Friss
TOVÁBB AZ ÉLŐ HÍRFOLYAMRA
Csillag Péter (Katar)
2022.11.24 20:42 Frissítve: 2022.11.24 20:52

Vb 2022: Köszönöm a figyelmet, viszontlátásra! – C. Ronaldo

Rendhagyó és igen szűkszavú sajtótájékoztatót tartott a 974 Stadion médiatermében a lefújás után a Portugália–Ghána (3–2) vb-csoportmérkőzés emberének megválasztott Cristiano Ronaldo. Miután egy afrikai kolléga rákérdezett a Manchester Unitednél történtekre, rövid válasz után megköszönte a figyelmet, felállt, és elsétált.

Cristiano Ronaldo a csütörtöki mérkőzésen (Fotó: AFP)

 

 
Minden a rekordokat beállító és átíró Ronaldóról szólt

– Miként értékeli a mérkőzést?
– Nagyszerű, hogy győzelemmel nyitottuk a világbajnokságot. Fontos, hogy a kezdés jól sikerült. Kemény meccs volt, de az eredmény jó.

– Góllal kezdte a tornát...
– Örülök ennek, és büszkeséggel tölt el, hogy én vagyok az első játékos, aki öt világbajnokságon is szerzett gólt.

– Hogyan hatott a Manchester Uniteddel történt szakítás a portugál válogatott helyzetére?
– Ezt a fejezetet lezártuk a héten. Most itt vagyok, és örülök, hogy segíthetem a csapatomat. Köszönöm a figyelmet, viszontlátásra!

ÍGY LÁTTA A KÉT SZÖVETSÉGI KAPITÁNY

Otto Addo, Ghána szövetségi kapitánya: – Cristiano Ronaldo büntetője? Ha valaki gólt szerez, gratulálni kell neki, de ez nyilvánvalóan ajándék volt. A tizenegyes pillanatáig teljesen nyitott volt a mérkőzés, az a mozzanat megváltoztatta a játék menetét. Nem tudom felfogni, mi alapján ítélt a bíró büntetőt. Mi játszottuk meg a labdát előtte, sőt állítom, mi szenvedtünk szabálytalanságot. A meccs után szerettem volna beszélni a játékvezetővel, a FIFA illetékesei azonban nem engedtek a közelébe, mondván, meetingje van. Nem kétlem, hogy ez volt az igazság, biztosan vannak ilyenkor fontos megbeszélései egy játékvezetőnek. Hogy az afrikai csapatok miért teljesítettek gyengébben az első csoportkörben? Mert Afrika mindig hátrányból indul, sohasem érvényesül az egyenlőség. Ha kevesebb csapattal képviselteti magát egy földrész – mint ahogy Katarban jóval kevesebb az afrikai válogatott, mint az európai –, akkor törvényszerűen kevesebb esélye is van a sikerre.

Fernando Santos, Portugália szövetségi kapitánya: – Nehéz meccs volt, de a kezünkben tartottuk a játékot, és jó néhány veszélyes helyzetet kialakítottunk. Ezzel együtt hiányoltam a játék könnyedségét. Megfelelően reagáltunk a ghánai egyenlítő gólra, utána jobban összpontosítottunk. Hogy Otto Addo vitatja a büntetőnk jogosságát? Tiszteletben tartom edzőkollégám álláspontját, meglehet a maga véleménye, de őszintén szólva nem változtat semmin. Mondhatunk bármit, ott a technikai segítség, így hát nincs miről beszélni. A ghánaiak helyében talán mi is reklamáltunk volna, mégis ez a helyzet. Bár van még mit csiszolni a játékon, nem bosszankodunk, hanem kiértékeljük a hibákat. Cristiano Ronaldo klubhelyzetéről nincs mit mondanom, mert nincs klubja.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
1. FORDULÓ
H-CSOPORT
Portugália–Ghána 3–2 (0–0)

Doha, 974 Stadion, 42 662 néző. Vezette: Elfath (amerikai)
Portugália:
Diogo Costa – Cancelo, Danilo Pereira, Dias, R. Guerreiro – Neves (Leao, 77.), Bruno Fernandes, Otávio (Carvalho, 56.) – Bernardo Silva (Palhinha, 87.) – Joao Félix (Joao Mário, 88.), C. Ronaldo (G. Ramos, 88.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Ghána:
Ati-Zigi – Seidu (Lamptey, 66.), Djiku (Semenyo, 90+2.), Amartey, Salisu, Baba Rahman – Samed (Kyereh, 90+2.), Partey, Kudus (Bukari, 77.) – A. Ayew (J. Ayew, 77.), I. Williams. Szövetségi kapitány: Otto Addo
Gólszerző:
C. Ronaldo (65. – 11-esből), Joao Félix (78.), Leao (80.), ill. A. Ayew (73.), Bukari (89.)

2022.12.06 23:10:41

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolóknál nincs államilag előírt életkorban való nyugdíjba vonulás, náluk elsősorban a kor és az öregedésre reagálás határozza meg a visszavonulás időpontját és módját. Nincs olyan szabály, hogy bizonyos életkorban be kell fejezni, ahogyan a munkában eltöltött évek száma sem számít.

2022.12.06 23:20:00

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nem csupán nyertek, hanem ott volt arcukon az öröm is.

2022.12.06 19:26:54

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

Bejött Fernando Santos kissé meglepő húzása, a hat (!) gólt szerző portugálok könnyedén jutottak a nyolc közé.

2022.12.05 19:26:47

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

Az oktatófilmbe illő marokkói védekezés megfojtotta a spanyolok támadójátékát, a szétlövésben pedig három spanyol is hibázott.