Makón magabiztos győzelemmel javította ki a kupafiaskót az FTC

Vágólapra másolva!
2007.03.25. 17:01
A Ferencváros a Vasastól elszenvedett hazai kupavereség után a bajnokságban idegenben javítottak. A zöld-fehérek Makón magabiztosan játszottak és megérdemelten arattak kétgólos győzelmet a másodosztályú bajnokság 18. fordulójában, a Keleti csoport alsóházába tartozó hazaiak ellen. Tököli Attila a kupaeltiltás után góllal és remek játékkal tért vissza.

NB II, MÁSODOSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG

Helyszín: Makó
Nézőszám: 3500
Játékvezető: Bede Ferenc
Asszisztensek: Bucskai Zsolt, Albert István
MAKÓ FERENCVÁROS
Czirbus Kemenes
Szaveljev Bognár
Szamosszegi Balog
Mórocz Dragóner
Magyar Ferencz
Szűcs D. Fitos
Varga R. Deme
Kiss K. Csepregi
Fülöp T. Laczkó
Kulacsik Jovánczai
Schreiber Tököli
Vezetőedző: Vezetőedző:
Kolozsvári János Gellei Imre
Gólszerző(k): Csamangó (87.), ill. Tököli (52. perc), Laczkó (65. perc), Jovánczai (85. perc)
Cserék: Schreiber helyett Huszárik (62. perc), Szűcs helyett Zakar (67. perc), Fülöp helyett Csamangó (83. perc), ill. Csepregi helyett Brettschneider (56. perc), Deme helyett Barta (68. perc), Fitos helyett Buz (75. perc)
Sárga lap: Mórocz (26. perc), Varga (27. perc), Szaveljev (70. perc), ill. Dragóner (39. perc)

A Ferencváros érkezése a makói emberek fantáziáját is megmozgatta. A zöld-fehérek látogatása 3500 embert csalt ki a hagymavárosi stadionba, ahol a hazaiak meglepetésre készültek a hétközi kupamérkőzésen az Üllői úton kikapó Fradi ellen. A Ferencváros azonban mindenképpen nyerni akart, hiszen a Nyíregyháza hónapok óta ott liheg a fővárosiak nyakában.

Meglepetésre a makói rohamok elmaradtak az első percekben, hiszen ez lett volna az alföldiek esélye, ha már az elején beveszik Kemenes kapuját, megzavarva a zöld-fehéreket. A labda azonban a Fradi térfelét is csak elvétve érintette, így a vendégek nyugodtan szervezhették akcióikat.

Az első felhördülést a drukkerekben Deme és Fitos önbizalommal teli, ám rendkívül gyengécske próbálkozása keltette. A folytatásban is a Fradinál volt a labda többet, ám igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani a ferencvárosiak.

A 37. percben a Ferencváros óriási gólszerzési lehetőséget kapott. Czirbus kapus húzta el Jovánczai lábát. A megítélt büntetőt azonban Balog Zoltán a jobb kapufa tövére vágta.

A fordulás után már összejött a vezetőgól a Fradinak. Az 52. percben Tököli szelídítette meg a hosszan előre vágott labdát, majd a kimozduló Czirbus fölött a kapu közepébe emelt. (0-1)

Nem sokkal később a vendégek eldöntötték a három pont sorsát. Laczkó kezdett egy remek szólóba, négy védőt is kicselezett, majd 18 méterről kilőtte a makói kapu jobb alsó sarkát. (0-2)

A góloktól tovább nőtt a vendégek étvágya. Tököli szerezhetett volna újabb gólt, ám emelése ezúttal elkerülte a kaput. A hazaiak ekkor már csak lézengtek a pályán, a cserék sem tudtak új erőt adni a Makónak.

A hajrában Jovánczai (0-3) és Csamangó (1-3) gólja csak az eredmény kozmetikázására volt jó. A Ferencváros jó játékkal megőrizte vezető helyét a Keleti csoportban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik