Megszerezte a bronzérmet a Győri Audi ETO a BL-ben

NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.05.30. 15:10
A női kézilabda Bajnokok Ligájában megszerezte a harmadik helyet a Győri Audi ETO, amely a bronzmérkőzésen 32–21-re megverte az újonc orosz CSZKA Moszkvát. Ez volt Görbicz Anita pályafutásának utolsó nemzetközi mérkőzése, a lefújás után hosszan búcsúztatták a társak és a szurkolók, csakúgy, mint a távozó Eduarda Amorimot.
Amorim és Görbicz könnyes búcsúja (Fotó: Török Attila)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Amorim és Görbicz könnyes búcsúja (Fotó: Török Attila) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!


NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ
BRONZMÉRKŐZÉS
GYŐRI AUDI ETO KC–CSZKA MOSZKVA (orosz) 32–21 (18–8)
Budaprest,
Papp László Aréna, 2300 néző. Vezette: Hrisztidi, Papamatteu (görögök)
GYŐRI ETO: SILJE SOLBERG – Faluvégi D. 2, Nze Minko 3, S. OFTEDAL 7, BRATTSET 2, Anna M. Hansen 3, Fodor Cs. 1. Csere: Glauser (kapus), V. Kristiansen 6 (5), Görbicz 3, Lukács V. 2, Edwige, E. Amorim 2, Kürthi 1. Edző: Ambros Martín
CSZKA: Masson – Szudakova 1, Szkorobogatcsenko 2, Iljina 2, Heindahl 3, Dmitrijeva 2, Markova. Csere: Szedojkina (kapus), Risztovszka 3 (1), Mihajlicsenko 4 (3), Illarionova, Vegyohina 1, Csigirnova 1, Gorskova 2, S. Jacobsen. Edző: Olga Akopjan
Az eredmény alakulása. 6. p.: 5–1. 13. p.: 9–3. 17. p.: 11–4. 25. p.: 13–8. 36. p.: 22–8. 40. p.: 25–11. 45. p.: 28–13. 53. p.: 28–18.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 6/4
MESTERMÉRLEG
Olga AKOPJAN,
a CSZKA edzője: – Csalódottak vagyunk, hiszen ennél jobb teljesítményre vagyunk képesek. A védekezésünk egyáltalán nem működött, miközben tudtuk, hogy az ETO milyen játékminőséget képvisel, és ki is használta a hibáinkat. Bár mindkét mérkőzést elveszítettük a hétvégén és a negyedik helyen zártunk, tudom, hogy csapatomnak ez remek tapasztalatszerzés volt, amelytől csak fejlődhet.

DÖNTŐ
VIPERS KRISTIANSAND (NORVÉG)–BREST BRETAGNE (FRANCIA) 34–28 (18–14)

ÖSSZEFOGLALÓ

Több poszton is változtatott a győri kezdőn Ambros Martín a bronzmeccsre: a Brest ellen jól beszálló Silje Solberg ezúttal az elejétől ott volt a kapuban, a mezőnyben pedig Faluvégi Dorottya, Estelle Nze Minko, Kari Brattset és Anne Mette Hansen indította a meccset.

Solberg ott folytatta, ahol az elődöntőben abbahagyta, sorra mutatta be az első öt percben a védéseket, erre, valamint Stine Oftedal gólerős játékára építve a Győr 5–1-re meglépett, a final fourban újonc CSZKA Moszkvának időt kellett kérnie.

Jekatyerina Iljina a 9. percben lőtte az oroszok első akciógólját, előtte csak hetesből tudtak betalálni a jól védekező ETO-nak (vagy éppen úgy sem, Laura Glauser ugyanis a padról beszállva eredményesen zavarta Szara Risztovszkát). Hibák be-becsúsztak, de közben Nze Minko is hozta a rá jellemző labdaszerzéseket, így magabiztosan vezetett a Győr, az első félidő közepén már 11–4-re.

A félidő felénél előbb az idény végén visszavonuló Görbicz Anita, majd a távozó Eduarda Amorim is pályára került. A CSZKA rövid időre ötre megközelítette a Győrt, Martín időkérése után azonban sikerült megakasztani az orosz fellángolást, és a szünetre meglett a közte tíz (18–8). A rászámolást jelentő találatot éppen Görbicz szerezte nem sokkal a dudaszó előtt.

Amorim kínaiból köszönt be

A szünet után majdnem hét percig nem tudott betalálni a Moszkva, ezalatt Görbicz például egész pályás gólt is elért, a különbség pedig már a tíz fölötti sávba kúszott. Az ETO nyugodtan játszhatott, a CSZKA nem tudta megnehezíteni a dolgát. Amorim meccsen elért első találata is egész szépre sikerült, a győri szurkolók rá is zendítettek a „Duda”-kórusra. Majd a 47. percben Görbicz nevét kezdték skandálni, Martín ugyanis ekkor cserélte vissza a helyére Fodor Csengét. A hajrában még a 19 éves Kürthi Laura is betalált, a Győr 32–21-es győzelemmel szerezte meg a 3. helyet.

Az ETO három ezüst és öt arany után először nyert bronzérmet a BL-ben, mivel a négyes döntő 2014-es bevezetése óta mindig továbbjutott az elődöntőből, amikor részt vett a tornán.

Ha nem számítjuk a selejtezőket, ez volt Görbicz 186. BL-mérkőzése, és összesen rekordot jelentő 1016 góllal zárt az első számú klubsorozatban. A mai három góljával 57-ig jutott csak a final fourokon, ezzel korábbi győri csapattársával, az ugyancsak visszavonuló Nycke Groottal áll a vonatkozó lista élén. Ha a többi nemzetközi kupát is beleszámítjuk, akkor 235 találkozón 1313 találatig jutott – elképesztő számok! A pályafutását a jövő héten két magyar bajnokival zárja, az utolsó meccse pénteken lesz a Mosonmagyaróvár ellen.

A lefújás után a társak könnyes szemmel búcsúztak Görbicztől és Amorimtól, jelképes pillanat volt, ahogy a két klasszis összeölelkezett, miközben a szurkolók a nevüket skandálták, majd a csapat megrohanta őket, és együtt folytatták az ünneplést.

LUKÁCS VIKTÓRIA IS ELÉRZÉKENYÜLT GÖRBICZÉK BÚCSÚJÁTÓL



A végeredmény. Kupagyőztes: Vipers Kristiansand (norvég, June Andenaes, Sunniva Andersen, Emilie Arntzen, Malin Aune, Ragnhild Dahl, Karine Dahlum, Evelina Erikkson, Vilde Jonassen, Jana Knedlíková, Jeanett Kristiansen, Heidi Löke, Katrine Lunde, Nora Mörk, Andrea Pedersen, Tonje Refsnes, Henny Reistad, Linn Jörum Sulland, Marta Tomac, Silje Waade, Hanna Yttereng, edző: Ole Gustav Gjekstad),2. Brest Bretagne HB (francia), 3. GYŐRI AUDI ETO KC (Eduarda Amorim, Kari Brattset, Csekő Brigitta, Béatrice Edwige, Faluvégi Dorottya, Fodor Csenge, Laura Glauser, Görbicz Anita, Anne Hansen, Veronica Kristiansen, Kürthi Laura, Amandine Leynaud, Lukács Viktória, Estelle Nze Minko, Stine Oftedal, Ogonovszky Eszter, Puhalák Szidónia, Silje Solberg Silje, edző: Danyi Gábor, Ambros Martín), 4. CSZKA Moszkva (orosz)

PERCRŐL PERCRE

A győriek nagyon örülnek a bronzéremnek, őszinte az öröm.

60. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS, A CSZKA nem kéri az időntúli szabaddobást.

59. perc Iljina a hatosig sétál két rossz győri támadás közben.

58. perc Kürthi lövése nem bombaerős, de pontos. 32–19! Szkoroboganecsko azonnal válaszol.

57. perc Nze Minko odakap Heindahl kezére, hetes, jogos. Mihajlicsenko lövését kiüti Glauser!

56. perc Faluvégi ismét bemutat egy ejtést szélről, 30–18. De csak amíg Dmitrijeva fel nem ugrik a védőfalra, Oftedahl postafordultával válszol.

54. perc Hansen végre betalál, földről, a jobb sarokba, majdnem tíz perce nem volt eredményes az ETO.

53. perc Nze Minko felugrásból dob pontatlanul, Gorskova betörésből eredményes.

52. perc Pazar betörés Dmitrijevától, az első gólja a negyedik kísérletéből, a negyedik orosz gól egymás után. 28–17!


50. perc Véd egy nagyot Glauser is. Kristiansen a jobb sarok mellé lő nyolcról, nagy erővel.

49. perc Két gyors orosz gól, egyhuzamban a harmadik, Gorskova és Risztovszka volt eredményes, könnyedén. 28–16!

48. perc Heindahl lő üres kapus gólt, 28–14.

A Görbicz 1016 gólt lőtt a BL-ben, 186 mérkőzésen, 1313-at 235 európai kupameccsen. Az imént ment le a pályáról.


47. perc Amorim kap két percet Iljina ellökéséért.

45. perc Amorim ismét betalál, egy-egy hiba aztán a két kapu előtt.

44. perc Amorim góllal kezdi meg a búcsúzkodást, ünnepli őt a tömeg.

43. perc Mihajlicsenko most nem rontja el, pedig Glauser érezte az irányt. 25–13!

42. perc Heindahl összehoz egy hetest, Kristiansen most sem cifrázza. Nze Minko kihagy egy ziccert, majd összehoz egy hetest... és még két perc is.

40. perc Két perc Kristiansennek, lökésért, Heindahl gólja gól erről, Oftedahl góllal válaszok, de Vedekhina átlövése is csoda szép és pontos.

38. perc Szép indítás, Luklács-góllal a végén, beugrással. Csigirnova a szaggatottról, Dale a hetesről eredményes, előbbi lábról, utóbbi beugorva. 24–10!

37. perc Glauser majdnem megfogja Mihajlicsenko hetesét, de csak majdnem, a labda a jobb sarokba csorog. 22–9

37. perc Megtörik az orosz gólcsend? Lukács ellöki Cihakovát.

2015 óta nem szerepelt ellenben ilyen gyengén az FF-ben a Győr.

36. perc Solberg véd egyet, és majdnem lő egy üres kapus gólt.

Nem lesz csalódott így sem a CSZKA, lévén két éve alapították a klubot.

35. perc Heindahlnak kettő perc Görbicz ellökéséért. Hansen átlövésből ki is használja.

35. perc Solberg lehúzza a következő orosz lövést is, 21–8!

33. perc Kristiansen nem ront most sem. Görbicz meg üres kapus gólt dob. Szkorobogacsenko ballal hétről a léc fölé lő, Görbicz meg a lécre.

32. perc Egy-egy rossz lövéssel, majd Iljina földre viszi Fodort. Videózás, és örül az orosz hölgy, hogy csak két perc.

31. PERC FOLYTATJUK!

Kristiansen ezúttal is biztos kézzel lőtte a heteseket (Fotó: Török Attila)
Kristiansen ezúttal is biztos kézzel lőtte a heteseket (Fotó: Török Attila)


30. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

29. perc Kapus nélkül az oroszok, majd elkapkodnak egy távoli lövést. Görbicz meg ismét eredményes a bal szélről beugorva. 18–8!

29. perc Dale közeli lövését védi bal lábbal az orosz kapus, a támadásuk rossz, Takács beugrása tökéletes. Majd két perc utólag Gorskovának.

28. perc Risztovszka ad egy kis taslit Hansennek, hetes, Kristiansen megmozgatja a kapust, és a felső sarokba lő, 16–8!

27. perc Kristiansen most a szélre pattint, Görbicz megszerzi balról, jobbal az 55. gólját az FF-ekben.

25. perc Oftedahlt ellökik, hetes. Kristiansen jobbal kapufás gólt dob!

24. perc Kristiansen harmadik átlövése, és a második gólja. Vedehina hétről jobbal meg a kapufára lő, majd Risztovszka mutatja meg, hogyan kell ziccert értékesíteni, pattintva. 13–8!

22. perc Alakul, Oftedal ráugrik két védőre, és szétlövi a bal felsőt, csak sajnos Szkorobogacsenko keze is elsül. Kristiansen a háta mögött passzol, de Fodor lábához. Larionova kontrája sem az igazi. Magyar időkérés.

21. perc Görbiczet elnyomják, majd ad egy túl magas passzt a szélre. A mai etós mélypont. Három gólt lőhet egymás után a Moszkva, már a kettő is mai rekord volt. Nem, Markova a bal szélről jobbal nagyon a kapu mellé lő. Kristiansen a földről próbálkozik a szaggatottról, telibe a kapus hasát.

19. perc Mihajlicsenko most azonban szélről megkötőzi az ETO légiósát, eladott labda, Szudakova köszöni szépen, ilyen közelről, beugorva nem ronthat. 11–6!

18. perc SOLBERG! A legnagyobb mai bravúrja, 8 lövésből 5-öt védett, most Heindahl ziccerét csapja ki jobb kézzel a jobb felső sarok elől!

17. perc Markova szélről lőne gólt, de fantasztikus formában véd a Győr kapusa, Fodor szélről csodás emeléssel Nze Minko labdaszerzés után higgadt, egyszerű, de hatékony ziccerezéssel talál be. 11–4!

16. perc Heindahl először ziccerezhet ma, Nze Minko betör a hetesre, de túl nagy a lendület, elesik magától.

15. perc Kiváló győri védekezés után.


13. perc Dale lendületben, felborítják, hetes, Kristiansen jobbal a bal alsóba lő, kevés cselezgetés után. 9–3!

12. perc Dale remek passzt kap Hansentől, jó a ziccerezés is, Nze Minko labdaszerzés után tesz ilyet: 8–3!

10. perc Jó védekezés, Fodor-kapufával a támadás után.

Északi gigászok


9. perc Emberhátrányban is orosz gól, Iljina könnyen lőtt gólt. Minko ziccert ront, löktés is picit,

8. perc Heindahl kiáll két percre.

8. perc Mihajlicsenko a bal alsóba lő, de azonnal válaszol Dale, remek csel után három védő közé betörve. 5–2!

7. perc És kimarad, a bal felső mellé lő Risztovszka.

6. perc Majdnem passzív már, Minko a földre viszi Dimitrijevát.

6. perc Gyors kontra, Faluvégi-góllal a végén, ziccerezve, a léc alá, orosz időkérés.

5. perc A szaggatottra belépve Oftedal a földről jobbal a bal felsőbe lő, Dale ront ott, Ilina itt.

Sárga is volt a Győr légiósának.

3. perc
Elhibázott támadás után Dale összehoz egy hetest, nem ront Risztovszka. De Nze Minko átlövése sem rossz ám. 3–1!

1. perc Győri villámtámadásokkal, egy perc alatt, Oftedal duplázott: 2–0!

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Félresiklott évad – Bobory Balázs jegyzete.

Ha jobban belegondolunk, az események folyását ismerve ez nem is annyira meglepő. Az ETO már a BL-csoportkörben is többször pengeélen táncolt, nemegyszer a szerencsének is köszönhette, hogy mostanáig építhette 2018. január végén induló 55 mérkőzéses veretlenségi sorozatát a BL-ben.

A Győr nyilvánvalóan a mesterhármas elérésének céljával kezdte el a különböző sorozatokat az ősszel, azonban immár tény, hogy éppen a két fontosabb trófea csúszott ki a kezéből; a bajnokságban a Ferencváros előzte meg, a Bajnokok Ligájában pedig legalább ketten előtte végeznek.

Amit csak sejteni lehetett idény közben, az szombat kora este hivatalossá vált: valami nagyon félresiklott ebben az évadban a Győri Audi ETO KC-nál. Persze az átkozott Covid emberek, klubok életét befolyásolta, borította fel, de a probléma mindenhol jelentkezett, a vírus hatása ebben a tekintetben annyi, hogy talán elmosta a csapatok játékerejében megmutatkozó különbség egy részét.

Görbicz Anita elérzékenyülve beszélt a Sport Tv-nek a lefújás után. Silje Solberg pedig kijelentette, nem szeretne érem nélkül hazamenni, így fel kell állniuk a vasárnapi bronzmeccsre.

A női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének szombati játéknapján a francia Brest a 20–20-as rendes játékidő, majd a szintén döntetlennel záruló kétszer öt perces hosszabbítás után hétméteresekkel 4–2-re legyőzte a Győri Audi ETO KC-t az elődöntőben, így bejutott a vasárnapi fináléba, melyben a CSZKA Moszkvát legyőző Vipers Kristiansanddal találkozik.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A GYŐR–CSZKA MOSZKVA KÉZILABDA-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik