A ZTE a balhézókkal fizettetné ki a klub büntetését

P. I.P. I.
Vágólapra másolva!
2011.01.13. 15:27
null
Még nem tudni, fizetnek-e a Körmenden balhézó drukkerek
Címkék
Ha valaki kárt okoz, meg kell térítenie. Ebben talán mindenki egyetért – a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapatának vezetői is így gondolják. A klubot a magyar szövetség 400 ezer forintra büntette meg szurkolói rendbontása miatt. A Körmend elleni idegenbeli mérkőzés utolsó negyedében a játékvezetők kiüríttették a vendégszektort, az addig szoros mérkőzést ezután a hazai csapat 82–71-re megnyerte, ráadásul a ZTE-nek most büntetést kell fizetnie. Az egyesület vezetősége pedig szokatlan lépésre szánta el magát.

„Azt szeretnénk, ha a vétkes szurkolók fizetnék ki a büntetést – mondja Bodrogi Csaba sportigazgató. – Eddig is voltak hasonló költségeink, de ekkora bírságot még nem kaptunk. Korábban megkértük szurkolóinkat, hogy sportszerűen viselkedjenek, ne kelljen hasonló dolgokra költenünk. Pénzügyi nehézségeink vannak, nem engedhetjük meg magunknak a felesleges kiadásokat. A klub vezetősége úgy döntött, megadja a lehetőséget az érintetteknek, hogy kifizessék a büntetést, ha nem teszik, bírósághoz fordulunk. Meg kell várnunk, hogy lezáruljon a rendőrségi vizsgálat, a videofelvételek alapján azonosítani tudjuk a renitenseket. Ha valaki kárt okoz, meg kell térítenie, ez az élet minden területén így van. Reméljük, minden érintett okul ebből az esetből. Az internetes fórumokon kapott visszajelzések szerint a szurkolóink is igazságosnak tartják a döntésünket.”

Megkérdeztünk egy zalaegerszegi szurkolót is, mit gondol az elhatározásról.

„Sokkal korábban meg kellett volna lépnie ezt a vezetőségnek, az köteles kifizetni a büntetést, aki miatt kirótták a klubra. A Zalaegerszeg szurkolóinak többsége elítéli a botrányokozást, reméljük, visszatartó ereje lesz a döntésnek” – válaszolta az ügyben nem érintett Kun Gábor.  

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik