Elsöpörte a Falcót a Kaposvár

JUTASI RÓBERTJUTASI RÓBERT
Vágólapra másolva!
2004.04.14. 22:01
Címkék
Az alapszakasz harmadik és hatodik helyezettje első negyeddöntőbeli mérkőzésének kezdetén adva volt a kérdés: mit mentett át fehérvári kupasikeréből a Kaposvár, és mennyi erőt tudott tartalékolni erre az újabb fontos találkozóra?
Mindössze egy napot pihenhettek Ivkovicsék, húsvéthétfőn locsolás helyett már a sportcsarnokban pattogtatták a labdát. Annak ellenére, hogy az alapszakaszban kétszer is legyőzték Borszékiéket, számos eredménye miatt tisztelet övezte Kaposváron a vasi együttest.
A James, Ivkovics kettős gyorsan ráduplázott a vendégek pontjaira. A kaposváriak hatásos védekezés mellett a lepattanók megszerzése után gyors megugrásokkal operáltak. Miután a Falco ennek nem találta ellenszerét, edzője időt kért, és cserélt is, ám a hazaiak így is tizenkét pontos előnnyel zárták az első etapot. Ám a folytatásban elég volt egy kis kihagyás, és zsinórban hat pontot dobott a Falco. Most Kmézics edző rendelte magához játékosait, ő is kettős cserét hajtott végre, miközben csapata előnye hétre zsugorodott. Nem sokkal Trepák és Dénes pályára lépése után Dzunicsot is becserélte a szakvezető, s a veterán bedobó egy szép távoli kosárral debütált. Ismét növekedni kezdett a somogyi előny, amikor Sanders és Varga is parkettre lépett. Miközben a védőlepattanók szerzésében kiegyenlített volt az arány, a támadóoldalon Sandersszel az élen mind határozottabbá vált a hazai fölény, és ez Ivkovics és James további eredményességével is párosult, így nőtt 18 pontra a somogyi előny.
A szünet után látványos hazai megoldások sora aratott tapsot. Előbb Varga triplája váltotta ezt ki, majd következett egy látványos James–Sanders kombinációs zsákolás, majd utána Simon egy általa könnyedén elszórt labdát lehetetlennek tűnő pozícióból szerzett vissza, és értékesített. A másik oldalon Kálmán sem hagyta magát, ő már a kilencedik büntetőjét dobta a kosárba, s ezzel vált csapata egyik legeredményesebbjévé.

Sztojan Ivkovics Feigl Imre szorításában tör kosárra (fotó: Danis Barna)
Sztojan Ivkovics Feigl Imre szorításában tör kosárra (fotó: Danis Barna)
Sztojan Ivkovics Feigl Imre szorításában tör kosárra (fotó: Danis Barna)
A záró negyedben 22 pontos előny birtokában Simonék már nem erőltették a gyors játékot, Dzunics két remek triplával igazolta, hogy kezdi visszanyerni régi önmagát, de válaszként Kálmán is lekopírozta ezt, majd Borszéki dobott még néhány pontot, s mintegy befejezésként Szőke egy percen belüli két triplája késztette felállásra és ünneplésre a szurkolókat. Ezzel a vártnál is könnyebben nyert a Kaposvár. A párharc állása 1–0 a Kaposvári KK javára.

Négy nap telt el a kupagyőzelem óta, a mai mérkőzésen mennyire érezték ennek utóhatását? – tettük fel a kérdést Simon Balázsnak, a hazai együttes válogatott irányítójának.

– Nem tagadom, elsősorban a dobásoknál éreztem, hogy a lábaim az elrugaszkodásnál nem úgy szuperálnak, mint máskor. De ehhez hasonlót véltem felfedezni társaimnál is. Nem panaszkodtunk, hanem hajtottunk. Szerencsére a Falco nem játszotta ki ma azt, amit a híre alapján vártunk, és ez nagyon jól jött nekünk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik