Erste Liga: „Az együttesek játékminőségben közeledtek egymáshoz” – kezdődik a rájátszás 

K-SZ. B.K-SZ. B.
Vágólapra másolva!
2024.03.07. 18:57
Fotó: Dömötör Csaba
Címkék
Rendhagyó lebonyolítású Erste Liga-alapszakasz után tartottak sajtótájékoztatót a bajnokságban szereplő csapatok képviselői a pénteki playoffrajt előtt. Az eseményen részt vett a liga elnöke, Szőke Álmos is.

 

„Folytassuk ott, ahol abbahagytuk – ez volt a célunk az előző idény lezárása után, szerettük volna, hogy az előző rájátszás izgalmait átmentsük a jelenlegi kiírásra. Ez, úgy gondolom, sikerült, hiszen a harmadik és hetedik helyezett csapatok között szinte az utolsó fordulóig kiélezett csata zajlott a pozíciókért. Az együttesek játékminőségben közeledtek egymáshoz, a meccsek ötvenhat százalékán csak egy vagy két gól döntött közöttük. Célunk volt a nézőszám növelése is, örömmel láttuk, hogy Miskolcon több mint ezer ember nézte meg átlagosan a DVTK mérkőzéseit, de a Fradit is nyolcszáznál többen látták fordulóról fordulóra. Nagyon örülünk neki, hogy negyvennyolc 2004 után született játékost is sikerült beépíteni a ligába” – értékelte Szőke az alapszakaszt.

A névadó szponzor, az Erste Bank képviseletében Kenesei Balázs beszélt. Elmondta, örülnek, hogy egyre kiélezettebbé válik a liga, és szeretnék az embereket közelebb vinni a jégkoronghoz.
Pénteken már mind a nyolc negyeddöntős csapat jégre lép a rájátszásban, képviselőik röviden megosztották elvárásaikat, és bemutatták az aranyhátú mezeket, amelyekben együttesük legjobbjai játszanak majd a playoffban az aranysisak helyett. Természetesen senki nem veszi félvállról a rá váró kihívást, hiába végzett akár hét hellyel előrébb ellenfelénél. Az eddig visszafogottan szereplő csapatok szeretnének meglepetést szerezni, de mint Strenk Hunor, a Brassó képviseletében elmondta, legalább öt-hat együttes pályázik a végső sikerre, így senkinek nem lesz könnyű dolga.

ERSTE LIGA
RÁJÁTSZÁS     
A negyeddöntő párosításai: FTC-Telekom–DEAC, Corona Brasov (romániai)–DVTK Jegesmedvék, Gyergyói HK (romániai)–UTE, Budapest Jégkorong Akadémia HC–SC Csíkszereda (romániai)
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik