Női kézi BL: Így is büszke vagyok arra, amit elértem – Görbicz

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2021.05.29. 18:29
Mint beszámoltunk róla, a Győri ETO hetesekkel kikapott a Bresttől a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, így a budapesti final fouron vasárnap a bronzmeccsen léphet pályára. Görbicz Anita elérzékenyülve beszélt a Sport Tv-nek a lefújás után. Silje Solberg pedig kijelentette, nem szeretne érem nélkül hazamenni, így fel kell állniuk a vasárnapi bronzmeccsre.
Nem volt könnyű Görbicz Anitának a kamerák elé állnia (Fotó: Török Attila)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Nem volt könnyű Görbicz Anitának a kamerák elé állnia (Fotó: Török Attila) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

„Nagyon szomorú vagyok, hiszen a lehetőség megvolt – kezdte az idény végén visszavonuló Görbicz Anita a Sport Tv-nek. – Többször is meg tudtuk volna nyerni ezt a mérkőzést, a hatvan perc alatt is, és a hosszabbításban is. Viszont büszke vagyok a csapatra, mert mindenki nagyot küzdött, harcolt. Be akartunk jutni a döntőbe, sajnálom, hogy nem sikerült.”

A riporter ezután arra volt kíváncsi, bármennyire is beárnyékolja-e a győri klublegenda csodás pályafutását, hogy már biztosan nem lesz meg a hatodik BL-győzelme az ETO-val.

„Nem. Persze szebb lett volna, ha úgy tudom befejezni, hogy felemelem a kupát, de így is büszke vagyok arra, amit elértem” – válaszolta a könnyeivel küszködve.

Silje Solberg a második félidőben és a hosszabbításban is több nagy védést bemutatott, így nem rajta múlt, hogy nem jött össze a döntőbe jutás.

„Úgy tűnik, ez nem volt elég, egy védés még hiányzott – jegyezte meg a norvég kapus. – Nagyon csalódott vagyok, hogy nem tudtuk behúzni ezt a győzelmet. Rendkívül szoros mérkőzés volt, de erről szól egy final four. Az első órák biztos nehezek lesznek az elődöntő után, utána viszont át kell gondolnunk a folytatást, mert még nyerhetünk egy érmet, és nem akarok innen érem nélkül hazamenni!”

Solberg szerint húsz kapott góllal meg kellene tudni nyerni egy mérkőzést, azonban támadásban sokat hibáztak, különösen az első félidőben lőtt nyolc találat kevés ezen a szinten.

Ezúttal Stine Oftedal sem tudott kitűnni támadásban, a norvég irányító elismerte, hogy nem kezdték jól a meccset, és ezért sokáig kellett hátrányban játszaniuk. Ezzel együtt nagyot küzdöttek, és csak nüanszok döntötték el a párharcot.

„Az első pillanattól kezdve nem tudtunk megnyugodni, feszültek voltunk, amit nem tudtunk megfelelően kezelni. Amikor meg sikerült rendezni a sorainkat, ziccereket rontottunk, pedig a második félidőben megvolt az esélyünk a két-három gólos vezetésre” – értékelt Ambros Martín, a Győr edzője, aki elmondta, a felkészülés során számítottak rá, hogy hosszabbításra és hetespárbajra is sor kerülhet, ugyanis a legtöbb meccs kiegyenlítetten alakult a final fourokon az elmúlt években, ráadásul a Bresttel is szoros összecsapásokat vívtak az idény korábbi szakaszában.

„Megpróbáltam magabiztosságot, önbizalmat táplálni a játékosokba a hetespárbaj előtt. Amikor mindenki azt mondja, hogy mi vagyunk a favoritok, akkor nagyobb a nyomás rajtunk, több a vesztenivalónk, mint az ellenfélnek” – tért ki a találkozó végére a spanyol szakvezető, akinek beugróként nem jött össze az újabb BL-döntő az ETO-val.

Fodor Csenge: Mindannyian hibáztunk, csapatként veszítettünk


NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ
ELŐDÖNTŐ

BREST BRETAGNE HB (francia)–GYŐRI AUDI ETO KC 23–23 (11–8, 20–20, 22–22) – hétméteresekkel: 4–2
Papp László Budapest Aréna, 2500néző.Vezette:M. Sá, V. Sá (portugálok)
BREST:DARLEUX – Coatanéa1,GROS9 (2),Gulldén3 (3),P. Foppa, JAUKOVICS5 (1),C. Lassource. Csere:S. TOFT (kapus), Löseth, Toublanc3 (1),Niakaté2 (1),POP-LAZICS4,Kobylinska. Edző:Laurent Bezeau
GYŐR:Leynaud – Lukács V., V. KRISTIANSEN8 (5),Edwige, E. Amorim3,S. Oftedal3 (1),Fodor Cs.2. Csere:Glauser, SILJE SOLBERG (kapusok), Nze Minko2,Anne M. Hansen, BRATTSET3,Faluvégi D.2,Görbicz2 (2). Edző:Ambros Martín
Az eredmény alakulása. 6. perc:2–2.11. p.:3–4.20. p.:8–4.24. p.:9–7.36. p.:12–11.39. p.:15–11.52. p.:15–17.56. p.:18–18.58. p.:20–18
Kiállítások:10, ill. 8 perc
Hétméteresek:9/8, ill. 12/8
MESTERMÉRLEG

Laurent BEZEAU: Hihetetlen érzés, hogy bejutottunk a döntőbe, valóra vált az álmunk. Olyan büszke vagyok a játékosainkra, elképesztő volt a végjáték. Igazi Hamupipőke történet a miénk, de győztünk és nem félünk a vasárnapi döntőtől sem. Önbizalommal telve kezdtük el az idény hajráját, most is végig bíztunk magunkban és egymásban.

A másik elődöntőben
Vipers Kristiansand (norvég)–CSZKA Moszkva (orosz) 33–30(18–12)
Budapest,
Papp László Sportaréna.Vezette:Antics, Jakovljevics (szerbek)

BL, NÉGYES DÖNTŐ (PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA)
ELŐDÖNTŐ (május 29.)
GYŐRI AUDI ETO KC–Brest (francia)23–23 – hetesekkel: 2–4
Vipers Kristiansand (norvég)–CSZKA Moszkva (orosz)
33–30
A 3. HELYÉRT (május 30.)
GYŐRI AUDI ETO KC–CSZKA Moszkva (orosz)
15.15
DÖNTŐ (május 30.)
Brest (francia)–Vipers Kristiansand (norvég)
18.00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik