Szerencsés, de fontos ETO-siker

HAVASRÉTI BÉLA, SINKOVICS GÁBORHAVASRÉTI BÉLA, SINKOVICS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2004.04.21. 22:14
Címkék
Az ötlet remek, a Győr vezetői szeretnék visszacsalogatni az immár évek óta üresen kongó lelátókra a szurkolókat.
Ezúttal ingyen engedték be a maréknyi megmaradt ETO-hívőt, ám akik ezen a szerda estén kijöttek, sokáig azok is csak szentségeltek. De nem ám csak úgy a levegőbe, hanem konkrétan Reszeli Soós István szakmai igazgatónak szánták a cifra mondatokat.

A hazaiak mestere rezzenéstelen arccal tűrte a hozzá intézett, enyhén vagy durván sértő bekiabálásokat. Akkor sem mozdult, amikor a békéscsabaiak, akik sokkalta szervezettebbnek, egységesebbnek, mi több, motiváltabbnak tűntek, Kovács Béla révén kihagytak egy ziccert. Sőt, Reszeli nem mozdult abban a pillanatban sem, amikor Szeverényi Péter, a békéscsabaiak 24 éves labdarúgója igazi világszámot mutatott be: a nézők is csak tátott szájjal figyelték, hogy két méterről, a teljesen üres kapuval szemben állva nem a hálóba, hanem a lécre pattintotta a labdát. Ekkor már vezethettek volna a vendégek, de a futball már csak ilyen, a Győr helyzet nélkül szerzett előnyt. A szemfüles Igor Nicsenko pillanatokkal a félidő lefújása előtt kotorta be a hálóba a csapata számára később sokat, nagyon sokat érő találatot.

Igor Nicsenkónak (balra) járt a köszöntés Horváth Róberttôl, hiszen az ukrán támadó fontos gólt szerzett (Fotó: Czagány Balázs)
Igor Nicsenkónak (balra) járt a köszöntés Horváth Róberttôl, hiszen az ukrán támadó fontos gólt szerzett (Fotó: Czagány Balázs)
Igor Nicsenkónak (balra) járt a köszöntés Horváth Róberttôl, hiszen az ukrán támadó fontos gólt szerzett (Fotó: Czagány Balázs)
A szünetben alaposan felpaprikázhatta játékosait az addig egyfolytában szidott Reszeli Soós István, hiszen támadóbb szellemű, veszélyesebb ETO futott ki a pályára. A lendület öt percig tartott, amikor Marko Kartelo újabb találatával már kétgólos volt a hazaiak előnye. Ám szó sem volt arról, hogy eldőlt volna a meccs. Tudniillik az addig is jobban futballozó Békéscsaba még rátett egy lapáttal, és bizony több, szemre is tetszetős, gólveszélyes akciót vezetett. Ha Sebők Zsolt nem véd bravúrosan, pillanatok alatt fordulhatott volna a kocka. Ám a győri kapus, no meg a szerencse kisegítette a hazaiakat, és ez alaposan felbosszantotta a vendégeket. Meg kell említeni, hogy fontos láncszem volt a tartalékcsapatba száműzött Varga Zoltán viszszatérése a győrieknél. És a közönség is megbékélt a csapatával a hajrára. Ez pontosan azt jelenti, hogy kevésbé szidták az ETO játékosait, no meg a szakmai igazgatóját.
Fontos meccs volt ez, és még fontosabb három pont, hiszen a győriek ezzel a sikerrel megelőzték a nagy rivális Békéscsabát, és elléptek az osztályozós helyről. Persze a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy kissé szerencsés győzelmet aratott a házigazda együttes, mert ekkora különbség azért nem volt a meccs során a két együttes között.

Szavazás

Ki nyeri a magyar bajnokságot?



Szavazás

Ki játszik osztályozót?

---- 20. perc: Vincze Zoltán átadásával Javrujan tört előre a bal oldalon. Az alapvonal közeléből fejmagasságban középre ívelte a labdát, de Sebők jó ütemben lépett ki a kapujából, és megkaparintotta.
30. perc: Ismét Javrujan veszélyeztetett. Középen, a 16-os közelében ügyes csellel játszotta magát tisztára, majd a támadást a jobb oldalon kísérő Kovács Béla elé játszott, aki 14 méterről, egyből laposan a kapufa mellé lőtte a labdát.
45. perc: Böjte robogott el a jobb oldalon, beadása után a labdát megszerezni akaró Simunic keze közül kicsúszott, és Nicsenko egy méterről a kapuba sodorta a labdát.
1–0
50. perc: A jobb oldalról, a tizenegyespont magasságából Peric végezhetett el szabadrúgást. Fejmagasságban jól ívelt a kapu elé, és az előrehúzódó Kartelo nyolc méterről, félmagasan a kapu jobb oldalába fejelte a labdát.
2–0
64. perc: Kovács Béla 18 méterről, nagy erővel jobbal meglőtte a labdát, amit Sebők kiütött. Másodszorra Vincze Zoltán tíz méterről úgy lőtte rá a labdát, hogy a vetődő Sebők kezéről a jobb oldali kapufára, majd onnan vissza, a kapus kezébe vágódott.
91. perc: Nicsenko a jobb oldalon bűvölte a labdát, aztán laposan középre adta, az előrehúzódó Stark pedig négy méterről, jobbal, nagy erővel a jobb alsó sarokba lőtte.
3–0 ---- Reszeli Soós István, a Győr szakmai igazgatója:
"A lényeg, hogy a három pont megvan. Időnként szerencsénk is volt, de a csapat túllendült a holtponton, és utána már rászolgáltunk a győzelemre."

Supka Attila, a Békéscsaba vezetőedzője:
"Olyan mérkőzést vesztettünk el, amelyet gólokkal kellett volna megnyernünk. Mi a nyolc lehetőségünkből egyet sem értékesítettünk, míg az ETO helyzet nélkül szerzett gólokat…"

Fény és árnyék

A Videotontól elszenvedett 4–0-s vereséget követően a győri Németh Norbertet és Varga Zoltánt a juniorokhoz irányították át. A két labdarúgó nem sértődött meg, és Reszeli Soós István mindkettőjüket viszszavette az első csapat keretéhez.

Noha ingyen tekinthették meg a meccset a drukkerek, mintegy félezren lézengtek a nézőtéren. Ez is bizonyította, hogy Győrött nem a belépőjegyek árával, sokkal inkább a csapat teljesítményével nincsenek kibékülve a szurkolók.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik