A Pécs a nagy rivális Sopron otthonában ünnepelhette tizedik MK-diadalát

Vágólapra másolva!
2009.03.29. 16:49
A MiZo Pécs 2010 nyerte meg a női kosárlabda Magyar Kupát, miután a döntőben 61–57-re győzött a hazai pályán játszó Sopron ellen. A két csapat végig fej fej mellett haladt, igazán nagy előnyre egyik sem tudott szert tenni. Így garantált volt az izgalmas végjáték, amely a vendégeknek sikerült jobban, így történetük során tizedik alkalommal ünnepelhettek MK-győzelmet.
A nagy küzdelmet hozó döntő végén Iványi Dalma (balra) és a Pécs örülhetett
Fotó: Mirkó István (archív)
A nagy küzdelmet hozó döntő végén Iványi Dalma (balra) és a Pécs örülhetett
A nagy küzdelmet hozó döntő végén Iványi Dalma (balra) és a Pécs örülhetett
Fotó: Mirkó István (archív)
A nagy küzdelmet hozó döntő végén Iványi Dalma (balra) és a Pécs örülhetett
A két, egymást jól ismerő csapat nagy lendülettel vetette magát a küzdelembe, a többnyire egyéni akciókkal próbálkozó pécsiek jól tartották magukat az esélyesebbnek tűnő Sopron otthonában. A vendégeknél Vajda Anna és Nicole Ohlde volt többször is eredményes, míg a hazaiaknál Amber Holt jeleskedett.

A 19–17-es első negyedet követően a Sopron kezdte jobban a második tíz percet, Krivacsevics Tijana jól dobta a duplákat, a Pécs ugyanakkor nemigen találta a Sopron védekezésének ellenszerét, így dobószázalékban hiába tartotta a lépést ellenfelével, a több dobással próbálkozó soproniak ismét elléptek (30–22).

A negyed vége viszont ismét Fűzy Ákos együttesének sikerült jobban, olyannyira, hogy Iványi Dalma triplájával a baranyaiak vonulhattak egypontos előnnyel a nagyszünetre (33–34).

A harmadik negyed elején megijedhettek a hazai szurkolók, mivel csapatuk öt percen át nem tudott a gyűrűbe találni, de a Pécs sem volt különösebben eredményes, így csak hatpontos előnyre tett szert ezen időszakban.

Székely Norbert nem tehetett mást, időt kért, sennek meg is lett a hatása, csapata magára talált, és Eördögh Edit kosarával már ismét vezetett. Az utolsó játékrészt végül 48–48-as állásról kezdték a csapatok.

A soproniak hiába reménykedtek benne, hogy a gyötrelmes elődöntő után pécsiek előbb-utóbb elfáradnak, Iványiék bírták levegővel, és fejben is rendben voltak.

Másfél perccel a vége előtt még mindig egálra álltak a felek (55–55), ezután Raksányi Krisztina két büntetőjével a vendégek kerültek előnybe.

17 másodperc volt hátra, amikor Nicole Ohlde is értékesített két büntetőt, a hátralévő idő pedig már kevés volt a Sopronnak, így a Pécs megnyerte története tizedik Magyar Kupáját.

A harmadik helyet a Szeged szerezte meg, miután a bronzmérkőzésen
89–75-re megverte a Győrt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik