Vívás: Szilágyi Áron is részt vett a róla szóló film kolozsvári vetítésén

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2022.05.25. 20:29
null
Szilágyi Áron a Babes-Bolyai Egyetemen (Fotó: Kulcsár Norbert)
A főhős, Szilágyi Áron jelenlétében mutatták be szerdán Kolozsváron, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen az Egy mindenkiért című dokumentumfilmet, amely a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó tokiói olimpiára vezető útját, felkészülését mutatja be. Muhi András Pires alkotásának erdélyi turnéját a Nemzeti Tehetség Központ szervezte, amelynek éppen Szilágyi Áron a nagykövete.

A vetítés és az azt követő közönségtalálkozó Szilágyi egész napos, roppant intenzív kolozsvári programjának csúcspontja volt, amely során felkereste a Babes-Bolyai Tudományegyetem Testnevelés és Sport Karát, három kolozsvári magyar iskolát, valamint a Házsongárdi temetőt. „Először járok itt, de tudom, hogy valamikor nagyon pezsgő vívóélet volt itt, az első magyar polgári vívóterem is. Reggel óta járjuk a várost, magával ragadott” – mesélte a Nemzeti Sportnak az olimpiai bajnok, akit a Veterán Vívók Baráti Társasága a kolozsvári vívás több mint 200 éves történetéről írt, hivatalosan csak augusztusban megjelenő könyv első példányával lepett meg a közönségtalálkozón.

A vetítést követő beszélgetésen Szilágyi Áron elmondta, hogy a tehetséggondozás azért is szívügye, mert 17-18 évesen ő maga is megkapta azt a támogatást, ami a kimagasló eredményeihez kellett. „Azért járok le minden délután a Vasas csarnokába edzeni, mert már azzal, hogy ott vagyok, átadok a tudásomból a fiataloknak. Én is így nőttem fel Nemcsik Zsolt és Ferjancsik Domonkos mellett” – mondta Szilágyi, a tehetség mellett a szorgalom is elengedhetetlen a sikerekhez. Az olimpiai bajnok filmjét csütörtökön Nagyváradon is bemutatják.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik