Remekelt a paksi kezdő ötös

JUTASI RÓBERTJUTASI RÓBERT
Vágólapra másolva!
2005.05.14. 00:41
Címkék
KAPOSVÁRI KK - ATOMERÔMÛ SE 82-89
(22-30, 23-20, 10-14, 27-25)
Kaposvár, 1300 néző. V: Bodnár, Pálla
KAPOSVÁR: Strnad 6/3, MOSELEY 22/6, Dénes 7, KUNC 20/9, Trepák. Cs: WYLIE 12, Primc 7/6, Filipovics 2, Szőke 6. Edző: Kmézics Zorán
ATOMERÔMÛ: MÉSZÁROS 19, MONROE 20/3, SMITH 21/9, SITKU 14/12, CZIGLER 9. Cs: Ridl 2, Mélicie 2, Pavlík 2, Kiss Zs. Edző: Zsoldos András
Az eredmény alakulása. 4. p.: 10-15. 6. p.: 13-20. 12. p.: 26-35. 15. p.: 32-40. 25. p.: 47-57. 28. p.: 53-62. 35. p.: 64-75
Kipontozódott: Mélicie (38. p.)
Kiállítva: Smith (40. p.), Moseley (40. p.)

A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 2-2

Miként várható volt, színültig megtelt a kaposvári sportcsarnok, a paksiak szurkolói ráadásul hatalmas transzparenssel érkeztek, rajta a következő felirattal: "Csatát veszíthetünk, háborút nem!" - hogy a Duna-parti alakulat valóban nem adta fel a reményt, azt játéka is igazolta.

Strnad és Sitku egy-egy triplával adta meg a mérkőzés alaphangját, majd újabb hármasok sorjáztak, a negyedik percben már hetedszer landolt a kosárban 6.25 méternél távolabbról útjára engedett labda. A hazaiak gyorsan hétpontos hátrányba kerültek, és már az első negyedben három cserét eszközölt emiatt Kmézics Zorán edző. Mindkét oldalon nagy hangsúlyt fektettek a védekezésre, ezért kényszerültek kinti kísérletekre a szemben álló felek.

A vendégeknél Smith volt a zászlóvivő, odaát Wylie remek labdaszerzése aratott elismerést, ennek ellenére a kaposváriak játszottak idegesebben, kihagyott büntetőik száma is ezt jelezte. No meg a nyolcpontos negyed végi hátrányuk, és a folytatásban tovább nőtt a távolság a két csapat között. Kmézics időt kért, és láthatóan meghallgatásra találtak szavai, hisz rövidesen feleződött a hazai hátrány, ez pedig az ellenfél trénerét késztette egy kis pauza beiktatására. A paksiak is szót érthettek, mivel tízpontnyira növelték előnyüket, amely Wylie-ék jó lepattanózásának, valamint Kunc eredményességének köszönhetően a nagyszünetig a felére apadt.

A második félidőben csaknem három percig nem született somogyi kosár, mire végre Wylie megszánta szurkolóit, de Mészáros és Sitku tüstént válaszolt. A KKK képtelen volt ledolgozni hátrányát: Primc remek triplája után még el sem ült a közönség tapsa, Smith és Mészáros máris másodpercek alatt válaszolt a találatra, sőt Pavlík Kunc kezéből kicsenve a labdát, majd a pályán végigvezetve azt szerzett újabb pontokat. A záró szakaszban az erőcsatár hármasa után még egyszer felcsillant a remény a kaposváriak számára, ám Monroe-ék minden eredményes hazai támadást megkontráztak.

Az utolsó percek nagy feszültség közepette teltek, Mészáros újabb kosara után előbb tumultus, majd dulakodás kezdődött a palánk alatt, melynek következtében Smith és Moseley is a kiállítás sorsára jutott. A kaposváriak csak megközelíteni tudták az előző két mérkőzésen nyújtott teljesítményüket, megismételni nem, így az egységesebb Atomerőmű megérdemelten egyenlített.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfibajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik