Kettős győzelemmel, magabiztosan jutott tovább a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2023.08.17. 18:46
null
Varga Barnabás gólt szerzett és gólpasszt adott, Lisztes Krisztián energikusan szállt be (Fotó: Török Attila)<br /><a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/ekl-selejtezo-ftc-hamrun-2-1-fotok-torok-attila--7117" target="_blank"><strong>A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!</strong></a><br />
A Ferencváros bár hátrányba került, végül 2–1-re nyert, így 8–2-es összesítéssel továbbjutott a máltai Hamrun Spartans ellen az Európa-konferencialiga harmadik köréből, a rájátszásban pedig a Zalgris Vilniusszal csap össze a csoportkörért!  

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

FERENCVÁROSI TC–HAMRUN SPARTANS (máltai) 2–1 (1–1)
Groupama Aréna,
11375 néző. Vezette: Georgi Davidov (bolgár)
FERENCVÁROS: Varga Á. – Wingo (Civic, a szünetben), I. Cissé, Knoester (Abena, 74.), Pászka – Sigér D, Abu Fani (Gojak, 81.) – Traoré (Lisztes, 60.), Nguen (Marquinhos, 60.), Zachariassen – Varga B. Vezetőedző: Máté Csaba
HAMRUN:
Marchetti – Mbong (Camenzuli, 38.), Bilic, Emerson, Bjelicsics – Elionay (Attard, 80.), Krsztics, Nenov (Eder, 63.), Corbolan – Montebello (Jonny, 63.), Paintsil (Borg, 80.). Vezetőedző: Luciano Zauri
Gólszerző: Traoré (41.), Varga B. (69.), ill. Mbong (6.)
Továbbjutott:
az FTC, 8–2-es összesítéssel

ONLIVE SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

ÖSSZEFOGLALÓ

Készülhet az Ekl-rájátszásra a Ferencváros! A magyar bajnok a Hamrun Spartanst – ha nehezen is, de – legyűrte hazai pályán, így kettős győzelemmel jutott túl rajta.

Pedig rémálomszerűen indult a találkozó, a vendégek már a hatodik percben megszerezték a vezetést, a védők közül Henry Wingo, Mats Knoester és Pászka Lóránd is elmélázott, a máltaiak testbeszéde pedig figyelmeztető volt: siettek a labdáért, heves kézmozdulatokkal tüzelték egymást, ám szerencsére a lendületük nem tartott sokáig.

A Ferencváros nyomban magához ragadta a kezdeményezést, jószerével egykapuzott, és a szünet előtt Varga Barnabás villanásával egyenlített is: a csatár tanítani való ütemben mozdult be a védők mögé, majd mesterien szolgálta ki Adama Traorét. A több mint tízezer ferencvárosi lelkesen biztatta csapatát, a fordulást követően pedig nem sokon múlt, hogy gyorsan előnyhöz is jussanak a zöld-fehérek, Sigér Dávid találta telibe a lécet távolról.

A zöld-fehérek játéka időnként meggyőzőnek tűnt, máskor percekre visszaesett a tempó, egyelőre nagy kérdés, milyen idény áll(hat) a Ferencváros előtt. Marco Rossi szövetségi kapitány éppen csütörtökön, a Magyar Labdarúgó-szövetség Youtube-csatornáján adott interjújában beszélt arról, hogy noha idehaza továbbra is a Fradi a bajnoki cím első számú várományosa, szerinte aligha jut el annyira könnyen az aranyig, mint az elmúlt három-négy idényben.

Varga sokat próbálkozott (Fotó: Török Attila)
Varga sokat próbálkozott (Fotó: Török Attila)



Ezen az estén azonban a lényeg a győzelem és a továbbjutás volt!

Érezni lehetett, az utolsó fél órának úgy futott neki a Ferencváros, hogy hazai pályán is mindenképpen le akarja győzni a Hamrun Spartanst. Noha a továbbjutás már az idegenbeli 6–1-s győzelemmel eldőlt, Máté Csaba vezetőedző az oldalvonal mellől űzte-hajtotta előre a játékosokat, és a cseréi is színt vittek a játékba, Lisztes Krisztián többször lendületesen indult meg a bal szélről indulva, Marquinhos pedig a második gólt készítette elő. A győztes találatot Varga Barnabás szerezte, aki az első meccsen mesterhármas ért el – az elmúlt hetek alapján máris kijelenthető, nagyszerű húzás volt az elmúlt idény gólkirályának megszerzése Paksról.

Az utolsó tíz percben már érezhető volt, a máltaiak nem bánnák, ha vége lenne a mérkőzésnek és azzal együtt a megpróbáltatásaiknak, számukra az idei nemzetközi kupaszereplés a budapesti vereséggel ért véget.

Az Ekl rájátszásába – 8–2-es összesítéssel – a Ferencváros jutott, s jövő héten csütörtökön az Európa-liga-selejtezőből búcsúzó, a svéd Häckentől idegenben 5–0-ra kikapó Zalgiris Vilnius vár rá. Az első találkozót augusztus 24-én Litvániában játsszák a csapatok, így ha minden jól alakul, a Fradi a hónap utolsó napján a Groupama Arénában ünnepelheti az újabb európai kupasorozat csoportkörébe jutást – története során először az Európa-konferencialigában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik