I. SZ., MTI 2022.06.25 16:22 Frissítve: 2022.06.25 16:40

Kerékpáros ob: „Két bordám eltört, a kulcscsontom három darabban van”

Kulcscsontja mellett bordái is eltörtek Gönczy Gergőnek, akit három társával együtt ütött el egy figyelmetlen civil autós az országúti országos bajnokság pénteki férfi mezőnyversenyében.

Gönczy Gergő (jobbra) ötfős szökésben volt a baleset előtt (Fotó: Rákóczy Ádám/Kisalföld)

 

A Pannonhalma körüli viadalon egy félreállított autó a rendőri karjelzés ellenére váratlanul keresztbe kanyarodott a lezárt pályára az élen tekerő ötfős szökevénycsoport elé, amelyből négyen nagyot buktak. Közülük legsúlyosabban az Epronex Hungary 25 éves bringása sérült meg, mentő szállította el.

Az MTI megkeresésére az – egyébiránt dietetikus diplomával rendelkező – Gönczy felidézte, egy buszt és egy autót állítottak félre, utóbbi sofőrje nem értette meg ezt.

„Már bőven előztük, amikor se index, se tükör, átrántotta balra és négyen mentünk neki az oldalának – emlékezett a 2019-es ob-n negyedik kerékpáros. – Szerencsére nem sérült meg nagyon a fejem és a nyaki csigolyám. Két bordám viszont eltört, míg a kulcscsontom három darabban van egyelőre, azt műteni fogják, a beavatkozás kétnapos benntartózkodást igényel majd. A lábszáramon pedig van egy háromcentis seb, annak a sebszéleit kellett kivágni, mert olajos volt a lánckeréktől, de majd meggyógyul.”

A magyar szövetség (MKSZ) tájékoztatása szerint a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálatot indított a vétkes sofőr ellen.

Az ob-t Valter Attila (Groupama-FDJ) nyerte meg, nagy csatában megelőzve Dina Mártont (EOLO-Kometa). A nőknél Vas Kata Blanka (SD Worx) diadalmaskodott sorozatban harmadszor.

2022.07.12 14:15:12

Kerékpár MTI/D. S. B.

A norvég Vegard Stake Laengen után az új-zélandi George Bennett is elkapta a fertőzést, hatfősre csökkent az UAE.

2022.07.05 08:42:22

Kerékpár PIETSCH TIBOR, SZABÓ MIKLÓS (FOTÓ)

„Mindig a leggyorsabban akarok felérni a csúcsra, mert így kevesebb ideig érzem a fájdalmat…”

2022.06.29 17:52:45

Kerékpár H. Á.

A francia országúti kerékpáros körverseny menetrendje, programja, a szakaszok útvonala, győztesei.

2022.05.09 19:34:16

Kerékpár ŐRI B. PÉTER

ALAPVONAL. Az eufória, hogy itt lehetek, láthatom élőben a világ legjobb kerékpározóit, mindent felülírt. Mert különben nem nagyon érthető, mi a csuda jó abban, hogy ott állsz a tömegben, bizony lökdösődnöd is kell, néhány másodpercre látod a bringásokat, szinte semmit információd sincs, ez azonban egyáltalán nem érdekel, ott vagy, jó értelemben véve őrjöngsz, tapsolsz, kiabálsz.

2022.05.03 10:58:02

Kerékpár nemzetisport.hu

A Magyar körverseny történetének eddigi legerősebb mezőnye sorakozik rajthoz a május 11-én kezdődő ötnapos viadalon. (x)