Szó sincs hurráhangulatról

VARGA CSABAVARGA CSABA
Vágólapra másolva!
2005.01.06. 22:23
Címkék
Várakozáson felül szerepelt az elmúlt kilenc fordulóban a Szolnoki Olaj KK legénysége, amely hat győzelemmel és három vereséggel várja a szombati folytatást.
Érdekesség, hogy a piros-feketék mind a négy idegenbeli meccsüket megnyerték, ami azért megy szenzációszámba, mert a legutóbbi évad alapszakaszában egyetlenegyszer sem tudtak győzni a Szolnok-táblát elhagyva.
Annak ellenére fut a szolnokiak szekere, hogy a felkészülési tornákon nehezen állt össze a társaság, a szakemberek folyamatosan keresték a megfelelő kosarasokat. Tulajdonképpen csak az ötödik fordulóban - a nagy fogásnak tetsző szerb-montenegrói Alekszics érkeztével - vált véglegessé a keret.
"Csak részben vagyok elégett az eddigi szereplésünkkel - kezdett bele Pór Péter vezetőedző. - Kaposváron, valamint hazai pályán az Atomerőmű ellen játszottunk a legjobban, ám több mérkőzésen is hullámzó teljesítményt nyújtottunk. A legutóbbi fordulóban, a Debrecennel szemben nem úgy sikerült a mérkőzés, ahogy terveztük. Csapatjátékunk elmaradt a várttól, a jó erőkből álló hajdúságiak pedig remek formában kosaraztak, minden hibánkat kihasználták. A formájukat azóta is bizonyították, hiszen egymás után kétszer győzni tudtak az ULEB-kupában. Azt mindenképpen el kell mondanom, hogy sokat akaró, jó szellemű játékosokból áll az együttesünk. Nincsenek klikkek és kiskirályok közöttünk, mindenki "odateszi" magát a sikerért. Az edzéseken is meccsritmusban, nem mellesleg jó hangulatban dolgoznak a játékosok. Jelzem, szó sincs hurráhangulatról, továbbra is az a célunk, hogy az alapszakasz végén legyünk tagjai a legjobb nyolc mezőnyének. Tudjuk, még nagyon sok kemény összecsapás vár ránk, épp ezért egy pillanatra sem lazíthatunk, mindig a következő feladatra, most a budapesti, MAFC elleni derbire kell koncentrálnunk. Az külön öröm számunkra, hogy a jó szereplés hatására visszatértek a drukkerek a Tiszaligetbe, szinte mindegyik mérkőzésüket sok néző izgulta végig."

Dragan Alekszics nagy fogás volt (Fotó: Danis Barna)
Dragan Alekszics nagy fogás volt (Fotó: Danis Barna)
Dragan Alekszics nagy fogás volt (Fotó: Danis Barna)
Cziczás László, a csapat kapitánya is a szépszámú publikumról beszélt. "Meccsről meccsre több nézőnk van, ami feldobja a társaságot - így a hátvéd. - Fiatalabb most a csapatunk, mint volt az elmúlt években, többünkben is él a bizonyítási vágy. Azt mindenki tudja, hogy mai felsőházban sok az egyforma képességű együttes, éppen ezért nüanszok dönthetnek a mérkőzéseken. Sok van még hátra, azt gondolom, az alapszakasz végén akár ötödikek vagy hatodikak is lehetünk."
Végül nézzük, mit szól a remek szerepléshez Nyerges Zsolt, a szolnoki egyesület első embere. "A szezonkezdet előtt az volt a célunk, hogy anyagilag legyen stabil a klubunk, csapatunk pedig végezzen a legjobb nyolc között - mondta a sportvezető. - Kevesebb pénzből gazdálkodhatunk, mint jó néhány vetélytársunk, azt azonban örömmel állíthatom: amit ígértünk, azt teljesítettük, vagyis a játékosaink minden hónapban percre pontosan megkapták a jussukat, emellett nincsenek köztartozásaink sem. Erre a jó rajtra mi sem számítottunk, ám sokat kell még dolgozni, hogy újra erős csapatunk legyenen. Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy közönségünket megfelelően kiszolgáljuk. Reméljük, szurkolóink mellett támogatóinkra és nem utolsósorban az önkormányzatra is számíthatunk, akárcsak az elmúlt esztendőkben."

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfibajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik