Kezdődik a „comeback”: a Ferencváros a Tököl ellen kezdi hadjáratát

Vágólapra másolva!
2008.08.11. 17:53
A Ferencváros 19 órakor elindítja újabb hadjáratát, amelynek végén talán ismét élvonalbeli csapatként köszönthetjük majd a zöld-fehéreket. Magyarország legeredményesebb klubja a harmadik idényét kezdi meg a másodosztályban, és egy második, valamint egy harmadik hely után a bajnoki címre tör.
Bobby Davison és Lipcsei Péter
Fotó: NS-archív
Bobby Davison és Lipcsei Péter
Bobby Davison és Lipcsei Péter
Fotó: NS-archív
Bobby Davison és Lipcsei Péter

Első lépésben hazai pályán a Tököl együttesét kell legyőznie a most már biztos anyagi háttérre támaszkodó Fradinak.

Bobby Davison vezetőedző jelentősen átalakította a zöld-fehérek keretét a nyári átigazolási szezonban. Rengeteg külföldi érkezett, akikkel kapcsolatban még igencsak szkeptikusak a Fradi szurkolói.

Egyvalami azonban biztos: a lelátón mindenki egyetért azzal, hogy mindegy hogyan, csak visszajusson az élvonalba a Fradi.

A zöld-fehérek új igazolásai, Jan-Michael Williams (hússzoros trinidadi válogatott kapus), Rafe Wolfe (jamaicai védő), James Ashmore (angol középpályás), Jason Morrison (ötszörös jamaicai válogatott középpályás), Szkukalek Igor (középpályás, 2001 és 2005 között már játszott a Ferencvárosban), Aaron Downing (trinidadi támadó), Carlos Díaz (támadó, korábbi amerikai U20-as válogatott), Liban Abdi (norvég-szomáliai támadó), Pölöskei Péter (csatár), Matthew Bartholomew (trinidadi támadó) és Ferenczi István tehetnek igen sokat a sikerért.

Mellettük Dragóner Attila, a nagy kedvenc Lipcsei Péter és a szerződését meghosszabbító Fitos László, valamint a gólerős angol Paul Shaw lehet húzóembere a nagy „comeback”-re készülő csapatnak.

Mindenesetre az eddigi két alsóbb osztályú idénynyitója jól sikerült a Fradinak. 2006-ban a Jászapáti ellen Laczkó Zsolt góljával 1–0-ra, míg egy évvel később a BKV Előrével szemben Lipcsei és Eduard Ndjodo találatával 2–0-val nyert, azaz vett győztes rajtot és ünnepelhetett a Fradi.

A Tököl az előző bajnokságban a 12. helyen végzett, célja ebben a szezonban is a biztos bennmaradás lesz. Az Üllői úton szerzett esetleges pont vagy pontok már a bajnokság elején biztos lökést adhatnának ehhez a csapatnak.

Az előző bajnokság 12. fordulójában a Tököl otthonában 4–0-ra nyert a Ferencváros, a visszavágón, a 27. fordulóban azonban 1–1-es döntetlent játszott egymással a két csapat.

A mérkőzést természetesen honlapunkon is figyelemmel követheti.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik