Evandro Brandao kiugrási esélyt lát a Vidinél

KÁLDOR ANDRÁSKÁLDOR ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2011.07.18. 18:10
null
Evandro Brandao kiugrási esélyt lát a Vidinél (Fotó: Veres Viktor)
Címkék
Rendszeres játéklehetőségben reménykedik és kiugrási esélyt lát székesfehérvári szerepvállalásában a magyar bajnok Videoton FC labdarúgócsapatának új csatára, a hivatalosan hétfőn bemutatott portugál Evandro Brandao, aki három évre kötelezte el magát.

A Sóstói Stadion árkádjai alatt várták a Videoton FC szurkolói a klub első portugál játékosát Evandro Brandaot. Más kérdés, hogy a 20 esztendős Angolában született támadó eközben a sajtó képviselőinek mutatkozott be. Úgy gondolta, hogy Magyarországon próbál szerencsét, ebben a döntésében nagyban befolyásolta Paulo Sousa, aki az U16-os portugál válogatottnál mestere volt.

A fiatal portugál játékos jó 
viszonyban van a labdával
A fiatal portugál játékos jó viszonyban van a labdával

„Maga az a tény, hogy bajnokcsapathoz érkeztem rengeteget jelentett számomra, de személyesen Paulo Sousa győzött meg arról, hogy érdemes ide jönnöm, mert elősegíti a fejlődésemet, és akár a nemzetközi porondon is megmutathatom magam" – fogalmazott Brandao.

Vasárnap érkezett Székesfehérvárra, és már túlesett az első edzésen: „Nem tudtam, hogy mire számítsak a magyar bajnoknál, ám nagyon jól éreztem magam, sok jó játékost láttam, úgy gondolom nem lesz problémám a beilleszkedéssel."

Evandro, aki új klubjában a 9-es mezt kapta három évet töltött a Manchester United kötelékében, edzhetett az első csapattal, még abban az időben, amikor Christiano Ronaldo is a csapatnál volt.

„A legnagyobb nevekkel edzhettem, életem legszebb időszaka volt" – emlékezett. Ezután visszatért Portugáliába, mert a 32-szeres bajnok Bencica hívta. „Nagy lehetőséget kaptam ezzel, mert egyrészt honvágyam volt, másrészt, pedig egy igazán patinás klub invitált."

A Videotonnal hároméves szerződést kötött a csatár, aki a tavalyi szezonban a portugál harmadosztályú Gondomar FC-ben 12 meccsen 10 alkalommal vette be az ellenfelek hálóját.

Ha úgy alakul a Videoton Sturm elleni mérkőzése, akkor már a következő fordulóban akár be is mutatkozhat a sorozatban, de a piros-kékek hétvégi bajnokiján egész biztosan ott lehet a pályán, amennyiben mestere jelöli őt a keretbe. „André Alvessel nem lesznek nyelvi problémáink, ha arra kerülne a sor, hogy mellette kell játszanom" – hangsúlyozta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik