MTI, V. Á. 2021.11.29 13:35 Frissítve: 2021.11.29 13:53

Vívás: Szilágyi Áron csak részben tekint Párizs felé

Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó elsősorban a közvetlenül előtte álló feladatokra koncentrál és csak részben gondol a következő ötkarikás játékokra – írja az MTI.

 

Szilágyi Áron jövő év januárjától szeretne újra nemzetközi versenyeken részt venni (Fotó: Tumbász Hédi, archív)


A 31 éves vívó az M4 Sport Sporthíradójának hétfőn elmondta, hogy az erőnléti alapozást már korábban elkezdte, de fegyvert csak múlt héten fogott újra a tokiói játékok óta. A következő év januárjától szeretne nemzetközi versenyeken részt venni, de először a magyar bajnokságon mérettetné meg magát decemberben.

A világbajnok és Európa-bajnok kardozó hozzátette, ezt megelőzően egy bemutatón vesz részt Olaszországban – Bolognában és Foggiában –, ahova a tokiói olimpián döntős ellenfele és barátja, a háromszoros olimpiai érmes Luigi Samele hívta meg. Szilágyi szerint ez a fellépés pont jó felkészülés lesz ahhoz, hogy a fontos tornákra megfelelő formában legyen, és egyben visszavágót is jelent riválisának az elveszített döntőért.

„Még mindig elég nehéz tervezni, mert a járványhelyzet egy csomó verseny szervezését felülírja, ugyanakkor van egy világkupa-sorozat, egy idény, amire alapvetően készülünk” – mondta.

Kiemelte, hogy tulajdonképpen egy éve van a párizsi olimpiai kvalifikációs év kezdetéig, ahol a kvótákat érő helyek megszerzéséhez „komolyan össze kell állni csapatszinten.” Egyéni törekvéseit illetően kiemelte, hogy a rendelkezésre álló idő rövidsége ellenére csak fél szemmel tekint Párizs felé, mert először az addigi akadályokat kell leküzdenie.

Szilágyi Áron a közmédia Jónak lenni jó! adománygyűjtő műsorának jószolgálati nagykövete, a tokiói olimpián győztes sisakját ajánlotta fel jótékony célú licitre.

2022.01.22 23:52:22

Egyéb egyéni GYŐRI FERENC

Puskás, Bicskei, Sándor György, Bobby Fischer és Mhitarjan előtt is zárva maradtak a kapuk.

2022.01.20 23:12:35

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Szőke Alex tökéletes szimbóluma a generációváltásnak.