Tizedszer is nyert a Dallas Mavericks

Vágólapra másolva!
2007.02.23. 08:29
Tovább menetel a Dallas, a texasiak egy szezonon belül harmadszor is tíz mérkőzéses veretlenségi sorozatot produkáltak. Rossz szériát szakított meg a Clevelanddel szemben a Chicago. Drámai végjáték a fővárosban, Gilbert Arenas parádézott.
Dirk Nowitzki 31 pontot szerzett
Reuters
Dirk Nowitzki 31 pontot szerzett
Dirk Nowitzki 31 pontot szerzett
Reuters
Dirk Nowitzki 31 pontot szerzett

Hiába a bajnoki cím védője a Miami Heat csapata, a Dallas elleni idegenbeli meccsnek nem ők voltak az esélyesei. A vendégek ráadásul egyik legjobbjuk, Dwyane Wade nélkül álltak ki a texasi mérkőzésre.

Ben Wallace próbálja megállítani LeBron Jamest
Reuters
Ben Wallace próbálja megállítani LeBron Jamest
A Mavericks ellenben remek formában van, legutóbbi kilenc meccsét egyaránt megnyerte – sőt, sikerült a tizedik is, miután Dirk Nowitzki vezérletével 112-100-ra megverték a vendégeket.

A 31 pontot szerző és 11 lepattanót begyűjtő német kosaras kulcsszerepet játszott abban, hogy a Mavs harmadszor is produkált egy legalább tíz győzelemből álló sorozatot egy szezonon belül. Ez korábban csak három csapatnak sikerült az NBA történetében: a Milwaukee Bucksnak (1970/71), a Philadelphia 76ers-nek (1980/81) és a Los Angeles Lakersnek (1999/00).

A Miami először lépett pályára a tavalyi döntő óta Dallasban, és ezúttal a finálé MVP-jének megválasztott Wade nélkül. Az átlagosan 35 pontot teljesítő játékosnak ugyanis megsérült a válla a csütörtök hajnali, Houston elleni mérkőzésen.

A vendégcsapatban Shaquille O’Neal volt a legeredményesebb (James Poseyval holtversenyben) a maga 17 pontjával, emellett begyűjtött nyolc lepattanót is.

Egy rossz sorozatot szakított meg a Chicago, amely előző hat clevelandi mérkőzését elvesztette. A Bullsnál Ben Wallace játékát lehet elsősorban kiemelni, hiszen 14 pontot és 19 lepattanót szerzett, hetet blokkolt (szezoncsúcs), valamint a hajrában értékesített két létfontosságú büntetőt.

A Chicagónak még a 24 eladott labda is belefért a mérkőzésen. A hazaiaknál hiába igyekezett LeBron James, az ő 29 pontja nem volt elég a sikerhez. A Cavs a statisztikák alapján a legrosszabb büntetődobó csapat, ezúttal is csak nyolcat használtak ki a 16 lehetőségből.

Drámai véget ért a Washington-Sacramento találkozó. 0,7 másodperccel a vége előtt, három pontos hazai vezetésnél a Kings játékosa,Brad Miller játszott John Salmonshoz, aki egy hárompontos dobással próbálkozott. Sikerrel, a Sacramento kiharcolta a hosszabbítást! De nem, mivel a játékvezetők kétpontosnak ítélték a próbálkozást. Ezután a videót hívták segítségül az esethez, amely megmutatta, hogy ugyan a dobás vonalon kívülről jött, de már időn túl, így a mérkőzést megnyerte a Wizards.

A fővárosiaknál parádézott, 43 ponttal zárt Gilbert Arenas, a vendégek két legeredményesebb játékosa Ron Artest és MIke Bibby volt (32, illetve 30 pont).

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 108. JÁTÉKNAP
Dallas Mavericks-Miami Heat 112-100
Cleveland Cavaliers-Chicago Bulls 78-84
Washington Wizards-Sacramento Kings 109-106
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik