Gosztonyi Andrást a tavasszal is figyeli a Blackburn Rovers

Vágólapra másolva!
2009.02.04. 12:50
Az MTK U19-es válogatott támadója, Gosztonyi András a közelmúltban a Newcastle United csapatánál szerepelt próbajátékon, ám aláírt szerződés nélkül tért vissza a kék-fehérekhez. Ettől függetlenül elképzelhető, hogy a közeljövőben mégis Angliában folytatja pályafutását.
Gosztonyi (középen) az U 19-es Eb-n hívta fel magára a figyelmet
Fotó: Mirkó István (archív)
Gosztonyi (középen) az U 19-es Eb-n hívta fel magára a figyelmet
Gosztonyi (középen) az U 19-es Eb-n hívta fel magára a figyelmet
Fotó: Mirkó István (archív)
Gosztonyi (középen) az U 19-es Eb-n hívta fel magára a figyelmet

Ez nem jelenti azt, hogy a fiatal játékos előtt bezárult volna a szigetországba igazolás lehetőségének kapuja. Egy angol honlap szerint ugyanis Gosztonyiért egymillió fontot is fizetne a Blackburn Rovers.

„Nem meglepő, hiszen Gosztonyi már tavaly nyáron is járt a Blackburnnél próbajátékon, miután a Rovers vezetői felfigyeltek rá az ifi Eb-n, és azóta is nyomon követik teljesítményét.”

„A téli átigazolási időszak után abban maradtunk, hogy a tavaszi szezonban is eljön a csapat egy edzője, megeshet, hogy maga Sam Allardyce menedzser, és továbbra is figyelik András teljesítményét” – mondta az NSO érdeklődésére Domonyai László, az MTK klubigazgatója.

A 19 éves, csatárként és szélsőként egyaránt bevethető Gosztonyi a kaposvári Mézga Focisuliban ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, majd a kaposvári Rákóczi utánpótláscsapataiban nevelkedett.

A Rákóczitól 2006-ban került a fővárosba az MTK Hungáriához, amelynél tovább folytatódott az akkor 16 éves tehetség képzése, aki szép lassan a korosztályos válogatottakban is helyet követelt magának.

Gosztonyi részese volt az U19-es válogatott tavaly nyári sikerének – a bronzérmet szerző magyar együttes három meccsét végigjátszotta, a negyediken csereként kapott lehetőséget –, majd az őszi szezonban bemutatkozhatott a kék-fehérek felnőttcsapatában is.

Előtte azonban még Angliába utazott, tavaly augusztusban az MTK engedélyével a Blackburn Roversnél járt, amelyl ugyan elégedettek voltak vele, de Paul Ince – az angol klub akkori menedzsere – nem szerződtette a játékost.

A kapcsolat nem szakadt meg, ám Gosztonyi a télen mégis a Newcastle Unitednél próbálkozott. Röviddel azt követően, hogy a kék-fehérekhez visszatért, érkezett a fentebb említett angol sajtóértesülés. A jelek tehát arra mutatnak, hogy Gosztonyi a nyáron ismét Angliába utazik, de hogy meddig marad, az csak a tavaszi teljesítményén múlik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik