NB I: Tokmac megsérült a Young Boys elleni BL-csata előtt?

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2021.08.14. 22:53
null
Tokmac Nguen megsérült? Egyelőre Peter Stöger sem tudja, hogy számíthat-e rá Bernben (Fotó: Szabó Miklós)
A Ferencváros a Mezőkövesd elleni 4–1-es győzelemmel hangolt a Young Boys elleni BL-selejtezőre. A labdarúgó NB I 3. fordulójában játszott mérkőzés után Peter Stöger és Pintér Attila értékelt. 

Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője a következőket mondta.

„Nem volt könnyű a mérkőzés eleje, hiszen az ellenfél korán megszerezte a vezetést egy tökéletes támadással, utána pedig nem adott nekünk megfelelő területet a támadásra. Nem mindig tudtuk a megfelelő döntést hozni, hogy miként lehet területet találni a védők és a középpályások között vagy a belső védők között, miközben a kontráikra is figyelnünk kellett. Néhány beadásból aztán sikerült veszélyt kialakítani. A félidő végén átvettük a vezetést, és onnantól már könnyebben tudtunk irányítani.”

Borbola Bence, a Nemzeti Sport újságírója arra is rákérdezett, hogy a meccs végén mit mondott a két gólt szerző Franck Bolinak, akit – mint ismert – a Slavia Praha elleni BL-selejtező első mérkőzésén nem nevezett be a keretbe.

„Gratuláltam Francknek, mert remekül játszott, ő pedig megköszönte a lehetőséget. Az elmúlt hetek nem mindig alakultak a legjobban a számára, volt, hogy a hozzáállása sem volt tökéletes. De aztán nagyon keményen megdolgozott azért, hogy a kezdőbe kerüljön, ezért maximálisan megérdemelte a lehetőséget.”

Vele kapcsolatban azt is elmondta, hogy legfeljebb azért sántikált a meccs végén, mert 95 percig a pályán volt, de nincs sérülése. Tokmac Nguennel kapcsolatban azonban csak a reményét fejezte ki, hogy nincs súlyos baja, egyelőre még nem tudott pontos választ adni, hogy milyen jellegű a sérülése. Vasárnap többet tudnak majd.

Pintér Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője így látta a találkozót.

„Jól kezdtük a mérkőzést, amit elterveztünk, azt sikerült is végrehajtanunk. Megszereztük a vezetést, de a félidő végén, egy perc alatt kaptunk két gólt – csakúgy, mint a múltkor. Ez a profi labdarúgásba nem fér bele. Ráadásul, saját magunknak rúgtuk a gólt, nem a Fradi játszott minket túl. Lehet, a gól után csokis lesz a gatya... A belső védőinknek tudniuk kell reagálni a 20-30 méterről felívelt labdára, erre kétszer egymás után elkövettük ugyanazt a hibát. Próbáltunk visszajönni a meccsbe, nem sikerült. Kettő egynél volt egy lehetőségünk, ha a végén jó döntést hozunk, akkor lehet, hogy ki tudtunk volna egyenlíteni, de megkaptuk a harmadik gólt. A két csapat minőségét nem lehet összehasonlítani, ezt figyelembe véve a csapatom nem érdemelt négy egyes vereséget. Az út viszont jó, amelyen haladunk, csak ki kell küszöbölni a Fradi ellen elkövetett hibákat.”

Hozzátette, beszélt már a klub elnökével és ügyvezetőjével is, hogy lépéseket kell tenni a Mezőkövesd védelmének megerősítésére. Ezután a Nemzeti Sport kérdésére válaszolva kitért arra, mi a véleménye az idényben az NB I-ben is alkalmazott VAR-ról, amely segítségével a mérkőzés során a Ferencvárostól elvettek egy gólt, majd megítéltek neki egy tizenegyest.

„Gyorsabban kellene ezekre a szituációkra reagálni, senkinek sem jó, ha sokat áll a játék – a csapatoknak és a nézőknek sem. Egyébként eddig olyan még nem volt, hogy ha kijön a játékvezető, akkor ne az az ítélet születne, ami miatt a videobíróval vizsgálták az esetet. Nem tizenegyes, kijön tizenegyes. Gól, kijön, nem gól. Persze, ezzel segítik a játékvezetők munkáját, hiszen ha valóban szabálytalanság történt, akkor meg kell ítélni a büntetőt. Viszont valahogy ennek a folyamatát fel kell gyorsítani, hogy a játékosok ne essenek ki a ritmusból, és a nézők figyelme se lankadjon.”

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ

Ferencváros–Mezőkövesd 4–1 (2–1)
Budapest,Groupama Aréna,5677néző.Vezette: Pintér Cs.
Gólszerző:
Boli (45+2., 90+4.), Mak (45+3.), Uzuni (68. – 11-esből), ill. Nagy D. (6.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik