának köszönheti, hogy 105 nap után újra a vonal fölé került, így nem kieső helyen telelt. Mivel azonban a tabella alsó felében nagyon sűrű a mezőny, ezért az óbudaiak nem ültek ölbe tett kézzel a bajnoki szünetben, és két, több poszton is bevethető labdarúgóval erősítettek. Leigazolták a 259 NB I-es mérkőzéssel rendelkező Kulcsár Dávidot Paksról, valamint megszerezték kölcsönbe Nyári Patrikot Fehérvárról. Utóbbi ősszel a Mol Fehérvár II-vel a harmadosztályban szerepelt, de már van tapasztalata az NB I-ben és az NB II-ben is, hiszen az előző idényben többek között a Budaörsben játszott. A III. Kerület ugyanakkor megvált három labdarúgójától (ebből kettő rutinos), Bori Gábortól, Tamási Zsolttól és Tóth Kristóftól.

Nem ültek ölbe tett kézzel az óbudaiak a bajnoki szünetben (Fotó: Földi Imre)A tavalyi, utolsó pillanatokban bebiztosított bennmaradás után nyugodtabb őszben reménykedtek az Aqvital FC Csákvár szurkolói, ám a bajnokság első fele nem az elképzeléseik szerint alakult. Edzőtáborban nem volt a gárda januárban, s bár betegségek, sérülések miatt többen időszakosan kidőltek a sorból, négy felkészülési meccsen így is pályára lépett a sárga-kék legénység. A keretben alig volt mozgás, egyedül Tányéros Ádám távozott – visszatért Budaörsre –, míg Tamás Nándor (Sepsiszentgyörgy) és Mayer János (Puskás Akadémia II) személyében két fiatal érkezett. Mónos Tamás vezetőedző célja, hogy együttese fejlődése töretlen maradjon, s akkor nem lesznek kiesési gondjaik.

Kevés ideje volt a közös munkára Toldi Gábornak, a 17. pozícióban lévő Budaörsi SC vezetőedzőjének. A felkészülést még Gabala Krisztián irányításával kezdte meg a Pest megyei együttes, ám a szakvezetőt január 15-én, az NB III-as Dabas ellen 1–0-ra elvesztett felkészülési találkozó után menesztették, majd a helyére az őszi szezon elején még az élvonalbeli Debrecent – Huszti Szabolccsal közösen – dirigáló Toldit nevezték ki. Az új tréner látványos támadójátékot, valamint bennmaradást ígért a BSC szurkolóinak. A bemutatkozása rosszabbul aligha sikerülhetett volna, hiszen a Budaörs egy sima hetest (0–7) kapott Kecskeméten a KTE-től, amellyel tétmeccsen már nem találkozik a bajnokságban. Pedig ezen a mérkőzésen már ott volt a kezdőben a Nyíregyházáról érkezett Galambos Ádám, valamint a Csákvárról visszatért Tányéros Ádám, akiket a védelem stabilizálására igazoltak. A kiesés ellen küzdő klubtól a fehérvári kölcsöncsatár, Halmai Ádám az élvonalbeli ZTE-hez távozott, de tavasszal már nincs a klub kötelékében az ősszel csupán egy (!)  percet játszó Batizi-Pócsi Balázs, valamint Horváth Roland sem.

A visszatérése óta Csizmadia Csabával tétmeccsen még mindig nyeretlen a Budafoki MTE, pedig már nyolc forduló is lepergett azóta, hogy újra ő ül a vezetőedzői székben. Az előző idényben még az élvonalban szereplő együttes a kiesést jelentő 18. helyen tanyázik, ezért a tavasszal jelentős formajavulásra van szükség ahhoz, hogy megőrizze NB II-es tagságát. Ebben a szituációban nem meglepő, hogy a szünetben egy sokra hivatott fiatal csatár érkezett a dél-budaiakhoz: a 20 éves Beke Péter ősszel a ZTE NB III-as csapatában játszott, de előtte négy évet töltött el a német Hamburgnál. Csizmadia szerint biztató a fővárosiak számára, hogy a szintén elöl játszó Szabó Levente felépült, Beke pedig góllal mutatkozott be a horvátországi edzőtáborozás során, amelynek az elején koronavírusos betegsége miatt Csizmadia nem lehetett személyesen jelen, így egy darabig kényszerből online irányította a felkészülést. A szakvezető meggyőződése, hogy csapata többre képes annál, mint amit a helyezése mutat, ezt támasztja alá az is, hogy a horvátországi Umagban három ottani élvonalbeli együttes ellen is döntetlent ért el a BMTE. A csapat szerződtette Györgyi Arthurt a felvidéki Révkomáromból, valamint a horvát-magyar kettős állampolgárságú Romic Danijelt a Haladástól, viszont távozott az eddig Csizmadiánál rendszeresen játszó Ihrig-Farkas Sebestyén.

A bennmaradás kiharcolásáért küzd majd a Szolnoki MÁV a tavasszal, de már új edzővel, hiszen télen Csábi Józsefet Romanek János váltotta a kispadon. A klub télen igyekezett megerősíteni keretét a jobb szereplés érdekében, de a szűkös anyagi lehetőségek miatt ez nem volt egyszerű. Négy távozó (Berdó Péter, Csáki Kálmán, Vólent Roland Molnár Róbert) mellett végül éppen tegnap hárman érkeztek (Hegedüs Lajos, Busa Bence, Hleba Tamás). Ami az edzőmérkőzéseket illeti, az eredmények nem igazán alakultak jól, hiszen a Tisza-partiak két harmadosztályú csapattal is gól nélküli döntetlent játszottak, míg a Vasastól 2–0-ra, az ETO FC-től 5–2-re kaptak ki. Közben azért az NB III-as Törökszentmiklós legyőzése összejött, illetve a bajnoki főpróba is jól sikerült, mivel 1–0-ra nyertek a szlovák második ligás, ott harmadik helyezett KFC Komárno ellen.

A Tiszakécskei LC úgy vág neki a bajnokság folytatásának, hogy ötpontos hátrányban van a már bennmaradást jelentő, 17. helyen álló Budaörshöz képest. A klub berkeiben és a tiszakécskei szurkolók körében ennek ellenére bizakodó a hangulat több okból is. Egyrészt volt már ennél nagyobb is a lemaradás, de az őszi szezon végére összeért Visinka Ede együttese és a győzelmek is elkezdtek jönni, másrészt minőségi erősítések érkeztek: Balázs Benjámin az MTK-tól, Marsa Levente Kecskemétről, Halasi Péter Vácról, Máté Zsolt Újpestről került Tiszakécskére. 18 mérkőzés van a bennmaradás kiharcolásához, s a tabella hátsó részén lévő, „közvetlen” vetélytársak nagy része a Tisza partján fog vendégeskedni.

A 21. FORDULÓ MŰSORA
Január 30., vasárnap
13.00: BFC Siófok–FC Ajka
13.00: Soroksár–Kecskeméti TE
13.00: Szolnoki MÁV FC–Budaörs
13.00: Pécsi MFC–Szentlőrinc
13.00: ETO FC–Szombathelyi Haladás
13.00: Nyíregyháza Spartacus–Tiszakécskei LC  
13.00: Békéscsaba 1912 Előre–Dorogi FC
13.00: III. Kerületi TVE–Szeged-Csanád Grosics Akadémia
17.00: Aqvital FC Csákvár–Budafoki MTE
Január 31., hétfő
20.00: Vasas FC–Diósgyőri VTK (Tv: M4 Sport)

AZ ÁLLÁS
  1. Diósgyőri VTK 20 12 6 2 38–19 +19 42
  2. Vasas FC 20 12 5 3 37–16 +21 41
  3. Kecskeméti TE 20 11 5 4 32–16 +16 38
  4. Szombathelyi Haladás 20 11 4 5 23–13 +10 37
  5. Szeged-Csanád Grosics Akadémia 20 10 5 5 27–15 +12 35
  6. ETO FC 20 9 5 6 26–20   +6 32
  7. Dorogi FC 20 9 3 8 21–25   –4 30
  8. BFC Siófok 20 7 9 4 24–22   +2 30
  9. Nyíregyháza Spartacus 20 7 6 7 26–28   –2 27
10. Pécsi MFC 20 7 5 8 24–21   +3 26
11. FC Ajka 20 6 6 8 27–28   –1 24
12. Szentlőrinc 20 5 9 6 23–25   –2 24
13. Békéscsaba 1912 Előre 20 4 9 7 26–32   –6 21
14. Soroksár SC 20 5 5 10 27–36   –9 20
15. III. Kerületi TVE 20 5 5 10 20–33 –13 20
16. FC Csákvár 20 4 8 8 28–33   –5 20
17. Budaörs 20 4 8 8 22–33 –11 20
18. Budafoki MTE 20 4 7 9 21–26   –5 19
19. Szolnoki MÁV FC 20 4 7 9 19–31 –12 19
20. Tiszakécske 20 4 3 13 20–39 –19 15

 

2022.05.16 07:38:19

Labdarúgó NB II HORVÁTH GÁBOR

Nem született gól az FC Ajka és a Diósgyőri VTK találkozóján, ezzel matematikailag eldőlt, hogy a borsodiak maradnak NB II-esek.

2022.05.13 19:20:37

Labdarúgó NB II S. L.

Romanek János együttese hátrányból tudta megnyerni a rendkívül fontos idegenbeli mérkőzését.

2022.05.13 19:20:37

Labdarúgó NB II GELEI JÓZSEF

Hiába játszott nyolcvan percen keresztül jól a Csákvár, a Soroksár a hajrában bebiztosította győzelmét.

2022.05.13 19:20:37

Labdarúgó NB II LENDVAI MARTIN

Magabiztos játékkal múlta felül a Budafok a Békéscsabát, amelynek sorsa az utolsó fordulóban dől el.

2022.05.13 19:20:37

Labdarúgó NB II KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az első félidőben Birtalan szerzett vezetést a hazaiaknak, a másodikban Barczi zárta le a meccs érdemi részét.