Keményen visszavágott az ASE

FEKETE LÁSZLÓFEKETE LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2004.05.05. 22:28
Címkék
Az elődöntő első mérkőzéséhez képest egyik edző sem változtatott a kezdő ötösön, vagyis ugyanaz az öt-öt kosaras futott ki a pályára, aki Fehérvárott  a csapatok mégsem fukarkodtak perceken át a kosárszerzéssel, mint ahogy tették azt múlt szombaton.
A tavaly még Pakson pattogtató Fodor révén az Alba előnyt szerzett az első támadásából. A látogatók vezetése egészen a nyitó negyed közepéig kitartott, köszönhetően annak, hogy a hazaiak jó négy percen át csak a hárompontosvonalon túlról céloztak pontosan, ráadásul védekezésük sem állt össze. Változatos, látványos csatát vívtak a felek, Davis például Góbival "együtt" zsákolt, és ekkor már az atomosok tartottak előbbre, akik a negyed derekától keményítettek hátsó alakzatukon, miközben a fehérváriak többször is könnyelműen elszórták a labdákat. Mindkét gárda töretlenül rohamozta az ellen palánkját, és valljuk meg, a hatalmas iram bizony néha meghaladta a játékvezetők képességeit. Különösen Papp sporttárs ítéletei okoztak bosszúsággal vegyes derültséget a két szurkolótábor soraiban.
A második negyed első perceiben Czigler kosaraival növelte előnyét az Atom, válaszul Farkas mester kettős cserére szánta el magát. Hiába igyekezett – sokszor túl görcsösen is – az Albacomp, Kiss második triplája tovább mélyítette a két csapat közötti szakadékot. A fehérváriak trénere mínusz tizennégynél hívta magához fiait, és továbbra is a megfelelő ötöst kereste. Paksi oldalon viszont ezúttal úgy tűnt, minden rendben megy, hiszen az első mérkőzéshez képest a terhek sokkal jobban megoszlottak – a Fehérvárott brillírozó Smith például ezúttal inkább az előkészítésben jeleskedett, míg a pontokért Czigler mellett Mészáros és Davis felelt.

A fordulást követően Spivey triplájára Czigler válaszolt egy kettő plusz egyes kombinációval, aztán ismét az amerikai volt a soros. Jelentős hátrányt kellett ledolgoznia a látogatónak, és ennek megfelelően pörögtek is a kék-fehérek, miközben a paksiak erejéből három perc alatt csak az említett három egységre futotta. Így sem tudtak azonban tízen belülre kerülni a fehérváriak, sőt, Czigler 16. pontja után visszaállt a korábbi különbség. Zsoldos mester a jelentősnek mondható előny tudatában három kulcsemberének is pihenőt adott, ám a paksi "fakó" is biztosan őrizte előnyét, igaz, ezúttal sem Ridl, sem Davis nem küzdött faultproblémákkal, mint Fehérvárott. Az első félidőben is remekül lepattanózó atomosok a nagyszünet után is rendre megnyerték a palánk alatti csatákat, így egy negyeddel a vége előtt eldőlni látszott a mérkőzés, különösen miután Cseszlai és Ridl is triplát szórt a harmadik etap hajrájában. Góbiék becsületére legyen mondva, nem adták fel, ám az érezhetően lazuló paksi játékfegyelem és csökkenő összpontosítás ellenére sem tudtak közelebb férkőzni az atomosokhoz. Az utolsó öt percre aztán mindkét edző lehetőséget adott minden játékosának, hiszen lélekben mindkét gárda már a szombati harmadik összecsapásra készült.
Az ASE 19 pontos győzelemmel vágott vissza a fehérvári vereségért, és ezzel egyrészt kiegyenlítette a párharcot, másrészt biztossá vált, hogy az Albacomp játékosainak a jövő héten is el kell utazniuk Paksra. ---- M ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik