Rp. gyorskorcsolya: törölték a januári Európa-bajnokságot

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2021.12.08. 10:31
null
Törölték a januári Európa-bajnokságot (Fotó: Czinege Melinda)
November 25-én tette közé a Nemzetközi Korcsolyázószövetség (ISU), hogy Drezda visszalépett a januári Európa-bajnokság megrendezésétől – szerdán az ISU törölte az eseményt.

Az egyre súlyosbodó járványhelyzetre hivatkozással Drezda visszalépett a rövid pályás gyorskorcsolyázók 2022-es kontinensviadalának megrendezésétől – az eseményre január 14. és 16. között került volna sor.

A visszalépés után az ISU felhívta tagszervezeteit, hogy november 30-áig jelezzék, ha szeretnének Drezda helyére „beugrani”, és képesek megrendezni az Eb-t.

Bár a hollandok mutattak érdeklődést a kontinensviadal megszervezésére, ám végül az érvényben lévő járványügyi rendelkezések okán mégsem vehetik át a házigazda szerepét, így az ISU szerdán közleményében tudatta, hogy törli a 2022-es Európa-bajnokságot.

Ezzel az is eldőlt, hogy a február 4-én kezdődő pekingi téli olimpiáig a sportágban már az európai short trackesek számára nem rendeznek versenyt – a Négy kontinens viadal (január 14–16., Salt Lake city) egyelőre továbbra is szerepel az ISU hivatalos naptárában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik