Kerékpár, dopping: az UCI szerint nem negatív Iban Mayo B mintája

Vágólapra másolva!
2007.10.23. 14:35
A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) szerint nem hozott negatív eredményt a doppingvétséggel gyanúsított kerékpáros Iban Mayo (képünkön) B próbájának elemzése.

A Saunier Duval ibériai kerekesét a júliusi Tour de France-on ellenőrizték, és az A próba szerint az eritropoetin (EPO) nevű vérdoppingot használta. A spanyol szövetség hétfőn azt közölte, a B minta vizsgálata nem erősítette meg az első megállapítást, az A minta ellenőrzésénél hiba történt.

Anne Gripper, az UCI doppingellenes tevékenységének egyik felelőse szerint ugyanakkor a nemzetközi szövetség számára még nem ért véget az ügy, mostanáig csupán annyi történt, hogy a második vizsgálatot végző genti labor visszaküldte a B mintát Chatenay-Malabryba.

"A minta nem negatív" - jelentette ki.

A francia labor végezte az első elemzést, de a kontrollra Belgiumban került sor, mert akkor éppen zárva volt a chatenay-malabryi intézmény. Gripper szerint a genti eljárási mód nem tette lehetővé a végleges konklúzió levonását.

Mayo az első vizsgálat után ártatlanságát hangsúlyozta, csapata viszont ezzel együtt azonnali hatállyal kizárta a keretből. A versenyző maga kérte a B próba elvégzését.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik