Kaposvári csata

JUTASI RÓBERTJUTASI RÓBERT
Vágólapra másolva!
2004.09.26. 20:32
Címkék
A Kaposvárott lejátszott Rákóczi-PMFC dél-dunántúli rangadó is botránnyal zárult.
A Kaposvár 2-1-re nyert, de a pokol éppen akkor szabadult el, amikor a pécsiek belőtték szépítő góljukat. Amint arról tudósításunkban már beszámoltunk: röpködtek a felszakított műanyag székek darabjai, dőlt a kerítés, ment a bunyó. idővel előkerültek a gumibotok is (a Pécsről érkezett információk szerint a rendőrök a kutyákat szájkosár nélkül engedték a drukkerek közé, továbbá a gumibotos ütések válogatás nélkül záporoztak, és így nőket is eltaláltak az egyenruhá- sok…), csak nehezen állt helyre a rend. Végül harminc embert állítottak elő a rendőrségen, a mentők négy személyt szállítottak kórházba, de többen a saját lábukon követték őket elsősegélyre.
Czimmerman Árpád, a stadion létesítményvezetője elmondta, hogy ezen a mérkőzésen 90 rendőrnek és egy biztonsági cég 45 emberének volt feladata a rend zavartalan biztosítása. Bár az érkezéskor mindenkit megmotoztak, ennek ellenére a meccs kezdetet előtt a pályára behajított füstbombákat - nem tudni hogyan - bejuttatták a lelátóra.
A létesítményvezető vasárnapi felmérése szerint a randalírozók végül is tizenhárom műanyag széket szaggattak föl és törtek össze, 22 méter hosszan döntötték ki és görbítették össze a szektorokat elválasztó vaskerítést, az alattuk lévő mosdóban WC-kagylót törtek össze, elvitték a vízcsapot, leverték a melléképület ereszcsatornáját. A füstbombáktól húsz helyen égett ki az új gyepszőnyeg, úgy, hogy pótlásra szorul. Kisebb sérülést szenvedett a mérkőzésre átlátogató Toller László, pécsi polgármester is - állítólag az egyik rendőrkutya kapott a kezébe - aki csitítani ment a saját drukkereiket, a balhé kitörését követően felsietett a vendégszektorba. Ô volt az, aki a mérkőzés után fél órával a klubépületben elnézést kért a rendbontók helyett.
A rendbontásról készült videofelvétel a rendőrség birtokában van, annak részletes elemzéséből vélhetően majd kiderül, mi indította el a lavinát - a rongálóknak, balhézóknak pedig mostantól félniük kell attól, hogy mikor kapják meg az idézést a rendőrségi kihallgatásra…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik