MTK: „Érdekes a lebonyolítás; hátrány a hazai pálya hiánya”

Vágólapra másolva!
2016.03.28. 08:29
Teodoru Vaszilisz, a labdarúgó NB I-ben szereplő MTK vezetőedzője mondta el várakozásait és meglátásait a tavaszi idénnyel kapcsolatban.

„Nem volt könnyű a feladatom, hiszen a törökországi edzőtábor után kellett átvennem a csapatot – mondta Teodoru Vaszilisz az mtkbudapest.hu-nak. – A kinti kiváló körülmények után sokat kellett műfüvön, rossz időben tréningeznünk, ami azért más, mint a füves pályán hétről hétre ránk váró kihívás. Igaz, nem voltunk ezzel egyedül a magyar csapatok között, de így kevésbé hatékonyan tudtuk gyakorolni az általam elvárt elemeket. Azért már alakul a csapat. Roppant fontos volt, hogy pontot szereztünk a nyitányban, és az Újpest elleni hazai mérkőzésünk második félidejétől pedig valóban úgy érzem, hogy olyasmit játszunk, amit a későbbiekben is látni akarok a pályán. Vannak persze kevésbé látványos meccseink, de az biztos, hogy akaratban sohasem volt hiány.” Teodoru Vaszilisz az mtkbudapest.hu-nak. – A kinti kiváló körülmények után sokat kellett műfüvön, rossz időben tréningeznünk, ami azért más, mint a füves pályán hétről hétre ránk váró kihívás. Igaz, nem voltunk ezzel egyedül a magyar csapatok között, de így kevésbé hatékonyan tudtuk gyakorolni az általam elvárt elemeket. Azért már alakul a csapat. Roppant fontos volt, hogy pontot szereztünk a nyitányban, és az Újpest elleni hazai mérkőzésünk második félidejétől pedig valóban úgy érzem, hogy olyasmit játszunk, amit a későbbiekben is látni akarok a pályán. Vannak persze kevésbé látványos meccseink, de az biztos, hogy akaratban sohasem volt hiány.”

„Jól jött az erőltetett menetben a pihenés mindenkinek, főleg a sérültjeinknek. Elég érdekes a tavaszi idény, először játszottunk három hét alatt hat meccset, majd két hét szünet jött a válogatott találkozó miatt, aztán pedig következik három hét alatt nyolc találkozó. Jelentős edzői kihívás és nehéz feladat, nekem és a játékosoknak egyaránt. Figyelnünk kell a lapokra, és kerülnünk kell az újabb sérüléseket.”

„Csatárposzton vannak leginkább kihívásaink. Jelenleg Gera Dániel, Hrepka Ádám és Darko Nikacs egészséges teljesen, a többieknek mind van kisebb-nagyobb sérülésük. Varga Szabolcs szerencsére hamarosan visszatérhet, de őt is csak fokozatosan lehet majd terhelni. Torghelle Sándor nagy kiesés, de remélem, hogy ő és Myke Bouard Ramos is mielőbb bekapcsolódhat a közös munkába. Sok idő persze nincs gyógyulgatni, hiszen az Eb miatt villámgyorsan véget is ér a bajnokság.”

Hogy összejöhet-e a dobogó? Ami bizonyos, nagyon motiváltak vagyunk, ezt a célt tűztük ki magunk elé. A bajnokság ettől még hihetetlenül kiegyensúlyozott, a második és a hatodik helyezett pillanatok alatt helyet cserélhet egymással. Ettől még hiszek benne, hogy inkább végzünk érmes helyen, mint a középmezőnyben.”

„Nem szabad elfelejteni, hogy nagy hátrányban vagyunk riválisainkhoz képest azzal, hogy nincs igazi hazai pályánk, de nem foglalkozunk vele különösebben, inkább igyekszünk elérni, hogy nemzetközi kupaszereplő csapat foglalhassa el méltó otthonát, az új Hidegkuti Nándor Stadiont.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik