Most a döntetlen is elég volt

KISS ÁRPÁDKISS ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2004.06.05. 22:55
Címkék
SÁRGA LAP
Szabó Z. (Hegedűst megrúgta) a 25., Popan (veszélyeztette Balogh Tamás testi épségét) a 26., Kaj (Márton lerántásáért) az 53., Turóczi (Tóth Péter felvágásáért) a 61., Tóth P. (Turóczit gáncsolta) a 66., Balogh T. és Ambrusz (dulakodásért) mindkettő a 75., Seper (Popan lerántásáért) a 82., Farkas A. (labdaelrúgásért) a 85. percben

SZÖGLETARÁNY: 3:3 (2:1)

21. perc: Tüske átadásával Illés ugrott ki a balösszekötő helyén, majd 15 méterről, a kiinduló Németh Viktor mellett a kapu közepébe emelte a labdát. 1–0
83. perc: Popan a jobb oldalról, laposan belőtt a labdát öt méterről továbbította a jobb alsó sarokba. 1–1

A Nyíregyházán lejátszott első találkozón a szombathelyieknek sikerült előnyt szerezni. Egy góllal bizonyultak jobbnak a vendéglátókkal szemben. Hogy a visszautat a vasi székhelyre, vagyis az 500 kilométeres túrát könnyebben tudják elviselni a játékosok, ezért Hajdúszoboszlón tartottak pihenőt. Ott éjszakáztak, majd onnan folytatták útjukat, de nem Szombathelyre tértek vissza, hanem a gyógyvizéről híres Bükfürdőre. Szombat délelőtt még itt edzettek, és csak ebéd után értek át a mérkőzés helyszínére a Rohonczi úti stadionba, Szombathelyre. A vendégcsapat sem bízott semmit a véletlenre, ezért péntek reggel keltek útra. Az ügy pikantériája, hogy a nyíregyházi delegáció is Bükfürdőt választotta a pihenése helyéül…
Amíg a Lombard FC az első osztály tagságának meghosszabbításáért harcolt, a szombathelyi vezetők már a jövőre gondolnak. Gelei Károly ügyvezető igazgatótól megtudtuk: szóba került, hogy a szomszéd Sárvár NB II-es csapata vagy a kissé távolabb eső Hévíz legyen a zöld-fehérek fiókegyüttese.

Márton Istvánnak (balra) nemcsak a Haladás védôivel, hanem a víz alatt álló pályával is meg kellett küzdenie (Fotó: Ungler Tamás)
Márton Istvánnak (balra) nemcsak a Haladás védôivel, hanem a víz alatt álló pályával is meg kellett küzdenie (Fotó: Ungler Tamás)
Márton Istvánnak (balra) nemcsak a Haladás védôivel, hanem a víz alatt álló pályával is meg kellett küzdenie (Fotó: Ungler Tamás)
A Haladásnál Tóth Iván hasfalizom-húzódása nem jött rendbe, és dr. Andics Tamás csapatorvos javaslatára nem vállalhatta a játékot. Az egész napos esőzés a mérkőzés kezdetére sem állt el, így elég mély, csúszós talajú küzdőtér fogadta a játékosokat. Ennek ellenére jó iramban kezdődött a találkozó. Az első veszélyes lövést Szabó Zoltán küldte kapura a 3. percben, de Németh Viktornak másodszorra sikerült tisztáznia. A másik oldalon Cipf Zoltán 16 méteres lövését követően Balogh Tamás a mezőnybe öklözte a labdát. A 14. percben adódott az első nagy gólszerzési lehetőség Tóth Péter előtt, amikor a balösszekötő helyén kapott nagyszerű labdát, de 14 méterről csúnyán fölé lőtte azt. A 21. percben aztán igazi Illés Béla- produkciónak tapsolhatott a szombathelyi közönség. A balösszekötő helyén ugrott ki, és a kapujából kimozduló Németh Viktor mellett a kapu közepébe emelte a labdát. Ezzel a góllal összesítésben 2–0-s előnyre tett szert a szombathelyi gárda.
A nyírségiek nem adták fel, bátran kezdeményeztek, de a kapura nem sok veszélyt jelentettek. A szombathelyi védők Jagodics Zoltán vezérletével még idejében közbe tudtak lépni, és meghiúsították a vendégcsapat próbálkozásait. A 42. percben adódott ismét egy nagy lehetőség a nyíregyháziak számára, amikor Márton István jobb oldalról elvégzett szabadrúgása után Ambrusz Árpád fejelhetett nyolc méterről kapura, de a labda középre szállt, így Balogh Tamás biztosan hárított.
A Haladás támadásával indult a második játékrész. Szabó Zoltán veszélyeztette a vendégek kapuját, de 15 méterről leadott lapos lövése után Németh Viktor lábbal hárította a labdát, majd Farkas Attila hat méterről, éles szögből leadott fejesét követően elszállt a labda a kapu előtt. A vendégcsapat fokozatosan átvette a játék irányítását. Ám hiába próbálkozott támadásvezetésekkel, az akciók rendre lesen akadtak el. A szorgos próbálkozásoknak azonban a a 83. percben mégis meglett az eredménye. Ekkor Grigoran Popan jó ütemben érkezett a Haladás kapuja elé, és nem hibázott. Ez a gól viszont csak arra volt jó, hogy ne kettős vereséggel maradjon alul a párbajban a Nyíregyháza.
Összesítésben: 2–1 a Lombardnak
JÓ: Jagodics Z., Illés, Farkas A., ill. Szatke, Hegedűs, Márton

Mestermérleg
Tóth Bálint:
– A két mérkőzés összesítése alapján úgy érzem, megérdemelten maradt a csapat az élvonalban. Tisztelettel köszönjük szurkolóinknak, hogy a végsőkig bíztak bennünk.
Herédi Attila: – Gratulálok a Haladásnak, jövőre ismét megpróbáljuk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik