Kerékpár: kettős SD Worx-siker a Svájci Kör második szakaszán

Vágólapra másolva!
2023.06.18. 13:34
null
Marlen Reusser nagy hajrával előzte meg csapattársát, Demi Volleringet (Fotó: Getty Images)
Az utolsók között induló Demi Vollering hatalmasat hajrázott és átmenetileg átvette a vezetést, de svájci csapattársa nála is gyorsabb volt.

 

A magyar kerékpársport szempontjából történelmi jelentőségű szombati nap után vasárnap délelőtt elrajtolt a Svájci Körverseny második szakasza. Ezúttal sem tekert sokat a mezőny, hiszen a szombati 56 kilométeres etap után ezúttal egyéni időfutam (25.7 km) várt a nőkre. Vas Blanka sárga trikóban, az összetett éllovasaként kezdte meg a távot utolsóként a mezőnyből, bár reális esély, sőt, minden bizonnyal célja sem volt, hogy megtartsa első helyét.

Csapattársai viszont gondoskodtak, hogy ez a nap is az SD Worxről szóljon, a Vasnak szombaton rengeteget segítő Demi Vollering és Marlen Reusser harcolt hatalmasat. Előbbi nyolc másodperccel átvette a vezetést, viszont közvetlenül mögötte érkező svájci csapattársa őt is nyolc másodperccel felül tudta múlni, így hétfőn, az utolsó előtti szakaszon Reusser tekerhet majd sárgában. Vas Blanka 4:05 perces hátránnyal ért célba, ami így az 51. helyhez volt elég.

KERÉKPÁR, SVÁJCI KÖRVERSENY
NŐK, 2. SZAKASZ
(egyéni időfutam, St.Gallen–Abtwil, 25.7 km)
1. Marlen Reusser (svájci, SD Worx) 36:42 perc
2. Vollenring (holland, SD Worx) 8 másodperc hátrány
3. Longo Borghini (olasz, Trek-Segafredo) 16 mp h.,
...51. Vas Blanka (magyar, SD Worx) 4:05 p h.

Az összetett állása: 1. Reusser 2:00:49 óra, 2. Vollering 9 mp h., 3. Longo Borghini 18 mp h., ...34. Vas 3:57 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik