Bencze műtét előtt

KÁLDOR ANDRÁSKÁLDOR ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.09.29. 21:32
Címkék
Műtét vár Bencze Zoltánra, az Albacomp válogatott centerére, aki a múlt szombaton véget ért Európa-bajnoki középdöntő során főképp az ukránok elleni hazai találkozón csillogtatta meg tehetségét.
A nagy jövő előtt álló 23 esztendős játékos idén nyáron beleszagolhatott már az NBA légkörébe is, amikor egy kiválasztótábor keretében bemutatkozhatott a Philadelphia 76ers gárdájában, ettől függetlenül egyáltalán nem mondhatja magát szerencsésnek, hiszen tavasszal az Atomerőmű elleni bajnoki elődöntőn deréksérülést szenvedett, ami akkor eléggé visszavetette a játékban. Most pedig itt az újabb rossz hír, méghozzá a bajnokság rajtja előtt alig néhány héttel: egy korábbi szemsérülés miatt kell kés alá feküdnie a 212 centis centernek.
"Belenyúltak a szemembe mérkőzés közben, és ez már nem először történt meg… Zavaros lett a látásom, szűkült a látóterem" - ismertette a kosaras, mi is a problémája pontosan. Az orvosi diagnózis szerint levált a jobb szeméről a retina, így csütörtökön az 1. számú Szemészeti Klinikán dr. Süveges Ildikó megoperálja. A fiatalember hangján érződött, hogy mennyire el van keseredve, visszatérésére legalább két-három hónapot várnia kell klubedzőjének, Farkas Sándornak, aki természetesen nem repesett a boldogságtól, amikor megtudta, mi történt Benczével: "Először is rettentően sajnálom, hogy egy ilyen baleset érte, ami szakmai szempontból a lehető legrosszabb időben jött, hiszen a játékos most tért vissza a válogatottól. Most kezdhettük volna meg a közös munkát, ráadásul a palánk alatti magasabb centerünk dőlt ki a sorból… "
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik