Sikorcin a döntőbe lőtte a Csíkszeredát

Vágólapra másolva!
2011.01.08. 20:07
null
Sikorcin Ladislav volt a Csíkszereda nyerőembere (Fotó: Németh Ferenc)
A HSC Csíkszereda ismét hosszabbításban győzte le a Vasast, ezúttal 4–3-ra, ezzel pedig megszerezte harmadik győzelmét a Mol Liga elődöntőjében, vagyis bejutott a sorozat döntőjébe. Ellenfele a Miskolcot legyőző Dab.Docler lesz. Az első találkozót 14-én, pénteken Csíkszeredán rendezik.

Az előző három találkozóhoz hasonlóan kiélezett küzdelemre lehetett számítani a Vasas és a Csíkszereda között, ráadásul ezúttal Risto Kurkinen együttese már nem hibázhatott, hiszen az már a székelyek döntőbejutását eredményezte volna.

Az első harmadban küzdelmet igen, gólt nem láthatott a publikum, a második játékrészben aztán a decemberben a magyar válogatottba is behívott, de végül agyrázkódás miatt nem szereplő Sikorcin Ladislav kettős emberelőnyből szerzett vezetést a Csíkszeredának.

Kicsit több mint tíz perccel az első találat után szintén kettős emberelőnyből Lubomir Sabol lőtt gólt, vagyis egyenlített a Vasas.

Még egy perc sem telt el a harmadik harmadból, amikor már a vezetést is átvették Kangyalék. Gröschl Tamás és Lubomir Sabol passzából Somogyi Balázs talált be Stanislav Kozuch kapujába. Václav Novák ezután kétszer is gólt lőtt, és mivel a kettő között még Libor Pavlis is betalált, Novák gondoskodott arról, hogy ismét – ahogy eddig a párharc minden mérkőzésén – hosszabbításra kerüljön sor a találkozón.

Alig kezdődött el a ráadás, kialudtak a fények a Jégpalotában, így némi szünet után folytatódhatott az összecsapás. Ezúttal Sikorcin Ladislav lett a nyerőember, aki a hosszabbítás utolsó percében megszerezte a Csíkszereda győztes gólját, egyúttal a Mol Liga döntőjébe juttatta csapatát.

A fináléban a Dab.Doclerrel csap össze a Csíkszereda, ahol az erdélyi együttesé a pályaelőny, így jövő hét pénteken és szombaton is Csíkszeredában küzdenek a csapatok.

 
MOL LIGA ELŐDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS 
VASAS HC–HSC CSÍKSZEREDA 3–4 (0–0, 1–1, 2–2, 0–1) – hosszabbítás után
Káposztásmegyer, 1200 néző. V: Smetana, Nagy A., Németh M.
VASAS: RAJNA – Kangyal (1), Nagy R., SABOL 1 (1), Szappanos, Gröschl (1) – Szirányi (1), Sille, Gergely Csaba, Pavlis 1, Makinen – Hüfner, Svasznek, Fodor Cs., SOMOGYI 1 (1), Popovics – Strenk. Edző: Risto Kurkinen
CSÍKSZEREDA: KOZUCH – Hruby (1), Góga, SIKORCIN 2 (1), NOVÁK 2, Hurtaj (1) – Sprencz, Papp Sz., Molnár Zsolt, Bíró O., Virág Csanád – Flinta, Kósa, Moldován (1), Petres, Mihály E. Edző: Charles Franzén
Kiállítások: 16, ill. 20 perc
MESTERMÉRLEG
Risto Kurkinen: – Ugyanaz történt, mint legutóbb, hiába játszottunk jól, nem tudtunk annyi gólt lőni, amennyit a helyzeteink alapján kellett volna. Közel voltunk az ötödik meccshez, de nem tudtuk megtartani az előnyünket a végsőkig küzdő Csíkszereda ellen.
Charles Franzén: – Ismét nagyon nehéz meccs volt, de azt mondom, a négy mérkőzés alapján megérdemelten jutottunk mi be a döntőbe. A szezonban egyszer sem kaptunk ki Káposztásmegyeren, úgy gondolom, ez sem véletlen, igaz, szerencsénk is volt, de ez is kell a sikerhez.
 Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye 3–1 a HSC Csíkszereda javára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik