Pepe fejese döntött, Müller mesterhármassal végezte ki CR-éket

Vágólapra másolva!
2014.06.16. 17:54
null
CR mellett Irinát is Brazíliába várták a drukkerek (Fotó: Reuters)
A labdarúgó-világbajnokságon az G-csoportban Németország váratlanul könnyen, 4–0-ra legyőzte a több mint egy félidőt emberhátrányban játszó Portugáliát.

 

VB 2014
G-CSOPORT

NÉMETORSZÁG–PORTUGÁLIA 4–0 (3–0)
Salvador
, Arena Fonte Nova, 51 081 néző. Vezette: Milorad Mazsics (szerb)
NÉMETORSZÁG: Neuer – J. Boateng, Hummels (Mustafi, 73.), Mertesacker, Höwedes – Lahm, Khedira – Özil (Schürrle, 63.), Kroos, Götze – Th. Müller (Podolski, 82.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw
PORTUGÁLIA: Rui Patrício – J. Pereira, B. Alves, Pepe, F. Coentrao (A. Almeida, 65.) – Moutinho, R. Meireles, Veloso (R. Costa, a szünetben) – Nani, H. Almeida (Éder, 28.), C. Ronaldo. Szövetségi kapitány: Paulo Bento
Kiállítva: Pepe (37.)
Gólszerző: Müller (12. – 11-esből, 46., 78.), Hummels (32.)

„Minden csapat becsülettel felkészült a világbajnokságra, mi pedig rögtön egy döntővel kezdünk” – mondta a találkozó előtt Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya.

Nagyot nem is tévedett a német mester, legalábbis az első percek iramát egy vb-döntő is megirigyelhette volna.

Kis híján gyorsan megszületett az első gól, a nyolcadik percben egy hatalmas hiba után Rui Patrício passzolt Sami Khedirához, aki jó 20 méterről kapásból az üres kapu jobb sarka mellé vágta a labdát egy hajszállal.

Elképesztően nagy lehetőség maradt ki, de sokáig így sem kellett várni az első találatra, Joao Pereira rántotta le a tizenhatoson belül Mario Götzét, a játékvezető pedig azonnal a tizenegyespontra mutatott.

A labda mögé a 11. percben a kezdő alapján a középpályára jelölt, azonban elöl játszó Thomas Müller állt, és nem hibázott, higgadtan kilőtte a jobb alsót (1–0). A németek a legutóbbi 20 vb-tizenegyesükből 19-et értékesítettek.

A gyors gól után sem szárnyalt a sérült Cristiano Ronaldo „vezette” portugál válogatott, ráadásul az sem segítette Paulo Bento együttesét, hogy az első fél óra végén az egyetlen vérbeli csatár, Hugo Almeida kapott egy rúgást a lábára Hummelstől, így le kellett cserélni.

Hummels nem kegyelmezett (Fotó: Reuters)
Hummels nem kegyelmezett (Fotó: Reuters)

Ráadásul sorra jöttek a kontrák a németektől, sőt, a 32. percben újabb gól született. Kroos tekerte középre a szögletet a bal oldalról, Mats Hummels pedig gyönyörűen megelőzte az ötösön felugorva Pepét, Fábio Coentraót és Bruno Alvest, és a jobb felsőbe bólintott (2–0).

Teljesen összeomlottak a portugálok, a szépítés helyett pedig villant a piros. A saját kapuja előtt védekező Pepe ellökte Müllert, aki kicsit még hergelte a portugált. A Real Madrid könnyen dühbe guruló védőjének ennyi elég is volt, odaszaladt ellenfeléhez, a fülébe ordított úgy, hogy közben kissé lefejelte. A játékvezető a sárga helyett egyből a hátsó zsebéhez nyúlt, és felmutatta a pirosat.

Pepe bólintott, azonnal villant a piros (Fotó: Reuters)
Pepe bólintott, azonnal villant a piros (Fotó: Reuters)

A szünet előtt Müller el is döntötte a három pont sorsát, a ráadás első percében Kroos bal oldali beívelését a tizenegyespontnál Bruno Alves levette a német csatárnak, aki ballal bombázott, lökete pedig a portugálok kapusáról a léc alá vágódott (3–0).

A fordulás után leginkább egy edzőmeccsre hasonlított a találkozó, a kedvetlen portugálok csak lézengtek a pályán, míg a németek minden erőlködés nélkül passzolgattak, és alig néhány perccel a szünet után már a negyediket is bevághatták volna, de Götze közeli gurítását ki tudta tolni lábbal Rui Patrício.

Az ág is húzta a portugálokat, a vége előtt jó 20 perccel Fábio Coentrao is lesérült, őt is le kellett cserélni, és hogy a németek öröme se legyen felhőtlen, Kroos is a lábához kapott, igaz, ő tudta folytatni.

Ez nem CR napja volt (Fotó: Reuters)
Ez nem CR napja volt (Fotó: Reuters)

A kegyelemdöfést végül Müller adta meg a portugáloknak, a 78. percben Schürrle jobb oldali beadását Patrício a német csatár elé ütötte, aki estében még be tudta kotorni a labdát a kapuba (4–0).

Götzének még akadtak lehetőségei, de Joachim Löw „fiai” nem erőltették meg magukat, így az eredmény már nem változott, Németország 4–0-ra legyőzte Portugáliát.

 

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Németország 1 1 4–0 +4 3
2. Ghána 0 0–0 0 0
2. Egyesült Államok 0 0–0 0 0
4. Portugália 1 1 0–4 –4 0
A G-CSOPORT TOVÁBBI PROGRAMJA
2014. 6. 17., 0:00 Natal Ghána–Egyesült Államok
2014. 6. 21., 21:00 Fortaleza Németország–Ghána
2014. 6. 23., 0:00 Manaus Egyesült Államok–Portugália
2014. 6. 26., 18:00 Recife Egyesült Államok–Németország
2014. 6. 26., 18:00 Brazíliaváros Portugália–Ghána

A KERETEK
Németország
Kapusok:1Manuel Neuer(Bayern München), 22Roman Weidenfeller(Borussia Dortmund), 12Ron-Robert Zieler(Hannover 96)
Védők:20Jérome Boateng(Bayern München), 16Philipp Lahm(Bayern München), 15Erik Durm(Borussia Dortmund), 2Kevin Grosskreutz(Borussia Dortmund), 5Mats Hummels(Borussia Dortmund), 4Benedikt Höwedes(Schalke 04), 17Per Mertesacker(Arsenal – angol), 21Shkodran Mustafi(Sampdoria – olasz)
Középpályások:14Julian Draxler(Schalke 04), 3Matthias Ginter(Freiburg), 19Mario Götze(Bayern München), 18Toni Kroos(Bayern München), 7Bastian Schweinsteiger(Bayern München), 23Christoph Kramer(Mönchengladbach), 6Sami Khedira(Real Madrid – spanyol), 8Mesut Özil(Arsenal – angol)
Támadók:11Miroslav Klose(Lazio – olasz), 13Thomas Müller(Bayern München), 10Lukas Podolski(Arsenal – angol), 9André Schürrle(Chelsea – angol)
Szövetségi kapitány:Joachim Löw

Portugália
Kapusok:22Beto(Sevilla – spanyol), 1Eduardo(Braga), 12Rui Patrício(Sporting CP)
Védők:19André Almeida(Benfica), 2Bruno Alves(Fenerbahce – török), 5Fábio Coentrao(Real Madrid – spanyol), 21Joao Pereira(Valencia – spanyol), 14Luís Neto(Zenit – orosz), 3Pepe(Real Madrid – spanyol), 13Ricardo Costa(Valencia – spanyol)
Középpályások:8Joao Moutinho(Monaco – francia), 4Miguel Veloso(Dinamo Kijev – ukrán), 16Raul Meireles(Fenerbahce – török), 20Rúben Amorim(Benfica), 6William Carvalho(Sporting CP)
Támadók:7Cristiano Ronaldo(Real Madrid – spanyol), 11Éder(SC Braga), 23Hélder Postiga(Lazio – olasz), 9Hugo Almeida(Besiktas – török), 17Nani(Manchester United – angol), 15 Rafa Silva(Braga), 18Silvestre Varela(Porto), 10Vieirinha(Wolfsburg – német)

Szövetségi kapitány:Paulo Bento

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik