Az Ottawa együttese nem kegyelmezett a New York Islandersnek

Vágólapra másolva!
2007.03.16. 10:18
A Senators egy sima 5-2- es győzelemmel lépte le a New York Islanderst, s ezzel már egyedül áll a negyedik helyen a Keleti-főcsoportban. A Philadelphia sokadszor fektette két vállra az Atlantát, a Boston háromgólos hátrányból állt fel a Washinton ellen. A tavalyi Stanley-kupa győztes Carolina a New Jersey-től szenvedett vereséget.
Az Ottawa Senators csatára, Chris Neil szerez gólt Dunham kapus háta mögött
Az Ottawa Senators csatára, Chris Neil szerez gólt Dunham kapus háta mögött
Az Ottawa Senators csatára, Chris Neil szerez gólt Dunham kapus háta mögött
Az Ottawa Senators csatára, Chris Neil szerez gólt Dunham kapus háta mögött

Az Ottawa az Islanderst fogadta az NHL csütörtöki játéknapján a kanadai fővárosban. A hazaiak kapusa, Ray Emery 28 védést mutatott be a mérkőzésen, s csak alig több, mint öt perccel a meccs vége előtt kapitulált először. Így óriási szerepe van abban, hogy az Ottawa egy ponttal a Pittsburgh előtt a negyedik helyen áll a táblázaton.

Egy gól nélküli első harmad után Chris Kelly és Joe Corvo góljaival húztak el a hazaiak, a mindent eldöntő utolsó harmadban aztán öt találat is született.

A new yorkiaknak kapusuk, Rick Di Pietro nélkül kellett kiállniuk, s az ő pótlására érkező Dunham a harmadik harmad elején nem volt képes ellenállni az ottawai rohamoknak. Másfél perc alatt három gólt is „berámoltak” neki, ezzel el is dőlt a mérkőzés.

Az Islandersnél Miroslav Satannak a harmad 15. percében sikerült szépítenie, majd a szlovák sztár passzából Fata is betalált az utolsó pillanatokban.

A New Yersey kapusa Martin Brodeur elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy a Devils felül tudta múlni a tavalyi bajnok Hurricanes-t. Ez volt a harmadik győzelmük a carolinaiak ellen, s két ponttal vannak lemaradva a táblázaton a Buffalótól, amely a Florida Pantherst verte két góllal 5-3-ra.

A Philadelphia ellen nem megy az Atlantának: a Thrashers a szezonban zsinórban hatodszor kapott ki a Flyers-től.

A Boston Bruins háromgólos hátrányból felállva a szétlövések után harcolta ki a győzelmet Patrice Bergeron találatával a Washington Capitals ellen.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL)

ALAPSZAKASZ, 154. JÁTÉKNAP
Philadelphia Flyers-Atlanta Thrashers 3-2 - büntetőkkel.
Boston Bruins-Washington Capitals 4-3
Ottawa Senators-New York Islanders 5-1
Carolina Hurricanes-New Jersey Devils 2-3
Florida Panthers-Buffalo Sabres 3-5
Dallas Stars-Calgary Flames 4-2
Edmonton Oilers-Minnesota Wild 1-2 – hosszabbítás után
Vancouver Canucks-St. Louis Blues 3-2 – hosszabbítás után
Phoenix Coyotes-San Jose Sharks 1-5.
Los Angeles Kings-Chicago Blackhawks 3-4 - büntetőkkel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik