Lipcsei: „Megéri szenvedni, mert igenis van visszaút a pokolból”

Vágólapra másolva!
2009.06.19. 08:24
Ahogy arról tegnap már beszámoltunk, három évre szóló megállapodást köt Lipcsei Péterrel a Ferencváros: a csapatkapitány a következő szezonban az első keret futballistája lesz, de már az NB III-as együttes segítőjeként is szerepet vállal, mert a jövőben edzőként számít rá a klub. A harminchét éves középpályás a Nemzeti Sportnak elmondta, egyelőre a játékos-pályafutását helyezi előbbre, és motiváltabb, mint valaha – a bajnokesélyes Fradiba akarja beverekedni magát.
Lipcsei Péter legyőzte az akadályokat, és „visszatért a pokolból
Fotó: M. Németh Péter (NS-archív)
Lipcsei Péter legyőzte az akadályokat, és „visszatért a pokolból"
Lipcsei Péter legyőzte az akadályokat, és „visszatért a pokolból
Fotó: M. Németh Péter (NS-archív)
Lipcsei Péter legyőzte az akadályokat, és „visszatért a pokolból"
– Akkor mostantól „edző bá”...?
– Egyelőre maradjunk a játékos minősítésnél – mondta Lipcsei Péter.

– Hivatalosan milyen konstrukcióval marasztalták?
– Három évre szóló megállapodást kötünk, amely szerint az első esztendőben az NB I-es csapat labdarúgója leszek, mellette pedig segítem az NB III-as együttest irányító Craig Short munkáját, kvázi belekóstolok az edzősködésbe, amellyel a következő szakaszban már behatóbban is elkezdek foglalkozni. Bevallom, egyelőre még a futballistakarrier motivál; ahogy korábban is mondtam, hiszem, hogy még egy évig szolgálatára lehetek a Fradinak. Sosem kértem, hogy garantáljanak helyet a csapatban, pusztán az esélyt akartam megkapni.

– Bobby Davison vezetőedző a feljutás kiharcolásának napján azt mondta: a bajnoki hajrában a kevesebb lehetőséget kapó játékosok kerülnek előtérbe – bizonyítsanak az epizodisták. Mit gondol, javított a megítélésén az utolsó fordulókban nyújtott teljesítménye?
– Azt hiszem, nem lehetett panasz a játékomra, ráadásul a produkcióm üzenetként is szolgálhat a sérülés után visszatérni szándékozó labdarúgóknak: megéri szenvedni, kínlódni az embernek, mert igenis van visszaút a pokolból. Sajnos nekem rosszkor is jött a szezonzárás, hiszen éppen most lendültem volna játékba.

– Nem kell sokáig várnia az újrakezdésre: július harmadikán kezdik az angliai túrájukat.
– Higgye el, még sohasem vártam ennyire nyári felkészülést. Pályafutásom végéhez közeledem, de ilyen motiváció, ekkora ambíció korábban nem munkálkodott bennem. Egyéni edzéstervet kaptunk, futásra köteleznek bennünket már egy héttel a külföldi edzőtábor előtt, ám ezúttal nem érzem terhesnek a külön munkát, várom, hogy izzadhassak, hogy fussak.

– Mi lesz Lipcsei Péter edzői felfogása?
– Mint mondtam, egyelőre csak segédkezem, ám alighanem Simon Tibor hitvallását követem majd, amikor komolyabbra fordul az edzői munkásságom. Mert van úgy, hogy valaki gyengébb napot fog ki, de hogy lélektelenül futballozzon, megengedhetetlen. Szeretném, ha ez a mentalitás jellemezné mind a feljutást megcélzó NB III-as, mind a bajnoki címre törő élvonalbeli Fradit!

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik