MTI 2017.06.22 09:31 Frissítve: 2017.06.30 14:07

EYOF: július 7-én zárul a nevezés a győri eseményre

A részt vevő országoknak július 7-éig kell leadniuk végleges nevezésüket a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF).

 

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság megbízott főtitkára, a magyar csapat vezetője az M1 aktuális csatornán csütörtök reggel elmondta: az úgynevezett „long listek” leadási határideje csütörtök (ma) este, ezen minden lehetséges versenyző, edző, szakember neve szerepel, ezt szűkítik majd július elején.

„Magyarország már június 30-án szűkíti a listáját, ez alól csak a kajak-kenusok kivételek, ők kértek még egy kis időt” – fogalmazott a sportvezető.

Magyarország házigazdaként minden sportágban maximális létszámot indíthat, így a hazai csapat 152 tagú lesz, ami rekordnak számít. Az indulók a korábbi EYOF-szereplések, az európai ranglisták és a különböző válogatóversenyek alapján szereznek részvételi jogot.

Fábián László hangsúlyozta: azért is lesz különleges a győri verseny a fiatal sportolók számára, mert nemcsak saját sportáguk képviselőivel találkozhatnak, hanem már most megérezhetik azt a hangulatot, amely később az ifjúsági vagy a felnőtt olimpián vár majd rájuk. „Ezért irigylem is őket, nekünk ennyi idős korunkban nem volt lehetőségünk ilyen eseményen versenyezni” – mondta Szöul öttusázó ötkarikás bajnoka.

A július 23. és 29. között sorra kerülő EYOF a 14 és 18 év közötti fiatalok viadala, amelyen tíz sportágban 130 versenyszámot rendeznek. A győri eseményre ötven országból 2500 sportolót és 1100 kísérőt várnak.

 

2017.07.30 12:59:38

EYOF 2017 R. E. B.

„A július a sportról szólt Magyarországon, és az összes esemény közül az első ötkarikás rendezvényünk volt a legkiemelkedőbb.”