B. M. 2022.05.25 20:29 Frissítve: 2022.05.25 20:56

Vívás: Szilágyi Áron is részt vett a róla szóló film kolozsvári vetítésén

A főhős, Szilágyi Áron jelenlétében mutatták be szerdán Kolozsváron, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen az Egy mindenkiért című dokumentumfilmet, amely a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó tokiói olimpiára vezető útját, felkészülését mutatja be. Muhi András Pires alkotásának erdélyi turnéját a Nemzeti Tehetség Központ szervezte, amelynek éppen Szilágyi Áron a nagykövete.

 

Szilágyi Áron a Babes-Bolyai Egyetemen (Fotó: Kulcsár Norbert)

A vetítés és az azt követő közönségtalálkozó Szilágyi egész napos, roppant intenzív kolozsvári programjának csúcspontja volt, amely során felkereste a Babes-Bolyai Tudományegyetem Testnevelés és Sport Karát, három kolozsvári magyar iskolát, valamint a Házsongárdi temetőt. „Először járok itt, de tudom, hogy valamikor nagyon pezsgő vívóélet volt itt, az első magyar polgári vívóterem is. Reggel óta járjuk a várost, magával ragadott” – mesélte a Nemzeti Sportnak az olimpiai bajnok, akit a Veterán Vívók Baráti Társasága a kolozsvári vívás több mint 200 éves történetéről írt, hivatalosan csak augusztusban megjelenő könyv első példányával lepett meg a közönségtalálkozón.

A vetítést követő beszélgetésen Szilágyi Áron elmondta, hogy a tehetséggondozás azért is szívügye, mert 17-18 évesen ő maga is megkapta azt a támogatást, ami a kimagasló eredményeihez kellett. „Azért járok le minden délután a Vasas csarnokába edzeni, mert már azzal, hogy ott vagyok, átadok a tudásomból a fiataloknak. Én is így nőttem fel Nemcsik Zsolt és Ferjancsik Domonkos mellett” – mondta Szilágyi, a tehetség mellett a szorgalom is elengedhetetlen a sikerekhez. Az olimpiai bajnok filmjét csütörtökön Nagyváradon is bemutatják.  

AZ NSO AJÁNLJA
AIPS: a Szilágyi Áronról szóló sportfilm Európa legjobbja

 

2022.07.06 22:29:49

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Egy fölvetésem lenne azonban, s ez része mostani vb-szereplésünknek is bizonyára. Mi van, ha egy ifjabb korban sikert sikerre halmozó, az időit szinte versenyről versenyre javító, a »legjobb leszek« identitásába belenőtt nagy tehetségű úszónak rá kell jönnie, valószínűleg nem lesz legjobb a józan számítás szerint?

2022.07.06 10:32:22

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

„Igyekszem az adott, illetve a soron következő feladatra összpontosítani – mint a sportolók.”

2022.07.05 22:43:28

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Július 4-ére emlékeztünk hát, és míg a törzsasztalnál többen is kívülről fújták a berni tizenegyet, a másiknál »duhaj fiatalok«, alig negyvenévesek zajongtak. Pedig az emlékidéző korabeli sajtókollázst is felolvasott, amelynek szemelvényeiből korábban is bőven hallhattunk, de így, Bern évfordulójának előestéjén másként szólt az egész. Esküszöm, könnyek csillogtak a szemekben.

2022.06.23 15:21:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A verseny fő mobilitási partnere idén is aktívan jelen lesz a balatoni térségben. (x)

2022.06.29 23:06:43

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Popovici két aranyérme azonban mindent vitt, és miután mindkettőt kivételesen rokonszenves, beszélni szerető és tudó 17 éves srác nyakába akasztották, az esemény néhány napra még a futballt is lesöpörte a címlapokról. Az írások egymást túllicitálva igyekeztek dimenzionálni a „miként történhetett, hogy nem vettük észre, mekkora zseni él közöttünk?” kollektív bűnét.