Ekl: Az elején jobb volt nálunk a Ferencváros és uralta az első félidőt – Mendilibar

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.16. 07:52
José Luis Mendilibar örül, hogy győzelemmel mutatkozott be az Olympiakosz vezetőedzőjeként (Fotó: Getty Images)
Az Olympiakosz új vezetőedzője szerint nem azért jönnek Budapestre, hogy megtartsák előnyüket. Mint ismert, a Ferencváros 1–0-s vereséget szenvedett a görög Olympiakosz vendégeként a labdarúgó Európa-konferencialiga egyenes kieséses szakaszának nyitányán. A mérkőzés után a hazaiak nemrég kinevezett spanyol vezetőedzője, José Luis Mendilibar örült, hogy sikerült győzelemmel kezdenie a munkát új klubjánál.

„Álomkezdés volt. Az ember a bemutatkozáskor mindig abban reménykedik, hogy megnyeri az első meccset. Ma keményen meg kellett dolgoznunk érte, de sikerült. Nem változtattam semmi lényegesen. Amikor új edző érkezik, a játékosok akkumulátorai feltöltődnek”kezdett bele az uefa.com-nak az Olympiakosz nemrég kinevezett edzője, José Luis Mendilibar.

„Nem kezdtük jól a meccset. Az elején jobb volt nálunk a Ferencváros és uralta az első félidőt. Mélyre kellett nyúlnunk a támadások kialakításához. A második félidőben esett a fizikai szint, mi pedig ezt kihasználtuk, hiszen jobb formában fejeztük be a meccset, mint ők és sikerült gólt szereznünk” – tette hozzá a Sevillával tavaly Budapesten Európa-ligát nyert spanyol szakember.

„Fontos volt, hogy ne kapjunk gólt. Ettől biztonságban voltunk és nyugodtak maradtunk, és ez fontos a játékosok önbizalmához is. Az egész csapat jobban érzi magát, ha góllal fejez be egy meccset. Azzal a szándékkal megyünk Budapestre, hogy ugyanezt a tervet követjük. Lehet, hogy lesz némi személyi változás, de nem azért megyünk oda, hogy megtartsuk az egy nullás vezetésünket. Ha így teszünk, a Ferencváros biztosan szerez legalább egy gólt” – zárta szavait Mendilibar.

„Nagyon boldog vagyok, hogy gólt szereztem. Megérdemelten kerültünk előnybe. Nagyon jól játszottunk, de sok lehetőséget elpazaroltunk. Tovább dolgozunk, hogy kvalifikáljuk magunkat a következő körbe. Hálásak vagyunk a szurkolóknak, mert erősítik az önbizalmunkat és energiát adnak. Velük erősebbek vagyunk" – mondta az Olympiakosz győztes gólját szerző Ajub El-Kabi.

„Azt jósoltam, hogy nagyon kiélezett meccs lesz és az első 70 percben ez be is bizonyult. Mindkét csapatnak voltak helyzetei. Remek meccs volt, tele intenzitással. Nagyon tetszett" – összegzett az FTC bal oldali védője, Cristian Ramírez.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
Olympiakosz (görög)–Ferencváros 1–0 (0–0)
Pireusz, Karaiszkakisz Stadion, 32 000 néző. Vezette: Nyberg (svéd)
Olympiakosz: Paszhalakisz – Rodinei, Ndoj, David Carmo, F. Ortega – Joao Carvalho (Jovetics, 78.), Alekszandropulosz (A. Horta, 62.), Hezze – Fortunisz (V. Iborra, 90+2.), El-Kabi (El-Arabi, 90+2.), Maszurasz (Podence, 62.). Vezetőedző: José Luis Mendilibar 
FTC: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, I. Cissé, C. Ramírez – Makreckis, Maiga – Zachariassen, Abu Fani (Besic, 81.), Marquinhos (Ben Romdan, 75.) – Varga Barnabás (Pesics, 75.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics 
Gólszerző: El-Kabi (83.) 

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik