Pajkos János lemondását hozta a fővárosiaktól elszenvedett vereség

Vágólapra másolva!
2007.09.29. 19:58
Hiába látogatott ki kilencezer néző a diósgyőri stadionba, csalódniuk kellett. Habár a DVTK teljesen egyenrangú ellenfele volt a REAC-nak, a mérkőzés utolsó pillanataiban egy egyéni hibát követően a vendégek mindhárom pontot elhozták Miskolcról. Pajkos János, a tíz forduló után kieső helyen tanyázó hazaiak vezetőedzője a vereség után lemondott.
Pajkos János a vereség után búcsút intett a diósgyőri közönségnek
NS-archív
Pajkos János a vereség után búcsút intett a diósgyőri közönségnek
Pajkos János a vereség után búcsút intett a diósgyőri közönségnek
NS-archív
Pajkos János a vereség után búcsút intett a diósgyőri közönségnek

LABDARÚGÓ SOPRONI LIGA (NB 1)

Helyszín: Diósgyőr
Nézőszám: 9000
Játékvezető: Berger J.
Asszisztensek: Forgács, Vígh T.
Tudósító: Doros László

A KEZDŐCSAPATOK:
DIÓSGYŐR REAC
26 Köteles 12 Szántai
4 Fodor M. 5 Sallai
33 Hegedűs Gy. 7 Cseri
18 Farkas N. 8 Kapcsos
3 Elek 17 Horváth G.
10 P. Carr 6 Kőhalmi
2 Kállai 20 erős K.
6 Ebala 22 Polonkai
23 Sipeki 3 Virág A.
14 Douva 11 Nyerges
9 Simon A. 23 Rása
Vezetőedző: Vezetőedző:
Pajkos János Aczél Zoltán
Gólszerző: Nyerges (91.)
Csere: P. Carr helyett Lipusz (46.), Douva helyett Peguy (75.), ill. Virág A. helyett Madar Cs. (54.), Rása helyett Torma (72.), Sallai helyett Dinka (78.)
Sárga lap: Hegedűs Gy. (10.), Farkas N. (60.), ill. Rása (43.), Horáth G. (50.), Torma (81.), Erős (84.)

Igazi futballünnepre készültek a hazai szurkolók a DVTK–REAC összecsapás előtt. A diósgyőri klub többségi tulajdonosa ugyanis átvállalta a belépőjegyek kifizetését, így ingyen léphettek be a drukkerek a stadionba. A kezdeményezés jól sült el, ugyanis őszi nézőcsúcs született Miskolcon, 9000 néző tekintette meg a kieső helyen álló hazaiak és az ugyancsak veszélyes zónához tartozó rákospalotaiak mérkőzését.

A DVTK nem titkoltan azzal a szándékkal vágott neki a 10. fordulónak, hogy szépszámú közönsége előtt végre megszerzi első győzelmét a Soproni Ligában. Ehhez képest pocsék játékot láthatott a publikum az első félidő jelentős részében. Mindkét oldalon rengeteg hiba, pontatlanság akadályozta a folyamatos futball kialakulását. Kijelenthetjük, joggal számított többre csapatától a diósgyőri nézősereg.

Aztán az első játékrész utolsó 10 percére megélénkült a mérkőzés, mindkét oldalon helyzetek alakultak ki a kapu előtt, gólt azonban egyelőre egyik csapat sem tudott szerezni, így a félidőben 0–0-t mutatott az eredményjelző.

A második félidőben növelték az iramot a csapatok, sokkal élvezetesebb játék zajlott a pályán, mindkét együttes megpróbálta magához ragadni a kezdeményezést és gólhelyzeteket kialakítani az ellenfél kapuja előtt. A Diósgyőr tűnt aktívabbnak, lehetőségei is akadtak a gólszerzésre azonban azokat nem sikerült kihasználnia.

Az utolsó percekben aztán amikor már mindenki elkönyvelte a játék képe alapján igazságosnak mondható gólnélküli döntetlent, egy óriási egyéni hiba után Nyerges Krisztián megszerezte a győztes találatot a rákospalotaiak számára. A REAC ezzel lélegzetvételnyi előnyhöz jutott a kieső helyen álló csapatokkal szemben, míg a DVTK 10 forduló után nagyon nagy bajban van, Pajkos János bejelentette lemondását a mérkőzést után.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik